GRAND PRIX YOUNGTIMER PZM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w dniach 26, 27, 28, 29 sierpnia automobilkluby: polski, lubelski, tarnowski organizuja ogolno dostepny(bez licencji) rajd sportowo turystyczny. do przejechania okolo 600 km. mnostwo prob sportowych: wyscigi uliczne, wyscig na 1/4 mili, wyscigi gorskie, kritkie os-y. koszt dla dwu osobowej zalogi 300zl z pelnym wyzywieniem, noclegami, grilami, piwem , balem komandorskim itp.
do udzialu zapraszamy posiadaczy pojazdow zabytkowych wg. definicji FIVA I PzM: samochody wyprodukowane do 31.12. 1981 roku w stanie orginalnym. dopuszczlne zmiany to wyposazenie rajdowe jak klatki, fotele, kola itp ale z zachowaniem klimatu lat w ktorych zostal wyprodukowany pojazd. nie trzeba licencji . cenne nagrody. w najblizszym czasie wiecej na stronie automobilklubu polskiego , na razie informacje przez tel Jakub kalinowski 0 22 815 33 96

fajna sprawa taki rajd........

Moze sie wybiore wprawdzie nie orginał w 100% ale rocznik pasuje

w koncu sie cos zaczyna dziac!...czyzby wyrastała nam w Polsce w koncu impreza podobna do Niemieckich Youngtimer Trophy!!...

no nareszcie!...nic tylko scigac sie!

prosze o wiecej szczegółow!

Hmmmmm do 81ego.
Qba masz dalej namiary na tego kszal z 74ego roku ???
Bo ten mnie wkurza juz

Aha i co ze swapami w takich rajdach jak jest klimacik zachowany i silnik tez z tamtych lat to ???????

Witam!
Tak Czuczu, silnik od MIG-a 21 też przejdzie, bo to i lata i klimacik...
Pozdrawiam

hehe. było by miło pojechac. może się uporam z moją ładną

Ej no spoko. ja wpadadam. tylko posco te 600km, skoro jest browar i kiełbaski????? Mruk z tym migiem to przesadziles Wystarczy silnik od Ferrari Testarossy na 4 turbinach i 1/4 mili nasza

Jesion nie wiem jak ty ale mi osobiscie by sie nei chciało jechac 600 kilometrów + ew zawody 650 ką.

Trzeba by było miec zatyczki w uszach i duzo cierpliwosci !!!

Rogacek, ale tam prototypów i to w dodatku niebezpiecznych dla otoczenia nie dopuszczają...
Jesion, ale to Ferari to już takie oklepane, nawet sołtys u mnie na wsi ma taki silnik w maluchu, mówię Ci tylko MIG...
Pozdro

Ej Mruk ale to skapa mieć Rosyjski silnik, to może juz lepiej F-16. Tylko czy latami podejdzie????

ehh widze ze moji przedmówcy jeszcze siedza w piaskownicy z przeróbkami silnikow. jesli maja to byc maszyny na 1/4 mili proponował bym tak jak kolega Mruk zauwazył swietny rosyjski sprzet..jednak nie od Miga..bo to stara konstrukcja , a od niejakiego "Buran`a" bedacego obecnie na spoczynku Rosyjskiego wachadłowca kosmicznego...jak by co jest na sprzedaz... silniki na ciekły tlen, plus 4 wspomagajace na paliwo stałe... ciekawa moc 3,7 milionow koni mechanicznych...niestety nie znam wykresu przy jakich obrotach ma max power...a i nie mam danych co do momentu obrotowego...

ale mysle ze to jest to!...podobno gratis dorzucaja licznik Gigera!

ttaaa akurat. Mój kolega ETKĄ 251 na lotniczym paliwie po ostatniej regulacji ze śwagrem i tak by wygrał........

Cytat:
ttaaa akurat. Mój kolega ETKĄ 251 na lotniczym paliwie po ostatniej regulacji ze śwagrem i tak by wygrał.......

jA !!!! kurde znam go...widziałem go w Modlinie....ŚMIERTELNIE NIEBEZPIECZNA BESTJA!!!!....pełen respect!

...najlepsze był ten pas ognia!..jak w BAck to the future!

dla mnie gosciu jest autorytetem.! Buran wymiekka..legła w gruzach moja koncepcja! prysła jak złudzenie optyczne!

JJAaaaaaaa kuba byles w Modlinie?????? Moge cie dotknąć????

Qba, ale tak całkiem poważnie..........a skrzynia od Kałuży wytrzyma tego Burana?

Cytat:
JJAaaaaaaa kuba byles w Modlinie?????? Moge cie dotknąć????

nie...zapłaciłem za bilet...nie mozesz stary to jest impreza tylko dla ludzi w koszulach w paski!

a co do przerobek mechanicznych tej ETKi słyszalem ze w mechanice silnika maczała rece niejeka Agnieszka B.....guru od silnikow fiata i wszelkich przeropbech mechaniczno-styliacyjnych!...normalnie ona to jest dopiero BOGIEM!..widziałes jej fiata 125 "madafaka edyszyn"? stary....podobno osiaga predkosc łorpowa w 3 sekundy!...to jest klimat!

Wytrzyma tylko dobry olej trzeba wlać bo na hipolu polskim to moze nie dać rady......

..i to z pierwszego tłoczenia!

Miałem ci ja skrzynie lecz ja rozje..... bo oleje starego troszku dolałem