Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Daber FSO Polonez Caro 1.6 ... Wrocław lub Radomsko (łódzkie) | 2004-05-27 08:31:33 Witam serdecznie.
Chciałem założyć w moim Poldku (Caro, 1994 r.) blokadę drążka zmiany biegów. Niestety nie była zamontowana od nowości. Mam już samą blokady, niestety bez blachy, którą mocuje sie do tunelu. Chciałbym Was zapytać, czy wiecie, gdzie mogę kupić taką blachę, w jaki sposób się ją mocuje do karoserii, ewentualnie czy można ją wykonać samemu. Jesli ktoś moglby mi podać szczególowe wymiary tego elementu byłoby super. A tak wogóle jakie są Wasze opinie o tym zabezpieczeniu? Czy stanowi ono realne zabezpieczenie przeciw kradzieży, czy tylko poprawi mi samopoczucie. Pozdrawiam. Dąber. |
![]() zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-05-27 12:19:10
Nic nie poniszczy poprostu wyciągnie drążek zmiany biegów z mocowania ciągnąc zań. I na tym polega obejcie tego zabezpieczenia. |
![]() Krupek Miłośnik FSO wujek Borat Bialystok | 2006-11-26 01:38:05 sorry ,ze odkopuje temat ale mam dosyc dziwne pytanie ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ButonCaro Caro 1.6 GLI Łuków | 2006-11-26 05:00:45 U mnie była przykręcona jedną śrubą z nakrętką i dwoma z jakimiś tulejkami zamiast nakrętek. Nie dało się ich odkręcić, więc je uciąłem. Śruby wyjąłem z pod wykładziny dziurą od śruby uchwytu gaśnicy. |
![]() Krupek Miłośnik FSO wujek Borat Bialystok | 2006-11-26 16:37:14 ale czy dojde do tych srob od wenatrz samochodu pod wykladzina czy trzeba wlazic pod autko?? |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-11-26 16:43:51
Fabrycznie sa zamontowane tak ze trzeba wchodzic pod auto. Do montazu uzyto nakretek zrywalnych wiec trzeba je albo uciac albo rozwiercic. |