Czy ktos wie jakie falgi ma nasz kolega OSS w swojej Ładnej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wydaje mie sie ze od BMW rekina wiecie cos na temat zazozenia tych felgo do ładnej.
JA mam 2105 jak by co.czy da rade??

hmm...
najlepiej byłoby napisać do priv-a do OSS,ale chyba jest nieosiągalny

może ktoś z Pomorza zna temat i się wypowie...

po pierwsze to ma w opisie ze stalowki z rekina a po drugie to wszystkie fele ze starych bmw pasuja do Lady jak i z kantow poldkow i pare innych...teraz to nawet vw robi inne rozstawy do roznych modeli paranoja czego nie zrobia by wiecej zarobic...

witam
OSS ma chyba feleczki z BMW rekina. wiem, że jakiś problem jest z tym dużym otworem w piaście,. dokladnie nie znam tematu , ale wiem że jak OSS był to coś mówił że są jakieś niewielkie różnice.
jedno jest pewne fele ma pięknie pomalowane.
Tak poza tym to już niedługo powiniem wrócić......

kółka od BMW do landary? hmm to nawet niezły pomysł w sumie to ja sie do kupna 14" przymierzam no i juz namierzyłem kilka kompletów

ja wiem ze od golfa pasuja ale od rekina? a jaki tam rozstaw srub i srednica piasty jest?

pozdrowionka od kielonka

jak 14'' skąd masz co da jak sie ma 14 bo bym chcaił na tył jakieś fajne fele.MAsz jakieś zdjecia gdzie są załozone tekie kólka.A w rekinie sa 4x 100 bo mój kolega ma w maluchu w w maluchu jest 4 x 98 ale na luzach mozna przykręcić.W ładnych tez jest 4 x 98 prawda ?

Pozostaje wyrazić obawą o Wasze zdrowie i życie...COś co pozornie pasuje po kilku kilometrach może pojechać w inną niż samochód stronę Otwór centralny ma podstawowe znaczenie. Luz w spasowaniu piasty do koła to niepotrzebne ryzyko . Lepiej też nie szukać okazji w felgach 4x100 kiedy są dostępne 4x98 w których bez problemu można ewentualnie roztoczyć otwór centralny. Samochód to b. niebezpieczna zabawka. A , że mógłbym być ojcem kilku z tu obecnych to pozwalam sobie na takie mentorstwo.

jak sobie załozysz 14" to masz wieksze prd. a to juz duuzo te które ja widziałe miał znajomy od szwaba je zwozi ale narazie troszki ma zastój ja szukam czegoś na ten wzór gróbych szprych no i zeby szerokość nie była wieksz niż 175 bo moje 1,3 mogło by na tym moooocno stracić
pozdrawiam jak sie cos dowiem to dam znać.

no witam

załatwiłem juz swój problem załozyłem do mojej 2105 kółeczka od alfa romeo 15" i mam nisko profilowane oponki o szerokości około 28 cm hehe z tyłu troche wyższe ale tez nizutkie.Hehe wyczes to wyglada dam zdjecia jak zrobie.

...ja mam terez u siebie z przodu od poldka 13''i oponki 175/65
a z tyłu od poldka trucka 14'' i oponki 185/60. Pasuje idelanie i roztaw i otwor centralny.
...przerabiałem też felgi 4x100 od VW i od Renaulta i niestety nie dało sie jeździć... śrub sie cięzko wkręcał i otwór centralny nie pasował... w efekcie autko jezdziło jak chciało i do tego sie telepało...
...także polecam zostac przy rozstawiem 4x98 i ewentualnie roztaczac otwor centralny albo zakladac pierścienie centrujace...

Cytat:
2004-06-20 14:36:15, matimoto17 pisze:
no witam

załatwiłem juz swój problem załozyłem do mojej 2105 kółeczka od alfa romeo 15" i mam nisko profilowane oponki o szerokości około 28 cm hehe z tyłu troche wyższe ale tez nizutkie.Hehe wyczes to wyglada dam zdjecia jak zrobie.

28cm....???szerokie na 28cm....?
Coś nie tak, albo zupełny odjazd I mieści Ci się pod błotnikiem? Niemożliwe!!!