Kajak :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dodam tylko, że to firma w której pracuje Resor

[ wiadomość edytowana przez: Huey dnia 2004-06-01 21:02:44 ]

tylko pogratulowac. Zajebista reklama i skutek odniesie doskonaly - juz robi furore w sieci. Widze ja co chwile w roznych miejsc, z 10 osob juz mi to przyslalo... Resor, pogratuluj TFUrcom tej reklamiki. Jest doskonal!

Siemanko!Ta reklama byla w gazecie ^Rzeczpospolita^ na 2 stronie Ciesze sie ze wam sie podoba.
Errror.Nie w rzeczpospolitej tylko w ^wyborczej^.Pomysl szefa.

[ wiadomość edytowana przez: resor dnia 2004-06-02 22:07:25 ]

Pytanie do purystów językowych: "Akcesorii" czy "akcesoriów"

z tego co wiem, od jakiegos czasu obie opcje sa poprawne, ze wskazaniem na "akcesoriów"...
moze niech sie fachowiec wypowie....

Jak nabardziej "akcesoriów" - reklamka super, ale ten błąd gramatyczny... Chyba ze to celowe - w koncu reklama Podobnie jak reklama McDonald's "I'm lovin' it" - taka forma czasownika "love" w angielskim nie istnieje, a jednak reklama jest... i to na calym swiecie. A w kwestii "akcesoriów" niech Krycho potwierdzi

Powitać!
Taka późna, a tu mnie jeszcze męczą takimi łamisłówkami!
Moi drodzy! Prawidłowa forma to "akcesoriów", według autorytetów językowych forma "akcesorii" jest nieparwidłowa!!

A reklama jest bardzo udana! Pogratulować copyrighterowi pomysłu!

Pozdrawiam serdecznie!

Czy to sama firma: Aquarius ? Całkiem zgrabne i dobre kajaczki robią (spotkałem kiedyś na spływie małżeństwo z Aquariusa na sprzęcie firmowym).

Resor -> fajnie, ze mamy w tym Super Aquariusie Swojego Człowieka .
Jak to nie problem:
Czy ten Aqua Polo nadaje się też do rekreacyjnego pływania (jezioro/rzeka) dla osoby 90kg... ?
Podoba miś się ten Aqua One ?
Nie macie czegoś po jakiś testach lub z drugiej reki? No z taką ceną... eee... ludzką ?

Cytat:
Pogratulować copyrighterowi pomysłu!

Krycho... a ustawa o ochronie jezyka polskiego to co

No właśnie z tą ustawą to są jakieś jaja!! Gdzieś coś pobieżnie czytałem i nie pamiętam o co chodziło, ale coś było nie w porządku..
A co powiesz zamiast copywrighter?? "Wymyślacz haseł reklamowych"?

A za dawnych lat zamiast "krawat: mowilo sie "zwis męski" i tez bylo dobrze

Cytat:
2004-06-02 18:27:43, krycho pisze:

No... może... "copywriter" byłoby poprawniej .

Cytat:
2004-06-03 13:34:30, Mariusznia pisze:
Cytat:
2004-06-02 18:27:43, krycho pisze:

No... może... "copywriter" byłoby poprawniej .

Jeszcze jest możliwość "copyrighter" no może jeszcze "copyfighter"....Nazwy już są teraz trzeba wymyślić etaty.

Oczywiście miało być copyrighter (a nie wrighter )
A może to spolszczymy i zrobimy kopirajtera!

Albo bardzo obecnie poszukiwany przez linie lotnicze... "cocpitfighter" -> to taki superman, co walczy w kokpicie z terrorystami, taka ostatnia deska ratunku dla pasażerów.

Cytat:
2004-06-03 17:20:08, Mariusznia pisze:
Albo bardzo obecnie poszukiwany przez linie lotnicze... "cocpitfighter" -> to taki superman, co walczy w kokpicie z terrorystami, taka ostatnia deska ratunku dla pasażerów.

No to wytłumaczę, że copyfighter to taki facet z kopią , zwykle galopujący na koniu w kierunku przeciwnika. Dawniej nazywany rycerzem lub regionalnie ułanem Niektórzy biegli rozróżniają kopię od lancy , ale współcześnie nie ma to żadnego uzasadnienia...

hehe, mi sie kojazy - KOPIujACY WOJOWNIK