| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-05-27 14:27:59 Zamiast robić tuning motoru, ktoś wcześniej zrobił tuning qrwa szyb, tylko nie tych co trza |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-05-27 16:26:52 No Mały
Dzieki za odpowiedź. Wyznacz, jakiś ładny dzionek, to po wszystkim podegustujemy to i owo. |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2004-05-27 18:27:03 Boogie może by dać spokój z żarówkami i wsadzić diody? Ja się właśnie nad tym zastanawiam. Ciekaw jestem jak będą się prezentować białe, wydaje mi się że efekt będzie niepowtarzalny. Kolorowych nie chcę (bo nie), a "ksenonowa" biel diody mi się dużo bardziej podoba od żółtej żarówiastej Jeżeli chcesz pozostać przy żarówkach... nie wiem skąd u Malego takie dziwne żarówy (5W, bez kołnierza). W moich zegarach, a także w innych, które właśnie trzymam w ręku, są 2-watowe, w plastikowej oprawce wkręcane "na bagnet" (ćwierć obrotu). Podobne są od kontrolek, ale mniejsze fizycznie i 1,2W ale tym mnie rozwaliłeś
zaliczyłem małego ROTFL'a hehee może by kiedyś spróbować negocjacji w tę mańkę ze smutnym niebieskim panem trzymającym radar w ręku |
Zdroja Opel Omega A 2.4i Pyrzyce / Szczecin | 2004-05-28 16:21:58 A teraz z trochę innej beczki, ale skoro już gadacie o podświetleniu; Jakieś 3 tygodnie temu zmieniłem zegary na białe, które mają podklejaną od spodu niebieską folię i co za tym idzie na takowy kolor świecą. Ale za słabo. Na czarnych zegarach było wszystko dobrze widać, a tu nie. Zastanawiam się nad silniejszymi żarówkami, ale tak jak macka mam obrotomierz i nie wiem, czy mi nie siądzie. Pozatym coś źle włorzyłem wskazówki na miejsca, bo mi źle pokazują obroty i chyba też prędkość. Jak wycyrklować te wskazówki? I czy mogę wstawić silniejsze żarówki jak mam obro.? |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2004-05-28 17:49:31 Boogie a Ty to niby kto jak nie elektronik? |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2004-05-28 18:01:23 Co do problemów z obrotomierzem: moim zdaniem samo grzebanie w podświetleniu nie może w żaden sposób wpłynąć na obrotomierz, to jest zasilane z zupełnie innego obwodu - przecież podświetlenie primo: jest włączane niezależnie od zapłonu, drugie primo: dodatkowo ma regulowaną jasność potencjometrem.
Trzeba sprawdzić po prostu, czy przy grzebaniu w podświetleniu gdzieś niechcący nie uszkodziliśmy ścieżek na folii (przy wyjmowaniu i wkładaniu deski też łatwo coś popsuć). a jak już jesteśmy przy zegarach: ostatnio trochę grzebałem w swoich, trzeba było zrobić czujniczek prędkości dla komputera pokładowego. Poprzedni właściciel wymieniał deske i wstawił taką z wersji bez kompa, bez czujniczka prędkości, więc musiałem sobie taki wyrzeźbić. Nareszcie komp pokazuje mi spalanie na 100km |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-05-28 18:14:42 Ja nie elektronik, ino automatyk, i to teoretyk. Lutownica to mnie parzy normalnie.... |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2004-05-28 18:18:05 no to kupując diody, będziesz musiał poprosić pana w sklepie o zaciśnięcie konektorków na nóżkach |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-05-28 21:00:51 A czy przypadkiem słabe podświetlenie to nie wina uszkodzenia potencjometru od regulacji intensywności podświetlenia, bo u mnie dając na max tao aż razi, chyba że w omieA jest inaczej niż w B, którą posiadam. |