(126p) Remoncik trwa:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Remont mojego maluszka zacząłem sam chciałem z Fla zrobić malucha na stary typ z chromowanymi zderzakami itp. Robiłem go 2 tygodnie i nagle gdy zdjąłem osłone nadkoli mała załamka - furka zgnita pod spodem Więc postanowiłem oddać go do blacharza i tak to się zaczęło........

Niedługo mój fiacik będzie jak nówka. Oczywiście z Fla niewiele z niego zostanie Blacharz mial sporo roboty - robi go 3 tygodnie.
Zrobione już zostały:
-cała podłoga
-nowe nadkola przednie i tylne (wewnętrzne i zewnętrzne)
-nowa belka pod resor + nowy resor
-nowe progi
-nowe poszycia boczne błotników (tylne i przednie z obu stron)
-zaspawane boczne migacze
-zaspawany otwór na antene (antena będzie w szybie)
-poszerzone wszystkie 4 nadkola

Tu zamieszczam kilka fotek mojego fiacika (mam ich sporo jak zrobie stronke o nim to wrzuce link narazie brak czasu - egzaminy, obrona pracy licencjackiej).......

no widze ze wielkie zmiany!!! wszyscy cos remontuja! ja tez! fotek nie widac!!!!! zrob cos z tym! z czego blacharz robil pszerzenia? jaki planujesz kolorek autka?

Mam problemy z wklejeniem zdjęć z mojego dysku. Co nalezy zrobić?

do profilu je daj

Poszerzenia były robione z nadkoli od golfa 1, odpowiednio skrócone i dopasowane.
A kolorek to niespodzianka będzie jak polakieruje to pokaże
Moge tylko podpowiedzieć że będzie to lakierek ze srebrnymi i złotymi opiłkami

Ok. 5(tylko) fotek w profilu. Milego oglądania.
Pozdrawiam

bardzo podobaja mi sie nadkola ciekaw jestem jak bedzie to wyglądało po lakierze

Nadkola nawet,nawet
Wazniejsze jakie felgi bede w nich siedziec!!
Teraz mam pytanie do was:
Gdzie mozna dostac takie "ranty"na felgi,jak na tym zdjeciu!!
Bo nie wiem skad je wytrzasnac

Nadkola nawet,nawet
Wazniejsze jakie felgi bede w nich siedziec!!
Teraz mam pytanie do was:
Gdzie mozna dostac takie "ranty"na felgi,jak na tym zdjeciu!!
Bo nie wiem skad je wytrzasnac

[ wiadomość edytowana przez: buczek21 dnia 2004-06-05 13:11:16 ]

Felgi 13 oczywiście z rantem. A jak zabraknie kaski to felgi od rekina też z rantem
Pozdrawiam

Kopar
Gdzie mozna dostac takie pierscienie na felgi,jak masz na 2 zdjeciu??Alebo z jakiego auta mozna je "wyrwac"-hehe

Jutro bede sie widzial z kolesiem który pozyczył mi te szerokie koła na czas poszerzania to się go spytam i dam Ci znać.
Pozdrawiam.

Zwykle poszerza sie tymi nadkolami kanta...
Leza w kancie na podwórku takei nafkola to az je pójde przymieze z nudów ... Koszt 70 zł za dwa chyba..
Niestety robia spore niedoróbki .... Barry cos o tymwie.

Mam już dzisiaj alusy do mojego malucha. 13 szerokie 6 cali z rantem 3 centymetry. Teraz tylko oponki trzeba kupic
Zdjęcie felg w profilu

Buczek gadałem dzis z kolesiem od tych felg co mi je pożyczał do blacharza mówił ze te pierścienie i nakładki na ranty kupował u nas w bydgoszczy na gieldzie samochodowej.

Cytat:
Buczek gadałem dzis z kolesiem od tych felg co mi je pożyczał do blacharza mówił ze te pierścienie i nakładki na ranty kupował u nas w bydgoszczy na gieldzie samochodowej.

wielkie dzieki!!!!
musze u siebie na giełdzie w gliwicahc sie rozejrzec.

Blacharz zakończył już swoją robotę i autko trafiło dziś do lakiernika...

Koszt blacharki:

Blachy + materiały =600zł
Robota blacharza = 1500zł ( w tym 400 zł poszerzenia i 200zł zabezpieczenie antykorozyjne podłogi i nadkoli)

Został jeszcze lakiernik i potem remont z tuningiem silnika