Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-05-29 20:49:50 Moja Corolla ma dopiero 7tyś km, lecz zauważyłem dziwny objaw !Szczególnie na 2 biegu (na innych jest to odczuwalne lecz slabiej), przy lekkim dodaniu gazu lub jego ujęciu, czuć dwa średnio-mocno odczuwalne szarpniecia i silnik dopiero przyspiesza lub spowalnia prace? Szczególnie irytujące jest to podczas jazdy z malą prędkościa na w/w drugim biegu,lub jego zmianach. Dwa szarpniecia i przyspieszenie lub dwa i zwolnienie. W serwisie powiedzieli, że to normalne...... |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-05-29 21:10:11 W Temacie miało być: "co może być PRZYCZYNĄ szarpnięć w silniku 1.6 vvti?" Przepraszam.
Może i jest to standard, lecz chyba wcześniej tego nie było! A może nie dostrzegłem tego? Może inni posiadacze Corollek wiedzą coś więcej? |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-31 14:58:33 W moim 1,6 vvti -24k - nic nie szarpie (przynajmniej nie na tyle, żebym to wyczuwał i żeby zwracało uwagę) ![]() Grzej do ASO ![]() |
serwisSJ Zgłobice | 2004-05-31 18:50:15 Haha... zadzwoń do Warszawy na Konstruktorską i umów sie z dyr. od serwisów ![]() |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-05-31 21:48:58 Moim błędem było, że podczas raportowania tego stanu w serwisie, nie przejechałem się kontrolnie inną corollą z takim samym silnikiem ! Miałbym niezbite dowody w ręku. Jestem tymbardziej frajerem, że gościu coś takiego "dla uspokojenia" mi proponował..... Spróbuję to jakoś naprawić przy mojej kolejnej wizycie w ASO............ |
Wiler Avensissss Warszawa | 2004-09-26 11:59:03 a może po prosty poduszka momentu się naderwała i ma troche luzu???? tyle że jak mi sie w oplu porwała to chyba też lekki stuk było słychać ale niepamiętam , na pewno było szarpnięcie przy puszczaniu i dodawaniu gazu, po prostu silnik najpierw się troche musiał przekręcić. możetoto ![]() |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2004-09-26 22:47:19 niedlugo przejade sie inna rolla, wiec sprawdze. jak na razie nadal objaw wystepuje, pomimo iz w innym serwisie diagnozowali ten problem.irytuje mnie to coraz bardziej.dzieki za cynk |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-09-28 11:05:40 U mnie nic takiego nie ma (1.6, 2003).
Niech Ci nie wciskaja, ze to normalne ![]() |
rmzw Kraków | 2005-09-22 11:54:43 Caroll!
Jak zakończyłeś tą sprawę z szarpaniem? |
![]() caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2005-09-23 21:43:10 W sumie probowalem roznych metod. Rozmowy i trucie du** w serwisie podczas przegladow, jezdzilem tez inna corolla, rozmawialem z wlascicielami innych aut i......dalem sobie spokoj ! Chyba nikt nic nie wie, lub panuje jakas zmowa milczenia. Sam nie wiem co o tym sadzic. Powoli zapomnialem o sprawie i jakos z tym zyje, ale czasem jednak problem daje o sobie znac i......trace wiare w marke ! Moze troche na wyrost, ale takie sprawy powinny byc oczywiste do zdiagnozowania i usuniecia. Moze ktos tu na forum mial podobny problem i wie cos wiecej?! Ja za kilka tysiecy km znow jade na przeglad i ponownie podniose problem. Pozdrawiam |
![]() chory TOYOTA DRIVER Toyota Corolla E9 Li ... Częstochowa | 2005-09-24 21:31:17 Witam.
Zacznę od tego że mam o wele starszą toyotę,ale problem ten sam. Dowiedzialem się od mechanika co pracował dość długo w ASO że odpowiedzialny za to jest czujnik dawkowania paliwa. U mnie znajduje on się na wprost szyby , jak podniesie się maskę( taki mały moduł z wężykiem na podcisnienie ) Powiedział mi również że jest bardzo drogi,i lepej wypiąć od innej Toyki i sobie samemu sprawdzić, żeby tylko pasował wtyk do czujnika.Jak to na 100% to tylko szrot. Pozdrawiam. ![]() |