Alarm "boxer"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebuje jakiegos skanu informacji o alarmie firmy boxer podalbym konkretna jego nazwe ale nie mam nic od niego procz pilota ktory tez juz nie wyglada no i tej smiesznej skrzynki czerwonej w aucie jak ktos cos ma cos wie to bardzo prosze o przeslanie na meaila mojego fsomandaryna@op.pl

Bez modelu cieżko będzie ale co konkretnie chcesz wiedzieć??

doczego i jakie kabelki ida bo chce centralny zamontowac i moge sie pogubic a tak bylo by latwiej

Do centrala sprawdzisz kable w taki sposób:

- podłącz woltomierz jednym końcem do +12V a drugim do wolnego kabelka włącz i wyłącz alarm jak coś pokarze to znaczy że to ten kabelek

I tak z wszystkimi wolnymi w końcu trafisz jeden zamyka a drugi otwiera.

dzieks nawet nie myslalem ze to jest takie latwe, no ale coz czasem tak to pozniej wychodzi jak ktos przespal pol szkoly w szkolenj lawce

Ale teraz masz jasność

no ba pewnie ze tak ale u mnie z elektryka to tak zawsze mam szczescie ze sa tacy ludzie jak wy i podpowicie co i jak a nie pojechalbym sie zapytac i juz by mnie skasowali jakies 10 zlotych

a ja tam twierdze że lepiej kupić nowy alarmik niż sie babrać z 1 pilotem bo co 2 piloty to nie 1 a z pomocą Bandziora (przez gg) podłączenie new alarmu to bajka była

Zawsze można pilota dokupić do "naszego" alarmu kosztuje 50 zeta

mi by styknela samo obudowa ale nie ma takiej na allegro a do sklepu jeszcze nie zajechalem

a takie pytanie mam a propo dalej tego alarmu mam cos takiego ze jak zalacze alarm lub wylacze lub jak on wyje mrugaja kierunki ale tylko jednej strony i nie wiem dlaczego i jak to naprawic ?? ??

Za pewnie alarm ma dwa kabelki jeden na jedną stronę i drugi na drugą. Jeden z nich się odłączył a z instalacją samochodu spotykają się pod licznikiem. A jeżeli ma jeden to jest podłączony przez 2 diody też raczej pod deską i tam się coś oderwało albo dioda padła

?? nie wiem jak narazie patrzylem na to co jest pod maska i sitwierdzilem ze jest tam duzo chyba nie potrzebnych rzeczy ale moze masz racje bede musial spojrzec w poniedzialek co mam pod licznikiem

Tak jak pisałem tam się łączy alarm z instalacją (najczęściej) bo tam są wszystkie potrzebne przewody

ty ja odkrecilem i poza tym ze jest pelno wiazek po kilkanascie kabli to nic innego nie ma a kabel do diody idzie ale sa dwa i nic wiecej nie wiem gdzie teraz szukac ??

To szukaj po kablu od alarmu i gdzieś one wszystkie idą zapewne w jedno miejsce i to jest tam jak znajdziesz to napisz odszyfrujemy który to

wychodz i ida do kostki w ktorej sa jakies dwa pierdolniki - czyt drucik z czyms i od tego idzie jeden kabel do przodu do lewego kierunku i drugi cofa sie do tylu nie wiem gdzies tam idzie i to jest poprowadzone do kierunku - ida tam dwa kable chociaz z wiazki wychodza 3 ale ten jeden laczy sie z tym od alarmu. a z prawej strony takego czegos nie ma nie kojaze teraz jak jest dokladnie bo to co teraz pisze to z glowy a na dworzu teraz pada wiec podam dokladnie jak to wyglada rano ale cos mi sie kojazy ze tam jest cos inaczej - apropo te kable wydaje mi sie ze ida jakos do przodu ale za silnikiem tam kolo wlotu powietrza i ida do tych przekaznikow !! nie wiem co dalej gdzies sie w tedy zaplatalem nie wiem jakies rady moze a dodam ze mam problem bo wszystko jest pomalowane na czerwono - gosciu od ktorego kupilem byl zapalonym lakiernikiem lubil wszystko miec dokladnie pomalowane - debil

To może zrób rysunek poglądowy!!!!