Ceny nowych ład

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wybrałem się dzisiaj do salonu łady w W-wie, firmowanego przez Damis, z pytaniem o nowe ceny na nowe łady. odpowiedź pracownika nieco mnie poraziła: otóż w tej chwili nie ma aut z serii 11X, będą pod koniec roku. Nic nie wiadomo mu o zmianach cen po 1V, czyli ciągle obowiązują te z katalogu: 36kpln za sedana i 38kpln za kombiaka w wersji 8V.
16V są średnio o 2kpln droższe.
Mało tego, gość dał mi telefon do importera (Damis jest tylko dystrybutorem), bo u niego stoją jeszcze auta 2 letnie w cenie od 28 do 30kpln...
nie rozumiem paru spraw:
dlaczego nie ma aut w sprzedarzy, dlaczego ceny nie zostały obniżóne, dlaczego i skąd dystrybutor ma 2 letnie auta?

i jak się ma do tego cennik TEGO SALONU, , który jest dużo niższy i jest z dzisiaj...

Goral dziwi mnie jeszcze inna sprawa ceny http://www.lada.bielsko.pl/

jestem w stanie zrozumieć różnicę miedzy salonami 2kpln, bo nie ma w Polsce jednoolitych cen na łady, ale różnica 9kpln??
Damis chyba zapomniał co sprzedaje...

rzeczywiście różnica jest troszkę duża. Ciekawe co może być powodem takiej różnicy cenowej??

Panowie, Auto-Jak-Pol już od kilku lat nie sprzedaje samochodów (tak samo z resztą jak Auto-Lada), teraz mają tylko serwis i chyba części. A strona nie aktualizowana też od bardzo dawna i przypominają się lata, gdzie łady 211x były po przyzwoitych cenach ok 30-32 tyś. A potem ostro podskoczyły i teraz kosztują koło 40 tyś. Także Panowie ta cena ok. 30 tyś już jest dawno nieaktualna, bo mówię - niezależnie od dealera łada 211x znacznie podskoczyła, a Bielsko już od dawna nie sprzedaje samochodów.
Miły

ale w Nysie strona ma datę dzisiejszą.
ja wiem że ceny podskoczyły, ale nie zapominaj że po 1V cło spadło o 25%

Cytat:
2004-06-07 22:56:11, Góral pisze:

Pewnie spryciarze chca ugrać to , że nowe unijne samochody podrożeją, więc zechcą utrzymać swoje ceny i tym samym więcej zarobić. A może sa zadowoleni ze wzrostu sprzedaży w ub. roku i nie martwią się brakiem klientów? Ale się chyba przejadą, bo po pierwsze teraz ludzie z małymi pieniędzmi kupują jak dzicy używki w Europy a po drugie na rynku nowych tanich aut wkrótce dacia wszystkich wykosi...klima, poduszki i inne pierdołki umilające życie za mniejsze pieniadze .

Ojej to Samary 21093 jeszcze sprzedaja Kurcze pierwszy raz w zyciu mam auto, ktore mozna jeszcze kupic nowe

Góral w latach bodajże około 94-95 moze wcześniej w Białymstoku byla jakaś śmieszna firma co ściągała od ruskich wszystko m,in łady i siedmiorki i samary.Stały na placu i gniły,wtedy przez jakiś okres był boom na furki zachodnie fakt ze zniknely dopiero po jakimś czasie,pamietam tylko ze zabezpieczone byly takim ala smarowa konserwacją .A Może fabryka ma taki przerób furek że i u nich stoja i przez to własnie u sprzedających są samochody z roczników 2002.

