Sie obfotografowałem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powitac po dluzszej przerwie i zapraszam na małe co nieco ::

[ wiadomość edytowana przez: MarcinSC dnia 2004-06-03 19:33:01 ]

no musze przyznac ze ladnie wyglada. A grzebales cos w silniku??

No powiem szczerze ze tez jestem bardzo ciekawy co sie kryje pod maska.

Moze tak zawitac nim do nas na jeden z rozancow

Bardzo ladny SCek swietna stylizacja a
co jest pod maska jesli wolno spytac
(tylko nie mowcie ze silnik hihi)

pozdr

Piękny ten sej, geratuluje posiadanie takiego furazu

Na moje oko to na zdjeciu jest silnik 1.2 16v

Widze skore, fure i komore podoba mnie sie ten SC

no napisz co masz za silnik - chłopcy z niecierpliwości umrą

Cytat:
2004-06-03 22:16:52, Rapcio pisze:
Widze skore, fure i komore podoba mnie sie ten SC

a dzieki sliczne!auto ma 1.2 16v lekko retuszowany, ale poki co naprawde lekko, mialem w tym dolozony system NXa sport compact ale poki co zdemontowalem go i przymeirzam sie do zalozenia walkow mocniejszego skrecenia glowicy i elektroniki pod to. Wydech jest juz kompletny od kolektora po koncowy. wynik 115-120KM i 140Nm mnie zadowoli
a na modlitwe sie wybieram juz miesiac ale do tej pory byla kiepsciutka pogoda a ja na mokrym nie umiem jeszcze nim jezdzic(wozi nawet na biegach 5 i 6

No to mam osobista nadzieje ze zawitasz do nas na najblizsza modlitwe zeym mogl osobisc9ie takiego wymiatacza na oczy zobaczyc.

120 KM w seju to naprawde miodzio

Napisz jeszcze ile mocy masz teraz i jak sie to przeklada na przyspieszenie.
Acha no i czy serio to ma skrzynke 6 biegowa??? jesli tak to od czego???

no mi sie zajebiscie podoba miodzio kolorek i wogule srodek mmmmm malina slicznotka

Koniecznie musisz sie pojawic i pokazac co to potrafi wyrabiac.

Cytat:
2004-06-04 00:30:41, MINIO pisze:
No to mam osobista nadzieje ze zawitasz do nas na najblizsza modlitwe zeym mogl osobisc9ie takiego wymiatacza na oczy zobaczyc.

120 KM w seju to naprawde miodzio

Napisz jeszcze ile mocy masz teraz i jak sie to przeklada na przyspieszenie.
Acha no i czy serio to ma skrzynke 6 biegowa??? jesli tak to od czego???

No tez sie chce zjawic na modlitwie, ale jak mowie niech bedzie wreszcie sucho!!! Teraz moc szacuje na przedzial 90-100KM, skrzynia 6biegowa od Punto I 6speed, bardzo fajna aczkolwiek krociutka skrzyneczka. Na gorki doskonala na prostych troszke za duzo mieszania ale sie juz pomalu przyzwyczailem.Przyspieszenia mierzylem w zimie ale stanely w okolicach 9.5, ale to byly wtedy zimowki, mielilo nawet na 4 biegu straty duze, no i wtedy silniczek byl calkowicie seryjny(86KM)Chcialbym zejsc w przedzial 8-8.5 zobaczymy czy sie uda...

suuuper, nie wiedziałem że da się tyle pozmieniać w CC. silnik, skrzynia.
Mam nadzieję, że o hamulcach tez pomyślałeś, bo bez zmiany to chyba jest wesoło.
Ostatnio widziałem np. Matiza z turbiną, może dalej w tym kierunku?
T

Cytat:
2004-06-04 11:38:22, Toom pisze:
suuuper, nie wiedziałem że da się tyle pozmieniać w CC. silnik, skrzynia.
Mam nadzieję, że o hamulcach tez pomyślałeś, bo bez zmiany to chyba jest wesoło.
Ostatnio widziałem np. Matiza z turbiną, może dalej w tym kierunku?
T

O tak!hamulce i zawias zostaly zmienione na samym poczatku bo wiedzialem ze moc trzeba czyms zatrzymac no i panowac nad nia. Turbo to nie najlepszy pomysl w 16v. Te silniki uturbione dlugo nie zyja.Wole dobrze do skrecic bez suszarki i mysle ze powinno byc OK.Uturbione silniki 1.2 to 8v ale moc w nich oscyluje w ~120KM wiec......na jedno wyjdzie a zabawa wieksza na wolno niz turbo takie moje zdanie ale moge sie mylic.....

Super Sej. Z zewnatrz, wewnatrz i serducho ma niezle Powodzenia w dalszych pracach nad "potforkiem"

Na 1,2 8v da sie spok odojsc do 140...
BE kutych elementów bo z kutymi to wiesz jak jest .....
A co do utarbiania 16V to nawet Novitec sie wycofał z zestawu turbo - wytrzymałosc b.mała.

Zgadza sie. Mozna i do 140KM.Ale mnie bardziej kreci Nm niz KM......

To bez turbo mozesz pozegnac ukochane Nm'y CC z Piaseczna na seryjnym setupie ma ponad 150km i jeszcze jezdzi, gadalem chwile z gosciem we wrzesniu na merc i mowil, ze nie widac oznak szybkiego zakonczenia zywota silnika. A novitec to novitec, ceny na niektore czesci ma z kosmosu, a i ludzi chcacych bawic sie w dlubanie silniczka 1.2 jest niewiele to co sie bedzie szarpal z bezuzytecznymi ofertami.

A slyszalem ze masz NX. Pomylilem sie?

gratulacje !!! dla mnie bombaaa laczki naprawde ladne, srodek bombaa, z zewnatrz tez bomba i wszystko z umiarem i gustem naprawde ladneee, a jak bedzie street to jak bedziesz chcial to mozesz sie zmierzyc z seryjna e-36 2,0 coupe a przy twojej wadze autka i mocy to moze byc roznie