Uwaga - włamania do Yarków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem, czy ktoś już sygnalizował.
W Łodzi i okolicach od kilkunastu dni szerzy się niepokojące zjawisko:
- włamania do samochodów i kradzieże całości: Radio + komp + odtwarzacz, w efekcie zostaje wyrwana cała środkowa konsola.
Ofiarą bandystów padło już kilka Yarisów i przynajmniej 3 Fordy Focusy (też radio zabodowane) w tym tygodniu.
Jeżeli zjawisko ma szerszą, niż regionalna skalę - podajcie proszę info,
... a już się czułem komfortowo nie musząc nosić przy sobie panela czy całego radyjka
Pozdrawiam,
Kwieczor

w morde ja myslalem ze takich juz nie kradna!!
ale widac jest zapotrzebowanie!
trzeba uwazac wiec...

A jak chcesz uważać?
Ja przez większość dnia mam mojego Yarka poza zasięgiem wzroku.
Jak jakiś (piiii) będzie chciał coś rąbnąć, to rąbnie.

O w morde!

Taa widzalem kiedys w pewnym maluchu radio fabryczne z jaguara ?!?

ehhh polska

pozdr

p.s. polecam folie na szyby nie przyciemniana tylko antywlamaniowa

A mój koleś ma dobry model Nissana Almera 1,8 i wstawił sobie radiomagnetofon SAFARI , żebu mu dobrego radia nie gwizdneli i szkód przy tym nie narobili( dla młodszych forumowiczów info: jest to model tak gzieś z 1976 roku ). Wygląda to jak&$^(&), ale gość sie śmieja. A ja uważam , że on ma klasę !!!!!

taki patent to byl modny z 6 lat temu teraz to od razu wiedza ze cos ukrywa i sprawdzaja

pozdr

Cytat:
2004-06-04 20:41:06, thaniel pisze:
taki patent to byl modny z 6 lat temu teraz to od razu wiedza ze cos ukrywa i sprawdzaja

pozdr

Nie, no właśnie,że niczego nie ukrywa

hehe, dobre sobie... Wynika ze tego, ze bez Auto Casco to dupa blada... ja tak samo myslałem ze takich nie kradną... A jednak...
A to tez ciekawe bo to takie hop siup i radia nie ma to nie jest... Swoja drogą trza sie nameczyc by to zdjąc...
No nic, jeden Polak "potrafi" a drugi "potrzebuje"

Pozdrawiam

No to ładny numer.

no to ładnie , a ściągnięcie środkowej konsoli to jest chwila moment, wogóle ostatnio stały się modne kradzieże elementów silnika i wyposażenia

Moje maleństwo stoi całe szczeście na noc w garażu... , ale mimo wszystko należy uwazać....

Cytat:
2004-06-06 13:11:44, paola pisze:
Moje maleństwo stoi całe szczeście na noc w garażu... , ale mimo wszystko należy uwazać....

Jeżeli jest to garaż podziemny pod blokiem tak jak w moim przypadku to złodziejom to nie przeszkadza. Czują się tam nawet bezpieczniej bo wchodzą w nocy i nikt ich nie widzi. U mnie już parę razy splądrowali kilka samochodów (szyba + radio). Mój jak narazie był nieruszany, ale patrząc na ostatnią modę na wyrywanie całej konsoli z Yarków, może być różnie...

[ wiadomość edytowana przez: mekintosh dnia 2004-06-07 00:37:49 ]

Modne tez bylo wyjmowanie konsoli srodkowej z Avensisow tych po liftingu... :/

no dzisiaj sam swoją konsolę demontwałem to dla kogoś ze sprawnymi dłońmi trwa to może z 1,5 minuty dodatkowo dolna część do kolejne 2, więc żaden problem dla złodzieja

Cytat:
2004-06-07 00:17:00, wwtcka pisze:
no dzisiaj sam swoją konsolę demontwałem to dla kogoś ze sprawnymi dłońmi trwa to może z 1,5 minuty dodatkowo dolna część do kolejne 2, więc żaden problem dla złodzieja

Pocwicz... to zejdziesz do 30sek razem z kablami