MotoNews.pl

Odpowietrzenie baku paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takiego problema że zapowietrza mi się bak paliwa (jak odkręcam to jest takie sssssssss) jak sprawdzić odpowietrzenie zbiornika ?

jest taki boczny wezyk,musisz to zrobic najlepiej w kanale,moze sie gdzies zagial i jak znam zycie odkopiesz go z blota

Nie jestem do końca pewny, ale wydaje mi się, że tak musi być, jest to układ zamknięty i pewne ciśnienie w zbiorniku się wytwarza.
Kiedyś kumpel kupił w salonie nowe Punto odkręcamy korek wlewu paliwa a tu psiiii, jedziemy do stacji ASO a oni mówią, że w samochodach na wtrysku tak powinno być.

A czy czasem nie jest tak ze odpowietrzanie nastepuje przez korek paliwa???Bo o ile wiem to odpowietrznik sie tam znajduje.Mozesz sprobowac zalozyc korek uniwersalny i bedziesz widzial co i jak.A poza tym to nie zauwazyles czasem zeby Ci sie auto dusilo albo dziwnie jechalo???Bo jezeli wytwarza sie cisnienie to pompa ma problem z zaciaganiem paliwa i auto sie dusi.Mialem taki problem kiedys w cienkim i po paru kilometrach nie szlo nim jechac.Rozwiazalem to tak ze zrobilem maly otwor w korku wlewu paliwa i problem odrazu zniknal.