| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Artoone TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Krakow | 2004-06-05 00:30:09 Witam serdecznie
Mam do was serdeczną i pilną prożbę-pytanie. Mianowicie ,chodzi mi o to,czy w modelach toyoty avensis z roku 98-00 w numerech silnika jest jakieś charakterystyczne oznaczenie cyfrowo litrowe przypisane do tych właśnie modeli. Mam możliwośc kupienia silnika do avensis 99r. kompletnego z wiązką elektryczną i komputerem jednak bez dokumentów ale dosyć tanio. I w związku ze swapem jakim planuje chciałbym wziąść ten silnik na części jednak muszę być pewien że jest z właśnie tego modelu a nie np. z cariny. W jaki sposób mogę poznać że jest to silnik z samochodu i rocznika o jakim mówi? pozdrawiam |
szad Corolla TS Legionowo | 2004-06-05 09:39:19 pomijajac wiek silnika, to jest ten sam.. ave=carina
|
Aveuser TOYOTA DRIVER Ełk | 2004-06-05 09:44:17 Tyle, że nawet w samych Carinach silniki się różniły w zależności od rocznika i przy przejściu na Avensis też były chyba jakieś zmiany - wątek był już kiedyś wyjaśniany a propos różnic w mocy (może to tylko elektronika, ale kto da gwarancję na taką teorię?). [ wiadomość edytowana przez: Aveuser dnia 2004-06-05 09:50:33 ] |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-06-05 10:09:50
z tego co moja skromna wiedza się orientuje to jest to ten sam silnik co w carinie, pod wzgledem mechanicznym praktycznie się nie różni biorąc pod uwagę np. silnik 2.0 czasami sa pewne rozgraniczeniu że niektóre części są produkowane np. dla rocznika Carinki E a niektóre dla ave, ale ogólnie rzecz biorąc w 90% jest to to samo pod względem mechanicznym aczkolwiek pod względem elektroniki mogą się nieznacznie różnić-ale w stopniu nieznacznym pozdro |
Aveuser TOYOTA DRIVER Ełk | 2004-06-05 10:19:44 Hehe, jednym słowem wyłożyć kasę i trzymać kciuki, że się nie trafi w te mniejszościowe procenty? Ale zaiste wszystko zależy od tego o jakich cześciach myśli Artoone. Może po numerach konkretnych elementów da się to jakoś jednoznacznie zweryfikować. [ wiadomość edytowana przez: Aveuser dnia 2004-06-05 10:22:38 ] |
Artoone TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Krakow | 2004-06-05 15:33:28
Coś nie zrozumiałeś ,nie zamierzałem kupić w ciemno i dlatego właśnie pytałem na forum w jaki sposób potwierdzić że to co mówi ten koleś jest prawdą. Dzisiaj z nim rozmawiałem, kręcił nie odpowiadając w prost na moje pytania a na końcu się przyznał że numery są zeszlifowane-i w tym miejscu skończyłem rozmowe Dzieki za podpowiedzi Pozdrawiam ps. a może ktoś z was chce się wymienić na silniki mój ma tylko 78.000 przejechane? |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-06-05 22:55:21
hehe widziałem 3SGE jakieś 2 tyg temu we wrocku-4000zł |