Zewnętrzna uszczelka tylnych drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Właśnie zauważyłem, że zewnetrzna uszczelka tylnych drzwi (przy zamkniętych drzwiach znajduje się ona pomiędzy trójkątnymi okienkami) popękała na środku. Na razie jeszcze tego bardzo nie widać, lecz trzyma sie teraz tak sobie i obawiam się, że może zostać łatwo rozerwana do końca.
Czy ktoś z szanownych klubowiczów może wymieniał to ustrojstwo?
Ile może kosztować taka przyjemność?

jezeli sie domyslam o ktora uszczelke chodzi to ona raczej jest wymieniana razem z szyba tym trojkacikiem

[ wiadomość edytowana przez: Bartek1112 dnia 2004-05-30 07:54:25 ]

Witam!

Ta uszczelka to charakterystyczny problem w espero. Zbyt twarda guma a pasażerowie często zamykaja drzwi trzymajć nie klamkę a właśnie naciskając na ta uszczelkę.

Osobno jako część zamienna nie występuje. Więc trzeba razem z okienkiem. Albo zrób tak jak ja: czarna taśma patex fix czy jakoś tak (od Henkla) rolka kosztuje ok 9,- zł. Od zwnątrz i od wewnątrz podklej i będzie się trzymać. U mnie od roku tak jest i jest OK.

Pozdr.,
Wrolo

Witam. Ja tez mam czarna tasme. Jak sie zaczyna odklejac to przyklejam nowa. Z daleka nie widac a i z bliska trzeba sie dobrze poprzygladac.

Nalezy wymontować okienko.. duzo roboty z tym nie ma...
Kupić pożądny klej szewski do gumy... odpowiednio odtluścić i zgodnie z prikazem na kleju zkleic... potrzymac troche pod lampką.

Jak ktoś nie wie jak sie używa kleju szewskiego to proponuje porozmawiać z szewcem on dobrze to wytłumaczy.

To jest guma i te kleje sie do tego najlepiej nadają. Poza tym kleje szewskie to kleje "pracujące".

Ja sam chce tak zrobić ale do tej pory nigdy nie znalazłem takiej ilości samozaparcia w sobie żeby się przełamać i to zrobić