Co to może być?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie i jednocześnie wielką prośbę o pomoc. Czy wie ktoś może co to są pierścienie Cords'a i w jakich przypadkach się i ch używa? Potrzebuje to wiedzieć na jutro na obronę pracy dyplomowej a nigdzie nie mogę tego znaleźć. Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Panowie serio nikt nic nie wie na ten temat? Musze to wiedzieć bo będe miał pytanie z pierścieni tłokowych i m.in. z pierścieni Cords'a nie wiem o co chodzi PLEASE HELP

nie wnerwiaj sie na nas ale najprawdopodobniej nikt nie wie na ten temat

Nie no przecież się nie wnerwiam Tylko potrzebuje wiedzieć a nigdzie nie ma informacji na ten temat. Najgłębsze zakątki neta przeszukałem i nic

Nie słyszałem nigdy o pierścieniach Cord'sa ale jeśli ktoś wie chętnie się dowiem co to jest i do czego słuzy.

a moze to jakis pierscien od Wankla?
a jak sie nazywa obrotowy pierscien znajdyjacy sie na wale korbowym fiata ten przy filtrze odsrodkowym? moze to o to chodzi

Jak silnik jest tak zjechany że gładzi na cylindrach jush nie ma to sie je zakłada i silnik chodzi jak nowy.Dowiedziałem sie tego dziadka.Poprawdzie mnie jak sie myle!

Cytat:
2004-06-07 16:39:04, szymon_newb pisze:
Jak silnik jest tak zjechany że gładzi na cylindrach jush nie ma to sie je zakłada i silnik chodzi jak nowy.Dowiedziałem sie tego dziadka.Poprawdzie mnie jak sie myle!

A ja zawsze myślałem iż są to tuleje.

Cytat:
2004-06-07 16:44:35, SCHIL pisze:
Cytat:
2004-06-07 16:39:04, szymon_newb pisze:

A ja zawsze myślałem iż są to tuleje.

Poprawna definicja:
Pierścienie Cords'a są to rozprężne pierścienie uszczelniające stosowane w przypadku napraw głównych tłoka, w tym przypadku powiększanie rowów pierścieniowych. Pierścienie te mają większą wysokość niż standardowe.
Dowiedziałem się tego na 5 minut przed obroną pracy od mojego nauczyciela A prace obroniłem na 5

I ta piątka z obrony jest dobrą wiadomością