Skaczący wskaźnik temperatury w Samarze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem ze wskaźnikiem temperatury w Samarze. Po prostu od jakiegoś tygodnia skacze, od temperatury nominalnej (tzn tej która ma być wskazywana do zera i z powrotem), dzieje się to czasami, ostatnio coraz częściej, nieregularnie, nigdy na zimnym silniku.
I co to?

witam
takiego czegoś jeszcze nie przerabiałem, ale po opisanych zachowaniach obstawiam czujnik. Albo jest lużny albo .....
Sprawdz moze coś z nim nie tak

u nas w pracy w Uno wskazowka od paliwa lata w rytm muzyki

a ja proponuje dokrecic srubkę z tylu wskaźnika
u mnie sie czesto luzuzje i raz w tygodniu sięgam ręka i dokręcam ile sie da

Ja obstawiał bym styk przy czujniku lub sam czujnik
panoni

Podsumowując

SPRAWDZ CZUJNIK, styki kabelki dochodzące do niego

I na 99% pomoze Jak cos w Ladzie dzieje sie ze wskaznikami to zazwyczaj wina linek, czujnikow i przede wszystkim elektryki

dodam tylko ze niektóre ze ścieżek na liczniku potrafia sie prze[alic w dziwnych miejscach np. pod kostkami plastikowymi miałem tak ostatnio to woltomierz sie dziwnie zachowywał.

Witam
Ostatnio w Ładzie Oniki, okazało się że mechanicy zamienili kabelki czujnika temperatury i ciśnienia oleju, niekt nie zwróćił na to uwagi dopóki autko nie zaczeło się grazć a wzkazówka temp. pozostawała na białym polu

W mojej Samarce też tak skakał wskażnik od temperatury. Przyczyna była prosta zaśniedziałe styki w wtaczce w chłodnicy..