Poldi 1,4MPI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znajomy ma problem, chodzi o chłodzenie, w układzie jest za duże ciśnienie i zapewne walnięta jest uszczelka pod głowicą, teraz pytanie wiem że są dwa modele tego silnika jeden z nich ma uszczelke z metalu i kosztuje ona prawie 400. Pytanie czy ktoś już miał podobny problem i jak odpowietrzyć ten układ??

Sorry ale zajżyj do FSOFAQ !

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Są dwa rodzaje tego silnika i obydwa mają metalowe uszczelki. Innych w podróbie szkoda zakładać, musi być metalowa. I nie kosztuje 400 tylko 120 np firmy FAI - uważam za przyzwoitą, sam na takiej jezdże.

Arturw mylisz się bo w jednym modelu jest z klinkieritu uszczelka, a co do firmy to wole Glassera.

Cytat:
Są dwa rodzaje tego silnika i obydwa mają metalowe uszczelki. Innych w podróbie szkoda zakładać, musi być metalowa. I nie kosztuje 400 tylko 120 np firmy FAI - uważam za przyzwoitą, sam na takiej jezdże.

rozbieraliśmy 3 roverki do naprawy uszczelki i nie spotkałem się z uszczelką zrobioną z Klingieritu. Pierwszego roverka robił mi mechanik - cenzura nie mechanik- i to on debil zaproponował mi dorobienie uszczelki z tego materiału chciał planować głowice i udoskonalać po swojemu nie zgodziłem się. Usczelki są same metalowe z silokonem jakby na kanałach wodnych i olejowych a z klingieritu to można dorobić ale do rury wydechowej

A ja powtórzę: uszczelki w roverze są tylko metalowe z silikonem wokół kanałów wody i oleju. Wszystkie inne to podróbki za 80 zeta nie warte nic a nic.
Jeżeli znalazłeś w swoim silniku inną uszczelkę niż z metalu tzn że wcześniej dotykał się do silnika kowal artysta od siewników .

[ wiadomość edytowana przez: arturw dnia 2004-06-03 10:15:21 ]

JA tam bym sie sama do tego silnika w zyciu nie dotknela. magikowi-mechanikowi do ktorego jezdzi moj padre z mechanika tez nie dalam dotknac silnka bo jak byk by cos schrzanil. Radze kolego udaj sie do dobrego speca, zebys sobie tregop roverka nie spieprzyl ta uszczelka do bani.

Arturw: co do twojego podpisu to mam nadzieje ze na letnim sie sprobujemy i zobaczymy na kogo nie bebdzie silnych.