Gdzie naprawić wyświetlacz ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zepsuty wyświetlacz komp. tzn. jest pęknięty i trzeba dokleić nowy. Może ktoś to robi albo wie gdzie ? Ewentualnie kupię cały z komp.

hmmm ,..... mam jakieś zaćmienie..ale którys z kolegów klubowych zajmuje się tym... popatrz w profilach albo poczekaj aż sie zgłosi

Właśnie z jednym już rozmawiałem i jak jest pęknięty to nic nie poradzi. Może jeszcze ktoś wie co z tym zrobić ? W niedzielę wybieram się do Słomczyna. Widzieliście tam wyświetlacze?

Kurde byl caly czas na allegro ale teraz go nie widze, pozostal tylko ten bez kompa.
Ewos

ave!

jak rozumiem pękła 'szybka'? jeżeli tak, to kiepściuchno
samej szybki nie kupisz...

szukaj całego, regenerowanego wyświetlacza - koło 300 pln. gość z koszalina sprzedaje to na Allegro, pojawia się też na tym forum.

pozdro
czarek

A może powiecie mi co to jest te alegro? Gdzie się wchodzi?

Allegro

eh kolego sympatyczny...
otwarla sie przed Toba nowa skarbnica z chipami dajacymi do 15%mocy i filtrami stozkowymi +10% ponadto wulkanizatory w sprayu i imitacje tlenku azotu i wiele wiele innych dupereli.
ale rowniez masa bardzo pozytecznych aukcji a ktorych znalezc mozesz prawie wszystko.

pozdrawiam

Zajmuje sie jeden z czlonkow LOB o nicku Gallus. Facet jest godny polecenia, bo sam korzystalem z jego serwisu

Zapisałem się do tego Allegro. Ciekawa sprawa.

Witam, faktycznie jeden z klubowiczów o niku Gallus zajmuje się regeneracją i sprzedarzą wyświetlaczy. Jest godny polecenia super szybki w 3 dni z wysyłką miałem wyświetlacz idealnie działający w omesi.
Namiary na kolegę:
Sławomir Zwiefka
Kwiatkowskiego 6C/2
75-343 Koszalin
więcej info 0602268217
GG 1165576

Dzwoniłem ale mam pęknięty i klops.
KUPIĘ NAWET USZKODZONY 0-602-668-037

Może ktoś opisać jak wująć ten wyświetlacz. Mam wersję bez kompa. Będę wdzięczny.

Ważne - WSZYSTKIE CZYNNOŚCI NA WYŁĄCZONYM ZAPŁONIE
1. Należy wyciągnąc kratki nawiewu środkowego - podważasz blaszka lub nożykiem z boku i w pozycji max góra lub max dół wyciągasz.
2. Wykręcić 2 wkrętki które widać po wyjęciu kratki - śrubokręt krzyżak
3. Wyciągnąć obudowę wylotów powietrza - ciągnąc do siebie - nie ma żadnych oporów
4. Wykręcić wkręt który będzie widoczny od zespolonych zegarów
5. Zdjąć górną obudowę kolumny kierowniczej - skręcając kierownicę o 90 st. W prawo i lewo zobaczysz zaślepki a pod nimi wkręty, po ich wykręceniu musisz wyciągać obudowę do siebie i jednocześnie do góry
6. Wykręcić wkręt który zobaczysz od zegarów
7. Odłączyć wtyczki lub wtyczkę (wersja z kompem 2 bez kompa 1) ta mniejsza jeśli jest należy ją zgnieść i wyciągać, większa ma na środku czarną zawleczkę którą należy podważyć i odciągnąc na jakieś 8 mm i ciągnąc za nią wyciągnąć całą wtyczkę.
8. Wyciągnąć zegary wychodzą pod pewnym kontem w prawo.
9. Wyjąć wyświetlacz z zegarów - 2 śrubki - ich brak znaczy ktoś grzebał- po przekątnej, i 4 zatrzaski widoczne po 2 stronach.
10. Taki wyświetlacz zapakować i wysłać na adres Sławomir Zwiefka Kwiatkowskiego 6C/2 75-343 Koszalin więcej info 0602268217

[ wiadomość edytowana przez: Shinobi dnia 2004-06-06 11:08:29 ]

Dzięki Shinobi za opis i mam jeszcze jedno pytanko, czy z odłączonym wyświetlaczema można jeźćdzić, bo naprawa trochę potrwa a jeździć trzeba.

Śmiało można jeździć bez on nie steruje niczym, to tylko wyślwietlacz. Ja jeździłem 3 dni bez i zero problemów.
Polecam usługi Gallusa.

Na Allegro jet tego od cholery. Podaję adresy:

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=26360205
(Pełen komp 300zł )

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=26360208
(Wyświetlacz 100zł )

Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: Zdroja dnia 2004-06-16 21:13:05 ]