Falujące obroty!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podczas ostatnich zawodód w Skarbimierzu zauważyłem dziwną rzecz podczas pracy mojego bolidu a mienowicie po przełączeniu sie na benzyne (rzadko to sie zdarza) obroty na biegu jałowym zaczynają falować w przedziale 800-1500obr/min!! Cóż może być tego przyczyną?? Zaznaczam że rzecz dzieje się tylko na benzynie a po przełączeniu na LPG wszystko działa normalnie!!

Wiele osob ma ten problem. Jak duzo sie jezdzi na gazie, to potem autko na benzynie nie chce jechac albo sa jakies problemy. Przyzwyczailem sie woz do gazu i nic mu na to nie poradzisz

To jest cos z gaznikiem chyba.

normalka poprostu sa wyrobione przepustniece i tak sie dziej ale tylko na benzynce, tez to mam tyle ze mi sie nie oplaca wymieniac gaznika po starym poldkiem zadko jezdze caly czas prawie c+. gorzej jest jak chcesz ustawic sobie gaznik aby pozniej ustwaic lpg

A nie jest to przypadkiem wina dyszy biegu jałowego?? A tak wogóle to mi to w sumie nie przeszkadza bo i tak 99% czasu jeżdże na LPG i wszystko chodzi idealnie ale jeżeli nie jest to jakiś duży i kosztowny prblem to z chęcią bym to naprawił!!

Ja bym stawial na wyrobiona przepustnice...
podzcas pracy na LPG pracuje na sucho i sie przyciera na sworzniu,potem to juz same klopoty...

Pociesze cie moj polek sie zapalil przez LPG:0

Pokrotce plywaki caly czas w pustej komorze obijaly sie o dno i wystukaly sobie dziury....Reszty mozecie sie domyslic Benzyna zalala pol osiedla

za bardzo sie nie znam ale wydaje mi sie ze moze to byc rowniez aparat zaplonowy. U mnie kiedys cos takiego sie dzialo i okazalo sie ze byl to aparat zaplonowy

No to ty rzeczywiście miałeś niezłe przeżycia związane ze swoim poldkiem!!! Współczuje!!! A ja mam jeszcze jedną wizje żeby poprostu wyczyścić cały gaźnik!! Od czasu kiedy mam go nie był jeszcze czyszczony a poprzedni właściciel tego też napewno nie robił na 100%!!

Cytat:
2004-06-01 15:38:48, Kmieciu pisze:
za bardzo sie nie znam ale wydaje mi sie ze moze to byc rowniez aparat zaplonowy. U mnie kiedys cos takiego sie dzialo i okazalo sie ze byl to aparat zaplonowy

Gdyby to byl zaplon to na gazie robilby to samo a nawet gorzej...w kwestii zaplonu LPG jest bardziej wymagajacy niz etylina

A ja mam taki sam problem tylko na LPG na benzynie jest wszytko spoko.Ale juz jutro jade do mechanik i sie dowiem o co chodzi.

hmmmm u mnie jest cos takiego ze jak jest zimny i dam mu malo ssania to obroty tez faluja, mam benzyne tylko, ale slyszalem ze to jest normalne, ze to jest jakies podtrzymanie czy cos, zeby nie zgasl...

Kwestia regulacji gaźnika