Zap³on elektroniczny (bez rozdzielacza)

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
szukam rozwi±zania zap³onu do silnika DOHC. zap³on elektroniczny bez aparatu ( rozdzielacza) np. czujnik po³o¿enia wa³u + rozdzielacz elektroniczny.

Jak by co¶ takiego by³o to bym to mia³.... nie ma bata ja mam elektroniczny z modu³em - (aparat bezstykowy). ew. w idzia³em w 1.8 takie co¶ ¿e w aparacie by³y dwie wypustki do impulsatora a kolejne dwie by³y na kole pasowym wa³u korbowego (troche mnie to zdziwi³o ale tak by³o) a ca³kowicie bezstykowy to mam od tempry 1.6+komputer jak kto¶ chce opchne za 1600 z³....

[ wiadomo¶æ edytowana przez: Bartek-Lodz dnia 2004-06-01 21:39:01 ]

generalnie bêdzie ciê¿ko. Mo¿e modu³ zap³onowy od poloneza dwie podwójne cewki + czujnik przy kole pasowym.

Taki sprzet do Lady robi firma z Petersburga (szczegoly na wegierskiej stronie- tytul to chyba bylo "Sankt Petersburg Ignition"). Jest to uklad 5-tej generacji tzw samouczacy sie. Widzialem na Wegrzech (za pomoca lampy stroboskopowej)jak sobie ladnie dopasowywal kat wyprzedzenia zaplonu przy przelaczeniu na gaz. Temat ten byl wielokrotnie dyskutowany na forum, ale wszelkie plany zanikly ze wzgledu na cene i ewentualne klopoty z ustawianiem i serwisem. Gosc dostarcza w komplecie bezrozdzielaczowy aparat z 4-ma hallotronami, 2 dwubiegunowe cewki i oczywiscie modulik z kabelkami.