Imprezy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sezon juz w pelni, pogoda zrobila sie wreszcie jak na lato przystalo, mozna wiec poobcowac troche z kultura jeczacych pojazdow. Biore pod uwage jedynie najblizsze imprezy, a zatem:
1)11-12 VI IIIrunda WSMP Kielce
2)18-19 VI IV runda MPRC Slomczyn
3) hit zestawienia 18-20 IV runda WSMP polaczona z II-ga runda GSMP Załuż(10km za Sanokiem)(jedyna trasa w Polsce na ktorej startuja samochody klasy formula)
Zapewniam, ze kazda z tych imprez "nawet" w roli kibica jest emocjonujaca. Czy sa jacys chetni na wyjazd? Ja na 95% jade do Zaluza, nastepna impreza w tym miejscu dopiero 24-26 IX, a wtedy wypadaja MERC w Slomczynie i tam wlasnie sie skieruje we wrzesniu. Juz widze tlumy chetnych
Ps. istnieje prawdopodobienstwo, ze na wspomnianej rundzie GSMP/WSMP bedzie startowal przedstawiciel St.Woli. Narazie czekam na liste zgloszen.

TomeQ powiedz cos wiecej o 3. Mozna z tego zrobic jakis wyjazd klubowy. TYlko napisz cos wiecej i fajnie jakbys sie podjal zoorganizowania wyjazdu

"OPIS TRASY BIESZCZADZKIEGO WYŚCIGU GÓRSKIEGO
Bieszczadzki Wyścig Górski rozgrywany jest na trasie okazjonalnej pomiędzy miejscowościami Załuż - Tyrawa Wołoska, liczącej 4688m. Trasa Wyścigu, to fragment drogi krajowej nr 28 na odcinku Sanok - Przemyśl, to najpiękniejsze serpentyny w Polsce. Trzy czwarte odcinka trasy to same zakręty (8 zakrętów prawych i 6 lewych). Start do podjazdów zlokalizowany jest w miejscowości Wujskie (379 m.n.p.m), natomiast meta na szczycie gór Słonnych (650 m.n.p.m.). Najbardziej interesujące miejsca widokowe to:
Rejon PO 3 –„SZYKANA”
Rejon PO 4 – pierwszy lewy nawrót
Rejon PO 11 – doskonały punkt widokowy na całą dolną część trasy
Rejon PO 21 – Widoczne 3 nawroty (okolice parkingu)

Po raz pierwszy trasa Bieszczadzkiego Wyścigu Górskiego uzyskała teraźniejszy kształt (trasa została gruntownie zmieniona - została poszerzona do 9m, na nawrotach do 10-14m; na wszystkich nawrotach zamontowane bariery energochłonne - metalowe podwójne w pionie) w 1988r. Jest to jedyny tor homologowany dla "szuflad" i formuł. Trasa znana jest w Polsce jako trudna technicznie, z licznymi zakrętami (nawrotami) o dużej różnicy wzniesień (5,4%), bezpieczna oraz widowiskowa. W trakcie każdej rundy mistrzostw trasę odwiedza kilka tysięcy widzów.

Bieszczadzki Wyścig Górski odwiedziło bardzo dużo znanych zawodników, którzy zostali mile zaskoczeni organizacją oraz zlokalizowaniem trasy. W trakcie 27 edycji Bieszczadzkiego Wyścigu Górskiego na trasie można było zobaczyć m.in. Mariana Bublewicza, Błażeja Krupę, Hieronima Kochańskiego, Bogdana Herinka, Jana Kościuszko, Roberta Podolskiego.

CHARAKTERYSTYKA TRASY:
- Długość trasy: 4688m;
- Różnica wzniesień - 271m;
- Średni wznios - 5,4 %;
- Ilość zakrętów- 8 prawych, 6 lewych;
- Szerokość trasy - 9-14 m "

Harmonogram dnia bedzie za tydzien, ale mysle, ze bedzie jak zwykle czyli 19-ego 1x przejazd zapoznawczy okolo 9rano, pozniej 2xprzejazd treningowy od 11, o 15 przejazd wlasciwy, a 20-ego przejazd zapoznawczy okolo 9rano, jeden przejazd terningowy okolo 11 i okolo 13 przejazd wlasciwy.
Foto I
Foto II
GSMP to takze chyba jedyny rodzaj sportu motorowego w Polsce w ktorym mozna zobaczyc samochody startujace w klasie historycznej
Co do organizacji wyjazdu czemu nie, niewiem tylko czy bede jechal na 1, czy 2 dni.

Obie imprezki są świetne.Na Górskim nie byłem co prawda ale słyszałem,że jest fajnie.
Natomiast na Mistrzostwach Europy Rally Cross'u byłem rok temu i jest zajebiście.
Bąki wykręcone na maxa, potem coraz lepsze klasy , aż wyjeżdzają na tor prawdziwe potwory i nic innego nnie słychać prócz ryku i ssyku turbinek.Polecam się wybrać

Tez bylem w zeszlym roku na MERC i klimacik jest niezly, w tym roku jade na dwa dni, nocne imprezki po zawodach sa cud miod

a wybiera sie ktos do Miedzianej Gory na zlot amerykanskich furek ?? wiem ze zlot mial byc w maju ale cos nie wyszlo i zostal przelozony na termin mi nie znany... ma ktos jakies informacje ? bo bardzo chcialbym tam pojechac

W Miedziance zlocik bedzie na przelomie lipca i sierpnia. Dokladnie jeszcze nikt nic nie wie. Jak cos bede wiedzial, to dam znac info

click click

I jak TomeQ gdzie jedziesz napewno?

