MÓJ NOWY NABYTEK [lambretta]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak wiec jak sie tutaj nie pochwalic taka rzecza. Od dluzszego czasu odwiedzalem pana ktory w garazu trzymal dwa skuterki. Wprawdzie to nie sa fiaty ale po pierwsze sa to wloskie Lambretty a po drugie pochodza z 1959 roku Dzisiaj zakupilem i przywiozlem do siebie jeden egzemplarz wprawdzie brakuej mu paru czescie ale gololnie jest w dorbym stanie koels je po prostu 20 alt taemu wsadzil do garazu i staly i osadzala sie na nich korocja i rdza Troche danych techniczny jest to wersja Lambretta 150 d posiada silniczek 150 cmm dwusow oczywista odpalana z iskorwnika zer aku i tych spraw Zdjecia bede miec jutro jak zalatwie aprat wiec jakby ktos byl mily to moze mi udostepnic kawalek serwera i wsadzic fotki Sorki ze nie fiacik ale to jest cos wloskiego i to oldshoolowego Za niedlugo zaczyna sie odbudowa do stanu orginalnego Pozdrawiam
PS ale ja sie cieszem jak male dziecko

te skutery jak OSa..miały klimat!..gratuluje!

Ależ to był kiedyś szpan...hmmm Labretta, laski majty przez głowę zdejmowały, a jeszcze jak była w kolorach czerwień/kość słoniowa... mniam

Cytat:
Ależ to był kiedyś szpan...hmmm Labretta, laski majty przez głowę zdejmowały, a jeszcze jak była w kolorach czerwień/kość słoniowa... mniam

Jedna ma wlasnie czerwien i kosc sloniowa druga blekit z bielom jush czuje ten klimat koels dorzucil mi jeszcze dwa kaski "orzeszki" i wypasione uokularki i daszek do kasku Ahh

..no nie! gratuluje! teraz jeszcze tylko radiomagnetofon "Grażyna" i zapuscic Krawczyka..i jazda na bulwary na Pomorzu!...

..wpisujemy ci na teleExpresowa liste ludzi pozytywnie zakreconych

no to masz już prawie wszystko, mniam daszek do orzeszka, to już Ci tylko brakuje laski w rozkloszowanej mini z tyłu na kanapce...
Gratuluję trafienia.

ile dales za takie cacko ?

Za jednego place 250 zeta (teraz zbieram na drugi) a do tego dostalem caly garaz gratisow, cewki, caly drugi uklad przenisienie napedu kardan i te sprawy (to nie ma lancucha ), i skrzynke wszelkich kluczy do scigania tego tamtego podorabiane . Nie powiem bo zrobilem na tym interes. Ten pan pewnie dalej by to trzymal w garazu a tak to odzyje .

GRATULACJE !!! Juz dawno sie zastanawialem wlasnie nad lambrettą , ale koniecznie z kolem zapasowym z tylu i takim smiesznym bagaznikiem na kole przednim wyprowadzonym z blotnika. Kumpel od ktorego kupilem swoje auto mial kiedys lambrette ..przewpyte skuter... . Jak skonczysz odrestaurowywac pokaz fotki i powodzenia.

eh.. pamietam jak kiedys moj ojciec naprawial znajomemu cos takiego pamietam najezdzilem sie tym z przodu jak nie wiem szkoda tylko ze bylem za maly i nie moglem sam jezdzic jeszcze i te biegi zmieniane raczka sprzegla eh... i ten nozny rozrusznik prawie jak pedal hamulca.... prosze taki bylem maly a tyle pamietam... nie pamietam tylko w jakim byla kolorze
aha teraz jezdze MZ 250 :] czerwien 88rok produkcji wypas wrecz.... jak odbudujesz swoja lambrette to licze na wspolny wypad gdzies..... ale sie rozmazylem
powodzenia w renowacji sprzeta

a ja mam nadziej ze za niedługo obejrze to cudo
moze nawet sie przejade

Ja jestem w trakcie remontu skuterka rosyjskiego Wiatka. Mam nadzieje ze na przyszle wakcje bedzie odbudowany. Nardzie przedstawia obraz nedzy i rozpaczy ale przacujemy nad nim i mam nadzeje ze zasili f&f jako dwokolowiec

