Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2002-11-19 16:19:17 Witam.
Od jakiegos czasu ( około tygodnia ) przy bardzo małej prędkosci odczuwam mocne drżenie całej furki.Nie jest ono zależne od hamowania, gdy zwalniam np.przed skrzyżowaniem to od około 20 km/h zaczyna drżec cała buda. jakis czas temu kumple diagnosci powiedzieli ze mam luzy na "przegubach krzyzowych wału pędnego". Czy to moze być przyczyna drgań ? - dodam że zmieniłem już łożyska półosiek,oliwe w moście zmieniam co 10-15 tkm. Czym może grozić nie zmienienie krzyżaków na czas ( wyjezdzam w piątek do niemiaszków i mam obawy). Z góry dzieki Pozdrawiam Silan |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2002-11-19 17:44:08 To rzeczywiscie wyglada na krzyzaki. Czym grozi? Wg. mnie jest to dokuczliwe podczas jazdy, ale da sie na tym jezdzic. Jednak dla swietego spokoju na Twoim miejscu zmienilbym krzyzaki i to raczej ten przy moscie. Nie kosztuje to wiele, a masz przynajmniej spokoj. A drzy, bo prawdopodobnie sypnelo sie ulozyskowanie krzyzaka. Ile masz na nich przejechane? |
Trawa Polonez Atu Plus 2.0 ... Toruń | 2002-11-19 20:25:19 A felgi masz proste? |
![]() SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2002-11-19 20:44:30 WITKA.
DZIEKI ZA PODPOWIEDZI. ![]() FELGI MAM PROSTE , ITE STALOWE OD ZIMÓWECZEK , I TE ALU (6,5 CALA ![]() ![]() ![]() JA OSOBIŚCIE PRZEJECHAŁEM NA NICH 67tyś.km A ILE JEŻDZIŁY PRZEDTEM TEGO NIE WIEM BO PODEJRZEWAM ZE LICZNICZEK BYŁ COFANY ( ALE DUPA TAM , DAŁEM ZA NIEGO 1600zł W CZERWCU W TAMTYM ROKU ![]() ![]() ![]() ![]() POZDRAWIAM SILAN |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2002-11-19 22:32:58 To i tak dlugo wytrzymaly. Co prawda na pierwszym krzyzaku zrobilem ok 120 tys. km ale nastepny wytrzymal tylko 45 tys. Dla spokoju umyslu proponuje wymienic ![]() |
![]() yakoob polonez fso1,5 SLE+Lpg Wrocław | 2002-11-20 08:41:34 Witam
Ja tez ostatnio wymieniałem jeden krzyzak (ten od mostu), wcale nie było to takie tanie (w sumie 60zł za taką pierdulke), ale i tak radziłbym wymień to, bo jak jedziesz w trase to przesrane. Jak rozwali się jeszcze bardziej to będziesz sie bał jechać więcej niz 40km/h. Ale jak masz kanał to sprobuj zrobić to sam nie jest to takie trudne, a sporo zaoszczędzisz. |
![]() keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2002-11-20 12:13:45 Formula sprawdz czy masz dobrze skręcony wydech, Może któryś z tłumików bije i sie tłucze. A co do krzyżaków to miałem niezły powrót z spotu z Gdańska (15-09) Poleciał mi cały krzyżak przy moście i jechałem jak ciągnikiem. Przy wymianie wału okazało się że zgubiłem wszystkie roleczki z łożyska. |
![]() Soyer FSO POLONEZ 1.6 GLE ... Opole | 2002-11-20 13:48:01 Formula - to na pewno krzyżaki !!!!! |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-11-20 14:03:27 W moim poldzie po wymianie podpory wału miałem takie drżenie całej budy że nie dało się jechać więcej niż 40 dychy.Musiałem wyważać wał-koszt 120 PLN ![]() |
![]() SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2002-11-21 16:21:03 A jednak to nie "krzyżaki" ![]() ![]() ![]() Wjechałem sobie dzisiaj w robocie na rolki i co sie okazało? HAMULCE Z TYŁU MAM DO DUPY (niepodobne)- na luzie lewy hamulec faluje aż do piątki na skali (przód ideał L-11,P-11) a przy hamowaniu prawy hamuje idealnie a lewy dalej sobie faluje ![]() ![]() ![]() Jade sobie kupić smar do tłoczków,klocki już mam i jutro zmieniam klocki,ciekawe jak tam tarcze(już sie boje). Pozdrawiam Silan |
![]() SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2002-11-23 19:09:41 UFFFFF....
TARCZE DOBRE TYLKO KLOCUSZKI SIĘ SKONCZYŁY. ALE JUŻ WSIO SPOKO, NAPRAWIONE-WYMIENIONE. POZDRAWIAM SILAN |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-11-24 15:11:29 To cię chłopie skasowali 260 zeta za dwa krzyżaki ![]() ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-11-24 15:33:22 Tak to jest z tymi mechaniorami,że albo nie wiedzą o co chodzi albo cię skubną na kasę.Dobrze że mam swojego zaufanego na którego zawsze można liczyć ![]() |
![]() SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2002-12-06 17:19:30 A jednak "krzyżaki" .
Ledwo dowlokłem sie do roboty , kosztowały 58 zł. ( za dwa i to fabryczne ) i 2 godzinki roboty. Moje były w połakanym stanie - jeden sie całkiem rozsypał , drugi sie spiekł. ale już wsio w pariadku ![]() Pozdrawiam Silan |
![]() 3LiTe Miłośnik FSO Był PN jest NU II 2.0 Warszawa-Bielany | 2002-12-06 18:37:40 Ja jade jutro na wymiane drążka reakc. z tyłu (drążek (firmowy) 32 zl + 20 zl wymiana) , oraz krzyżaka (koszt chyba 35 zl + 20 zl wymiana u tego samego gościa co drążek)
Bo u mnie mam taki objaw że jak zmieniam bieg z 1 na 2 (a już głównie na niskich obrotach - chociaż teraz to już i na wyższych) puszczając gwałtowniej (znaczy mniej delikatnie) sprzegło to słysze takie stuk. Na diagnozie powiedzieli mi że krzyzak i drążek do wymiany , więc zakładam że ten stuk to krzyżak i to raczej ten przy moście. |