MotoNews.pl
5 Długie świece w 126 (52158/0)

Długie świece w 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałść i oczywiście o odpowiedź na mojie pytanie. Mam przygotowaną nowo robioną głowicę splanowaną 2 mm z wmontowanymi zaworami od CC i oczywiście zrobionymi kanałami. Wkręciłem na próbę długie świece i ...... miejsca jest dosyć i troche mniejsza jest komora spalania. Co Wy na to?

hmmm...a sprawdzales jak to sie ma do tloków?starczy miejsca?

Oczywiście że sprawdzałem. Nawet po 2 mm splanowaniu głowicy miejsca na tłoki zostaje jeszcze dużo. Jutro moge zmierzyć dokładnie.

A ja skorzystam z okazji i witam nowego(tutaj) Poznaniaka

A coś jeszcze dają takie świece??
Można coś poczuć pod butem??
Też mam -2mm i kanały ale na norm zaworach.

No tylko chyba takie świece często byś musiał wykręcać bo jak nagar sie na gwincie osadzi (tym w komorze spalania) to świecę wykręcisz razem z gwintem głowicy

A to racja. To mi do głowy nie przyszło. Ja tak wykręciłem norm świece i teraz mam tulejkę

Więc jak już bardzo chcesz mieć zapłon głęboko w komorze spalania to zeszlifuj gwint z tej długiej świecy - swoją drogą ciekawe jak by się to spisywało?

ja mialem tak (bosch z 3 elektrodami) w 650 ale na glowicy serii
roznice nieodczuwalne (jezeli jakies sa w ogole)

ja mialem briski i jedyne co odczulem to silnik szybciej sie nagrzewal nic wiecej

Witam Poznań
Przy okazji napisz ile kosztowała Cię taka przeróbka głowicy i gdzie to robiłeś, bo gdziekolwiek się pytam to chcą straszne kwoty za wymianę zaworów i gniazd.

Witam, glowice robil pan Ireneusz Tomyślak. Ma warsztat przy ulicy Tęczowej 41 w Poznaniu. Za wszystko zaplacilem 150PLN. Czy to duzo?Telefon do niego 8619743.

Witam. Dlugie swieczki mozna wkrecic bez problemu tylko trzeba najpierw kilka innych obrabowac z podkladek. Ja mam tak u siebie i z tego co pamietam to chyba trzeba jeszcze 4 podkladki dac.
Mam trzyelektrodowki NGK.

Cytat:
2004-06-10 00:37:19, Goomex pisze:
Witam, glowice robil pan Ireneusz Tomyślak. Ma warsztat przy ulicy Tęczowej 41 w Poznaniu. Za wszystko zaplacilem 150PLN. Czy to duzo?Telefon do niego 8619743.

Ok - dzięki! Cena promocyjna to to nie jest, ale też nie jest tak źle - ostatnio dzwoniłem do jednego zakładu i chcieli 100zł za samo planowanie

Witam, jeszcze nie wkrecilem dlugich swiec bo walczylem z samochodem, ale po wymianie gaznika na regenerowany uzyskalem wolne obroty, a po wymianie aparatu zaplonowego na nowy silnik zaskoczyl jak nalezy.
Zamach ma 4,14kg i silnik ma wolne obroty! SUPER kreci!

To ciekawe co u mnie bedzie z wolnymi bo ja amm zamach przygotowany 2.8 kg

Cytat:
2004-06-10 20:11:27, eLMo126 pisze:
Witam. Dlugie swieczki mozna wkrecic bez problemu tylko trzeba najpierw kilka innych obrabowac z podkladek. Ja mam tak u siebie i z tego co pamietam to chyba trzeba jeszcze 4 podkladki dac.
Mam trzyelektrodowki NGK.

Ale z tego co sięorientuję, to długie świece daję sie po to rzeby zmienić miejsce iskry w komorze spalania, bo to niby ma dać jakiś efekt . Więc poco dawać tyle podkładek . Ale jak sie mylę to mnie poprawcie.