Teraz mam tylko kilka dylematów czy ktos ma jakies pojecie na temat dwususów ?? Bo mnie czeka rozbiroka na czesci pierwsze I jeszcze jedno skoro to ma 150 ccm to chyba trzeba miec prawko na motor bo na skutery to ma sie dowod osobisty ale to chyba mowa o 50 cmm ?? Zreszta zanim to wyjedzie o wslansych silach z garazu to trzeba jeszcze poczekac F&F przeisada sie na dwa kola ?? Hehe pozdruufka

Dokładnie. Trzeba mieć prawko. Nie wazene czy jest to skuter czy motocykl, jeżeli pojemność silnika przekracza 50ccm to niestey ale prawko jest obowiązkowe......tez nie mam

na lambrette trzeba miec prawko. bez prawka mozesz jezdzic na wszystkim co jest motorowerem ( niekoniecznie 50cm bo niektorzy 80cm tesz robia na motorower) jezeli chodzi o 2-suwy to jak bedziesz cos potrzebowal to pisz jezeli bede dal rady to pomoge.
powodzenia

Cytat:
2004-06-05 10:31:54, macpaw pisze:
Teraz mam tylko kilka dylematów czy ktos ma jakies pojecie na temat dwususów ?? Bo mnie czeka rozbiroka na czesci pierwsze I jeszcze jedno skoro to ma 150 ccm to chyba trzeba miec prawko na motor bo na skutery to ma sie dowod osobisty ale to chyba mowa o 50 cmm ?? Zreszta zanim to wyjedzie o wslansych silach z garazu to trzeba jeszcze poczekac F&F przeisada sie na dwa kola ?? Hehe pozdruufka

kiedyś mnie dwusuówy interesowały, może bede w stanie cosik pomoc.

Cytat:
F&F przeisada sie na dwa kola ??

Hehe na to wygląda. Ja też sobie wczoraj rowerek naprawiłem

Gratuluje zakupu, no i czekamy na rezultat końcowy

Klasyki dobra rzecz, a dwukołowe to już wogóle... Ja jestem jak najbardziej za, w końcu klub F&F może chyba miec wszechstronne zainteresowania

Czekam na efekty i zycze udanej pracy.

P.s. jak byś miał jakiś problem z 2-sówem to wal do mnie na priva, coś tam wiem na ten temat

Pozdrawiam

cos z tymi 2 kolkami jest... rok temu udalo mi sie posiedziec troche na aprilce rs125 i stwierdzilem 'kupuje malego scigacza', potem sobie przez miesiac tlumaczylem ze to nie ma sensu i ze nie bede mial gdzie go trzymac, potem byla jesien, motorki pochowaly sie z ulic i byl spokoj az do niedawna.. qmpla mlodszy brat kupil sobie aprilke rs50 (faktycznie to 80 ale zarejestrowana na 50) i znowu pomysl odzyl... i znow rozwazam aprilke rs125, najwiekszy problem to zrobienie prawka bo nie mam na to czasu

to co mozna przeczytaj wyzej moze delikatnie offtopiczne, ale gratuluje zakupu zawsze podobaly mi sie te wszystkie stare oldschoolowe rzeczy, ostatnio odzyla u mnie milosc do czapek z daszkiem z siatka z tylu (truckerki ;])

Dzisiaj postanowiBm wstepnie zabrac sie do rozbiorki aby poxniej wszystko odczyscic, silnik wygldal rudy ale poszla puszka "Kontakt" i jest teraz jak nowy Nawet nie wiedzialem ze to pieronstwo jest takie ciezkie. Putin wczoraj ogladnal ten cud techniki i moze jego wypowiedz co do stanu bedzie obiektywna bo moje raczej subiektywne (wiecie ta milosc od pierwszego wejrzenia). Kurde nie mia ktos moze przednij lampki do lambretty 150 d ??? Wyparowala ani jej u kolesia w garazu nie am ani u mnie