| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-06-04 10:06:52 Witam,
też mam 1.3 Sol ale bez klimy Moim zdaniem, w małym aucie klima powinna być bardzo wydajna z racji małej objętości do schłodzenia. W moim poprzednim aucie (opel tigra) klima wychładzała wnętrze w ciągu 10...20 s. Może w obiegu jest za mało czynnika ? Ile dałeś za całą usługę ? |
Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-06-04 10:32:26 Myślę, że wiarygodność Twojej reklamacji wzrośnie gdy będziesz miał wyniki pomiaru z termometru elektronicznego (jeśli masz do takiego dostęp).
Widziałem, że specjaliści od klimy tak właśnie oceniają wydajność systemu. Załóżmy, że na dworze jest ok. +25 st. C. W ciągu 20 s. temperatura powietrza wylatującego z kratki nawiewu powinna się zmienić z +25 do +18. Takie sugestie. Mam do Ciebie inne pytanko: czy zaliczałeś już przegląd po 15 tys ? Czy w trakcie tego przeglądu wpisano Ci do książki gwarancyjnej adnotację o kontroli stanu nadwozia ? Chodzi o to, że przy odbiorze auta diler zalecił aby taka kontrola odbyła się raz w roku, a teraz kolo z serwisu mówi, że tak już nie jest od 3 lat bo w książce gw. nie ma miejsca na taki wpis (w odróżnieniu od starej), a brak takiego wpisu nie rzutuje na gwarancję perforacyjną (co jest chyba najważniejsze). |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-06-04 11:15:00 a moze nie napelnili ci chlodnicy freonem? albo jest jego za malo? |
tmw Yaris MMT Poznan | 2004-06-04 21:32:10 Yaris 1.0 MMT '03, klima prawie od poczatku wiec rok. Chlodzi tak, ze po chwili (bardzo krotkiej) jest chlodno, a przy ustawieniu na maxa na wylotach pojawia sie jakby lekki szron. Klima jest super wydajna - podjedz do ASO i sprawdz czy aby nabili tyle srodka ile byc powinno.
ps. sprawdz tez filtr przeciwpytkowy bo jesli jest brudny to moze byc powodem - mialem tak kiedys w innym aucie - po wymianie zrobila sie "lodowka" |