Napewno jade na imprezke w gorach. Silnie zastanawiam sie na sobotnim wyjazdem na Miedziana Gore na WSMP, harmonogram:
P I Ą T E K 11 czerwca 2004 r.

godz. 8.00 – 20.00 Biuro Zawodów /budynek administracyjny/

godz. 9.00 – 12.30 badanie kontrolne
9.00 – 10.00 Formuła Super Sport
10.00 – 11.00 DSMP
10.00 – 11.00 klasa N-1150, A-1150, HR, HS
11.00 – 12.30 Grand Prix Polski

TRENING WOLNE – PŁATNE NIE OBJĘTE REGULAMINEM II Rundy WSMP
60 min – 120 PLN samochody turystyczne
30 min – 70 PLN samochody wyścigowe

godz. 9.00 – 10.00 samochody turystyczne
godz. 10.10 – 10.40 samochody wyścigowe
godz. 10.50 – 11.50 samochody turystyczne
godz. 12.00 – 12.30 samochody wyścigowe
godz. 12.40 – 13.40 samochody turystyczne

TRENING CZASOWY
godz. 14.00 – 14.20 klasa N-1150, A-1150, HR, HS
godz. 14.30 – 14.50 Grand Prix Polski
godz. 15.00 – 15.20 Formuła Super Sport
godz. 15.40 – 16.20 DSMP
godz. 16.40 – 17.00 Formuła Super Sport
godz. 17.10 – 17.30 klasa N-1150, A-1150, HR, HS
godz. 17.40 – 18.00 Grand Prix Polski

S O B O T A 12 czerwca 2004 r.

godz. 8.00 – 19.00 Biuro Zawodów /budynek administracyjny/

Rozgrzewka
godz. 9.00 – 9.10 Grand Prix Polski
godz. 9.20 – 9.30 klasa N-1150, A-1150, HR. HS
godz. 9.40 – 9.50 Formuła Super Sport

godz. 10.30 Oficjalne otwarcie Zawodów
godz. 11.00 wyścig Grand Prix Polski – bieg I
wyścig Grand Prix Polski – bieg II
godz. 12.10 wyścig klasy N-1150, A-1150, HR i HS
godz. 13.30 wyścig Formuły Super Sport (F3, E 2000)
godz. 15.00 – 18.00 wyścig długodystansowy DSMP

LISTA ZGŁOSZEŃ
Wieczorkiem albo jutro rano bede wiedzial o wyjezdzie do Kielc.

z kielcami daj znac moze sie ktos wiecej wybierze, byle by przed 20 wrocic

sory, ze sie nie odzywalem ale bylem zajety grzebaniem w pojazdach. Co do jutrzejszego wyjazdu to jak wstane rano i bede mial checi to moze pojade, jesli nie bedzie checi to bede spal

A jak z hitem zestawienia jedziesz?

Tam jak juz powiedzialem wybieram sie i mam nadzieje, ze nic mi nie przeszkodzi

Zgodnie z zaleceniami "Gory" pisze wczesniej i bardziej zdecydowanie. Wstepnie wyjazd niedziela 20 VI A.D.2004 godzina okolo 6.°° Trasa liczy okolo 100-120km w jedna strone. Harmonogram dokladny na ten rok o ile bedzie wogole to pod koniec tygodnia dopiero (AMK Malopolski/Krosno nie dba o blahostki takie jak medialnosc imprezy, im mniej ludzi tym lepiej ). Nie wykluczone jest wyjechanie na 2 dni sobota/niedziela. Narazie asekuracyjnie pisze niedziela. Niechetnych prosze o zglaszanie sie

nie zauwazylem tego ze napisales cos

Rzeczywiscie wielka szkoda
Ja jade jutro o 6 rano, mam ze 2 wolne miejsca gdyby ktos chcial sie przejechac, oczywiscie za odrobine $$ Tak czy siak jade.
Tutaj i tutaj sa listy zgloszonych do wyscigu, jesli to kogos oczywiscie interesuje

[ wiadomość edytowana przez: tomeQ_ dnia 2004-06-19 16:29:57 ]

WLasnie wrocilem. Jak zwykle kto nie byl nie zaluje, a szkoda Nie zabraklo niczego czym ten sport sie charakteryzuje tzn. kontrolowane poslizgi, zakrety pokonywane na 3 kolach, obtarcia o bandy wymierzone w nasze zycie, dzwieki i zapachy ktorych na codzien sie nie uswiadcza itp. Nastepnym razem radze sie zastanowic nad zagospodarowaniem czasu Wiecej nie ma co klepac i tak niekogo to nie obchodzi

tomeQ masz zadnie na nastepny raz. Co najmniej na tydzien przed impra piszesz skad i o ktorej wyruszasz! Ja wtedy wysle smsy i poprowadzis zgang do raju

Jutro tj. 7.08.2004 Kielce V Runda WSMP i DSMP wstep do parku maszyn, na trybune honorowa etc. 15zl. Chetni ??