Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-06-03 12:24:46 No a co ty myślałeś, same amory coś koło 500 x 4 masz 2k a jesscze jakieś gumki pierdułki + przegląd (jak pisałem) czyli olej filtry... no ale to raz na 100k km ![]() ![]() |
kisila Warszawa | 2004-06-03 12:26:09 No wybaczcie ale w ASO byłem raz i mi wystarczy ...
Miałem na mysli ceny poza ASO ! Nie mam zamiaru dać masę pieniędzy za fakt iz podbije mi się pieczatka jakis wazniak. Czyli jak to jest ? Jaki koszt paska i amorkow u mechanika nieautoryzowanego ? Poleccie mi mechanika z Wawki który nie dośc że dobry to jeszcze tani ? ( mam takiego od Renault wiec czemu nie od Toyki ? ) Pozdrawiam Kisila |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-06-03 12:34:39
Masz rację, raz na 100 tyś km niby można poszaleć, ale ja zastosowałem trochę inny przelicznik: - wymiana rozrządu w mojej carinie w ASO = 1650 zł raz na 120 tyś km. - wymian rozrządu poza ASO (na dobrych częściach) = 300 zł - wymiana rozrządu co 60 tyś km poza ASO = 600 zł Więc wymieniam częściej, a i tak jest taniej ![]() ![]() |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-06-03 12:47:40 W silniku vvti który ma łańcuch rozrządu po 90kkm robi się tylko regulację luzów zaworowych. Rozrząd jest na "całe życie"
Pzdr. |
kisila Warszawa | 2004-06-03 13:05:56 Jesteś co do tego w 100% pewien ?
Jesli tak to bylaby spora ulga w kosztach ! Na co mam zwrócic uwage przy zakupie corolki 2000-2001 ? Czy ewentualnie mozecie mi polecic dobrego mechanik w W-wie? Pozdrawiam Kisila |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-06-03 13:25:09 No to pewnie Kafar ma rację ![]() ![]() Moja poprzednia nie była vvti. |
kisila Warszawa | 2004-06-03 13:35:54 Ok - czyli tutaj sprawa jest jasna ...
Pytanie bez odpowiedzi - mechanik w Wawie? oraz dodatkowe Czy jest gdzieś instrukcja w pdf do tej corolki ( bodajze Ze11) z 2000-2001 ? Chętnie bym rzucil na to okiem ! ![]() |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-06-03 14:24:48 Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie że ktos kiedyś pisał, i chyba był to Jackal (niestety teraz nieobecny) że w tej generacji Corolli, pierwsze serie z silnikami vvti miały jakąś usterkę (silnika właśnie)... nie wiem dokłądnie co to było... trzeba by poszukać w archiwach forum, a to niestety moze być ciężkie - wyszukiwarka działa baaardzo dziwnie :-/ |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-06-03 14:29:31
To chyba nie jackal tylko inny forumowicz. Chodziło o komputer sterujący pracą silnika - usterka powodowała spalanie stukowe |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-06-03 14:36:17
Możliwe... No ale ja bym w każdym razie radził na to coś uważać ![]() Co do cen części, amorki itp. to można popatrzyć np. na moto.sklep.pl. Jak z robocizną nie wiem.. |
kisila Warszawa | 2004-06-03 15:01:35 Ok -tylko jak mam zweryfikować że właśnie ten model z tym silnikiem ma wadliwego kompa ?
Mozna to po czyms poznac ? Nie mowcie tylko ze po spalaniu stukowym ![]() Jestem raczej lajkonik - nie bede tez mial zadnej pomocy znajomego fachmana ... Zakladam ze jesli te kompy byly wadliwe - to wlasciciel mogl juz go naprawic/wymienic ?! Uparty jestem co do mechanika ( namiar )z wawy i tej nieszczesnej instrukcji - moze ktos ma jakies kany . pdf? albo cos w tym stylu ? |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-06-03 18:32:27
I have no idea... ![]()
co do mechanika to popatrz tutaj: co gdzie robić - powinieneś coś ciekawego znaleźć. Z instrukcją to może ktoś z właścicieli tego modelu mógłby Cię wspomóc... ale wiem że np. z książkami czy skanami książek typu "sam naprawiam" do tej generacji corolli jest starasznie ciężko... praktycznie ich nie ma... |
kisila Warszawa | 2004-06-03 19:38:17 Dzięki za link przejże go !
Powiedzcie mi jeszcze jedno - dlaczego cześć corollek ma lakierowane zderzaki w pełni - czasam cześciowo i czarny pas a kiedy indziej całe czarne ? z tego co widzialem te ze zderzakami czarnymi potrafia byc dobrze wyposarzone - choc te pelne rowniez. Od czego to zalezy ? |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-06-03 20:00:51
Akurat nie mam tej generacji ale najprawdopodobniej zależy to właśnie od wersji wyposażenia... Jakieś tam Terra itd. były chyba - może ktoś inny napisze dokładniej. Wg. mnie powinno być inaczej niż piszesz, tzn. te z lakierowanym zderzakiem chyba mają lepsze wyposażenie, w końcu zwykle "lusterka i zderzaki w kolorze nadwozia" są wymieniane jako dodatkowy atut różnych aut w ogłoszeniach i reklamach ![]() |
kisila Warszawa | 2004-06-03 20:50:46 Zgadzam sie z toba - lakierowane zderzaki rzecywiscie zazwyczaj sa w bogatszych wersjach ...
Ale w corolce sporo jest namieszane - np widzialem kierownice z chromowanym znaczkiem i bez ... radio z CD lub tasma ... elektryczne szyby - guziki w drzwiachi ... w desce rozdzielczej. Z czego to wynika - moze ktos mi powie ? |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-06-04 14:46:50
Właśnie ten temat się zakończył/ dla mnie ![]() ![]() |
![]() kcezar TOYOTA DRIVER COROLLA 1.4 SEDAN Te ... Mrągowo | 2004-06-06 17:50:45
![]() |