MotoNews.pl

Komunikaty z komputera Omega B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z wyświetlaczem w Omedze B z 1994 roku. Wyświetlacz komputera ma wypalone część pikseli i nie wiem co oznaczają niektóre komunikaty. Jest to niemiecka wersja wyświetlacza i poszukuję listy komunikatów w języku nienieckim. Jeśli ktoś je zna lub wie gdzie są dostępne proszę i informację na ten temat. Z góry dzięki za pomoc - do usłyszenia .
Darek

Zajrzyj na główne forum i wyszukaj "komunikaty Omega" albo jakoś tak.
Albo podaj o które ci chodzi to odpowiem.

W tym cały problem że nie jestem w stanie odczytać komunikatów tyle brakuje pikseli. Jak będę miał niemiecki tekst wtedy dopasuję komunikat do tego co mi się wyświetla. Z samym tłumaczeniem nie ma żadnego kłopotu. Do usłyszenia.

Błędy:

Motorol Stand
Olmangel
Kuhlmittel Stand
Automatik Getriebe
Bremsbelag
Bremslicht Sicherung
Bremslicht
Abblendlicht Rucklicht
Waschwasser Stand

Odczyty:

Mom. Verbr.
Verbrauch
Geschw.
Reichweite
Stoppuhr
Aussentemp.
I to chyba wszystko.

Dzięki za szybką odpowiedź. Teraz już wszystko jasne. Do usłyszenia - Darek

MAM ten sam problem w omie z 1994r prosze o pomoc co
zrobic?? czy mozna to naprawic ?? prosze o pomoc

komunikaty

komunikaty

Witam
A ma ktoś może zestaw komunikatów z języka holenderskiego z przetłumaczeniem bo troszkę się różnią od niemieckiego

Pozdrawiam i do usłyszsenia

kto wie co to za komunikat Rem-Voeringen -omega2.5td i gasnie mi

Rem - z holenderskiego hamulec, natomiast voeringen najprawdopodobniej chodzi o okładziny hamulcowe(klocki) jednak nie wiem czy chodzi o przód czy tył ale raczej są to klocki hamulcowe przód do wymiany!.Pozdrawiam Cezik.

Cytat:
jednak nie wiem czy chodzi o przód czy tył ale raczej są to klocki hamulcowe przód do wymiany!.

Napewno sa to klocki przednie, bo kable czujników są tylko na przednich tarczach, tylne niestety trzeba kontrolowac samemu.

pozdr

moze to i klocki ale moje sa dobre,a czujnik jest zblokowany czyli go nie ma,jak usunac komunikat z komputera go mnie w....pzdr

Cytat:
2005-01-18 07:39:40, jerry-1 pisze:
moze to i klocki ale moje sa dobre,a czujnik jest zblokowany czyli go nie ma,jak usunac komunikat z komputera go mnie w....pzdr

No to musisz mieć gdzieś przetarty/rozłączony przewód do czujnika. Zwarcie - ok, przerwa - błąd na kompie.
Latarka i do przodu

pozdr,
Robert

Witam właśnie wymieniłem klocki na przodzie jednak po wymianie komunikat nie zniknął z wyśw.(Rem-voeringen) i moje pytanko jest następujące czy można go skasować przez odłączenie na chwilę akumulatora czy jest jeszcze inny "domowy" sposób na to?!

Witam właśnie wymieniłem klocki na przodzie jednak po wymianie komunikat nie zniknął z wyśw.(Rem-voeringen) i moje pytanko jest następujące czy można go skasować przez odłączenie na chwilę akumulatora czy jest jeszcze inny "domowy" sposób na to?!

Cytat:
2005-01-18 21:28:56, Cezik pisze:
czy można go skasować przez odłączenie na chwilę akumulatora czy jest jeszcze inny "domowy" sposób na to?!

Domowy sposób polega na nieposiadaniu przerwy w obwodzie. Błąd nie jest pamiętany.
Zakładam, że do klocków włożyłeś czujniki.

pozdr, Robert

A czujniki zmienione? Czy tylko klocki?

A jak idea posiadania nowych czujników się nie podoba, to wypiąć stare i w gniazdku zrobić połączenie.

Ok! Teraz rozumiem, zmieniłem klocki czujniki zostały myślałem że po zmianie klocków obwód zamyka się przez czujnik i tarczę tak więc po wymianie samych klocków pomoże ale widzę że to tylko same czujniki generują "przerwę w obwodzie" są one delikatnie przydarte tak więc stąd ten komunikat i tylko wymiana czujników już pomoże.W moim poprzednim aucie komunikat pojawiał się z powodu zamknięcia się obwodu właśnie przez tarczę a w omie przeciwnie z powodu otwarcia obwodu na czujniku. Dzięki.

naprawa wyświetlaczy, szybko pewnie gwarancja - wielu już sprawdziło (nie żadne czary mary oferowane gdzie niegdzie - 3 lata doświadczenia) 0602268217