[126]swap silnik 900 z pandy-sprzeglo!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siema we wtorek przyjedzi edo mniez niemiec silnik 900 od fiata pandy (seat marbella)czy sprzeglo bedzie pasowac na skrzynie maluchowska,czy bede musial wydac kolejne pieniadze na sprzeglo!!!!!!!!!! 3 swap na gorzwoie te 2 maja 1116 od zastawy!a ja chcem 900 ladniej wyglada!pomozcie

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-05-30 21:02:37 ]

jakie 2 w gorzowie ja wiem o jednym jakie 1116 chyba gdzies zjadles 200ccm
a co do sprzegla ....poszukaj w archiwum i u zurawia na stronie
...po co ci sprzeglo jak i tak ci nie odpali

a co do wygladu to nawet jak nie bedzie widac u ciebie silnika to ia tak bedzie jak leonardo dikaprio albo brytnej spirs.... BRZYDAL

Nie chce byc zlym prorokiem, ale wiem jedno - wiloklin walka sprzeglowego fiata jest wszedzie taki sam, dzieki zemu mozna spokojnie dobierac wsrod tarcz sprzeglowych i dociskow fiata. Ale jak jest z seatem???? Jesli kolo zmachowe ma otwory pod docisk wymiarami podchodzacy pod docisk z fiata 900, to spokojnie zakladaj tarcze z 900 i docisk taki jak dostaniesz z silnikiem (jelsi dostaniesz). Jelsi nie dostaniesz docisku to dobieraj jakis fiatowski (najlepiej od 900) i normmalnie lacz dwa elementy ze soba. Gdybys potrzebowal flansze to moge ci ja wykonac. Sprawdzila sie juz w 12 swapach i informacja o niej dos cmozno juz poszla w swiat, bo zglaszaja se do mnie wciaz kolejni ludzie, ktorzy gdzies tam cos slyszeli. Tak wiec powstale kiedys wymyslone plotki jakoby miala nei wytrzymac czegos-tam nalezy wlozyc miedzy bajki. Ta flansza wytrzyma chyba wszystko - ostatnio polozelem ja jednym koncem na krawezniku i najechalem na nia samochodem. Bez zadnych sensacji.
Wiec nie martw sie na zapas. Jak bedzie problem to sie go rozwiaze na miejscu i od reki.

wileki dzikei bo silnik bede mial kompletny ze wszytskim oprocz skrzyni,aha ten zeat to to samo co fiat panda !!ten sam tylko nazwa innaa!!!!!!!!a ile za flansze bys wzial!!!!!jak co te eska 503832720

Silnik ten sam co w Pandzie !!!!!
Sprzegło podpasuje - w katalogu jest napisane zreszta Fiat / Seat!!!
Jak chesz rozwiazac chłodnice ???? Z boku ???

I podpinajac sie pod temat ma ktos dane seata 850 ???? Zwłaszcza od czego podejdzie chłodnica - dwie

chlodnice beda z boku ale zrobiony tunel zeby powietrze moglo dobrze przeplywac z boku wyciete duze otowry zrobi sie tak ze nei ebdzie sie grzal

siema a niewiecie czy pasowal by silnik od seata ibizy ale 1,2 system porshe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ma 60 km!!!! jak jechalem takim z neimiec to 175km/h max wiec moc jest niezla i przyspoieszenie tez!!!!ale do tematu czy wlazlby taki do komory malucha tak jak te od seicento!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tak zeby nieprzerabiac tylu ani klapy!!!!!!!!!!!narka bo ja zapomnialem zmierzyc silnik!!

Nie wiem czy wejdzie do komory ale wiem ze jest tez wersja 1,2 S albo sport ktora ma 72 konie tylko nie wiem jaki moment bo moze szybko taki silniczek skrzynie zalatwic