Cytat:
2004-06-07 22:56:11, Góral pisze:

Góral, z tym wzrostem cen to poszły już dawno, już jakieś trzy lata temu 2110 podskoczyła z 31 tyś. na 35 bodajże, a później jeszcze na 38 kawałków. No ale to, że powinny teraz spaść to fakt, przecież cło spadło. I jeszcze raz powtarzam, że cena 31 tyś. już jest nieaktualna od dobrych trzech albo i więciej lat. A to, że data dzisiejsza to nikt nie musi aktualizować, jak masz stronę to możesz sobie ustawić opcję datownika, który automatycznie Ci zmienia datę.
Cytat:
Ojej to Samary 21093 jeszcze sprzedaja Kurcze pierwszy raz w zyciu mam auto, ktore mozna jeszcze kupic nowe

Przecież mówiłem, że w Bielsku już kilka lat nie sprzedają ład, tylko po prostu strona nie jest aktualizowana. A Samar chyba też już od dobrych kilku lat nikt nie sprzedaje, jedynie na indywidualne zamówienie Ci sprowadzą. To że jest na stronie to tylko kwestia braku aktualizacji.

Z tymi cenami 110 to trochę przesadza. Przecież to nie jest jakiś super samochód! (miło mojej miłości do Ładnych! ) A 40 tys. złotych piechotą nie chadza.. Za te pieniądze można mieć coś porządniejszego (oczywiście używka)!Szkoda,że tak niewiele 110 na rynku wtórnym!
Pozdrawiam

dowiedziałem się że obecny importer, to ten sam importer co dotychczas, ale pod kolejnym szyldem... czyli nic się nie zmieniło.
to wyjaśnia, dlaczego znów nie ma aut w sprzedarzy i dlaczego te co ma z poprzednich lat są w takiej cenie...
żenada

Jednocześnie spotkałem się z informacją, że łąda zanotowała spory wzrost sprzedaży w ostatnim roku. Może to jest efekt tego , że w 2002 sprzedali 10 sztuk, a w 2003 12 sztuk i mają 20% wzrost!!!

A ja dzisiaj widzialem na wlasne oczy lade 112 16V.A co dziwniejsze nie byla na wschodnich tablicach,tylko z tomaszowa lubelskiego.prywatny import?czy co

Panowie! A możemy zabierzemy się za import Ładnych z "matioszki Rassiji"?
Dostaniemy znizke w Tolgjatti, potem zniżke u importera i jeszcze pare znizek za to,ze mamy LKP i rozsławiamy imię Łady! W związku z tym będziemy kupować Ładne po 35% nominalnej ceny!

Cytat:
2004-06-09 18:34:32, krycho pisze:
Panowie! A możemy zabierzemy się za import Ładnych z "matioszki Rassiji"?
Dostaniemy znizke w Tolgjatti, potem zniżke u importera i jeszcze pare znizek za to,ze mamy LKP i rozsławiamy imię Łady! W związku z tym będziemy kupować Ładne po 35% nominalnej ceny!

Ja nie chce nowej łady! Starą jak najbardziej. Najlepiej 2103.

A nasze rozsławianie imienia łady na nic sie zda, bo to sa obiektywnie rzecz biorąc calkiem przeciętne, by nie rzec gorzkiej prawdy kiepskie i wcale nie tanie auta Myślę tu o obecnie produkowanych przednionapędówkach...

A 07 już nie produkuja?

Mówiąc szczerze to ja zaobserwowalem wzrost ilosci LAd 11o,111 w Rzeszowie jeszcze niedawno to bylo chyba 6 lad serii 10 ,a teraz na moim osiedlu jest 4 ,a w miescie tez jakies nowe widziałem i widac ze niesą to uzywki tylko nowe samochody

To ja w Wawie jakoś nie zauważyłem wzrostu ilości Ładnych. No chyba,że ich nie widać!
Oczywiście mówię o 11x, bo 07 i Samarek nawet trochę jeździ! Chyba nie wszyscy wiedzą o istnieniu LKP!

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-06-09 23:55:50 ]

Mowiąc szczerze to jesli bym nie zobaczyl nowych u mnie na osiedlu to bym sie nieprzglądal na miescie a ,ze przewaznie chodze na nogach to daje sie to zobaczyc .No i rzeszów to mniejsze miasto niz Wa-wa