| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-09 08:47:47 Witam,
jak chce odpalić samochód z rana (zimny) to po odpaleniu na PB odrazu przełącza się na LPG i gaśnie. wiem że można ustawić przy jakich obrotach ma przełączać się samochód z PB na gaz przez sterownik (przełącznik) w kabinie. (bez dodatkowych narzędzi) Mam przełącznik lovato M198. Jaka jest procedura?? Zdjęcie sterownika: www.lovatogas.com/catalogodef/lovato/inglese/commutatori/commutatori.html |
Olmar CorsaB+LPG Elpigaz Rzeszów | 2004-06-10 18:11:47 Ja mam od niedawna instalację Elpigaz, miałem to samo - po odpaleniu na PB zimnego silnika, wchodził na wyższe obroty, natychmiast przełączał się na LPG i gasł.
W mojej instalacji, na tylniej ściance przełącznika PB/LPG umiejscowionego na kokpicie jest potencjometr montażowy, który małym śrubokrętem należy podregulować na przełączanie przy wyższych obrotach. |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-11 10:10:35 Ja nie mam żadnego potencjometru |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-11 14:39:48 nie wiem czy mam czujnik temp. Mam auto od 1,5 misiąca.
Instalacje z czujnikiem temp. też przełączają się przy określonych obrotach oczywiście po osiągnięciu odpowiedniej temp. tak więc nie widzę związku z tym czujnikiem. Ja tylko chcę się dowiedzieć jak zmienić próg przy jakich obrotach zmieni się z PB na LPG. |
WFO Caro1,6GLE i Caro+GSI Zielonka | 2004-06-11 21:29:56 Obawiam się, że trzeba będzie przeprogramować komputer od gazu. |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-06-15 11:32:36 Nie wydaje mi się, widziałem że gdy to robili gaziarze to nie podłączali maski. Tylko przy sterowniku coś ustawiali - nie wiem co dokładnie robili i dlatego niechce próbować na chybił trafił tylko się pytam. |