[126] wyrwałem szpilkę z kolektora

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problewm wyrwałem szpilkę z kolektora, nie pisałbym tego posta gdybym to nie wyrwał śruby na gwint 12 mm , powiedzcie mi jak to uratować, mountez kiedyś mówiłeś o wstawianiu jakiejś tulejki, mógłbyś powiedziec coś wiecej i czy w moim przypadku jest to wykonalne??
Proszę was o odpowiedz, od tego zalezy mój start w rajdzie jurajskim.
Z góry ogromne dzięki za wszelkiego rodzaju pomoc

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-06-04 23:30:56 ]

chodzi pewnie o tulejkę redukcyjną,bądź wkładkę RECOIL...
jeśli sie myle to mnie poprawcie

Koszt tulejki to 5 - 10 zł.
Mi robił bartek z tego forum !!!! Za 25 zł chyba za 4ry a tez miałem juz najwieksze w dwóch.
Do tego szpilki z bloku słuzace do trzymania pompy paliwa....
I jest ok.

kurde kto by się podął zrobienia czegoś takiego wmiarę szybko?? w sobotę mam rajd

spoko gadzio coś sie wymyśli

Kazdy tokarz Ci cos takiego zrobi bez namniejszego problemu..

wal do tokarza, a jeśli nie, to w POLMOZBYCIE jadąc od DH wanda (huta) w stronę bora-komorowskiego po prawej stronie. bardzo możliwe, że tam mają takie gotowe tulejki, ale ceny też odstraszają (kilkadziesiąt złotych).

p.s. Gadzio- mam nadzieję, że to się stało w czasie upalania??tylko mi nie mów, że chciałeś wykręcić te kolanka

upalał , testował strumienice , i nie wkręcał sie pewnie powyżej ...tys

Cytat:
2004-06-05 10:27:56, widynek pisze:
wal do tokarza, a jeśli nie, to w POLMOZBYCIE jadąc od DH wanda (huta) w stronę bora-komorowskiego po prawej stronie. bardzo możliwe, że tam mają takie gotowe tulejki, ale ceny też odstraszają (kilkadziesiąt złotych).

p.s. Gadzio- mam nadzieję, że to się stało w czasie upalania??tylko mi nie mów, że chciałeś wykręcić te kolanka

tak to się stało podczas testów, przy wysokich obrotach rzedu 7000 obr. zbliżając się do lewego ciasnego zakrętu postanowiłem odjąc nogę z gazu no i nastapiła seria strzałów ze strumienicy i w efekcie wyrwało szpilkę mam nadzieje że uda mi się tą usterkę usunąć, bo nie uśmiecha mi się robienie nowej głowicy

P O M O C Y !!!! nadal stoje w miejscu nic nie załatwiłem z tą wyrwaną szpilką help
ratujcie bad gay

gdybyś miał blisko do stalowej to bym ci to zrobił nawet pewnie i od ręki i napewno by sie dobrze trzymało Czuczu jak narazie zadowolony jest