Fabryczny alarm - suck

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam fabryczny alarm . Jak zamknie się autko z kluczyka i otworzy to blokujem mi samoochód Jak to gówno wy....ć. Mam na dodatek tylko jeden kluczyk-pilot drugi to zwykły kluczyk dorabiany. Jak coś mi się stanie z pilotem to dupa blada W servisie powiedzieli że nie wiedzą jak to można obejść i zaproponowali mi samą elektroniczną część kluczyka (pilot) za 220zł i miesiąc czekania Co z tym gównem zrobić??

Hmm, nie kumam problemu.
Jak ci blokluje samochod, to nie wina kluczyka tylko alarmu.
Jak nie masz drugiego kluczyka, to co auto kradzione ?
Po trzecie, mozesz zalaczac alarm i blokade z zamka a nie z pilota. Raz w prawo to zamykasz i uzbrajasz, a drugi raz w prawo to blokady w drzwaich (silownikach). I nie ma znaczenia czy to zrobisz z pilota czy z kluczyka (w zamku). Przynajmniej ja tak mam.

Pozdrawiam,
Vino

wywalic i zalozyc wypasiony alarm Proximy za 500 pln,zero problemow,sama centralka 300

Cytat:
2004-06-09 13:07:56, Vino pisze:
Hmm, nie kumam problemu.
Jak ci blokluje samochod, to nie wina kluczyka tylko alarmu.
Jak nie masz drugiego kluczyka, to co auto kradzione ?

człowieku na jakim ty świecie żyjesz!!!!! wszystko Cię dziwi!!!!!!
przecież może zdarzyć się wiele rzeczy, że zostajesz z jednym oryginalnym kluczykiem!!!!!!!!!!!!! mógł zgubić, autko może być przywiezione z Francji, Belgii i jak masz wtedy jakikolwiek klucz to już jest sukces, a o komlecie to możesz zapomnieć

shinobi nie ma drugiego kluczyka i koniec, i nie jest to nic dziwnego!!!!!

a sugerowanie, że auto kradzione to już lekkie przegięcie...

A co ty sie tak denerwujesz ? Zylka ci peknie jeszcze....
A dziwic sie moge tyle ile zechce. I co w tym zlego ze cos takiego sugeruje ? Zlodzieja z niego to nie robi. Chyba ze sam masz cos na sumieniu i stad ta irytacja. Luzik...

Cytat:
2004-06-10 14:24:04, Vino pisze:
A co ty sie tak denerwujesz ? Zylka ci peknie jeszcze....
A dziwic sie moge tyle ile zechce. I co w tym zlego ze cos takiego sugeruje ? Zlodzieja z niego to nie robi. Chyba ze sam masz cos na sumieniu i stad ta irytacja. Luzik...

bez komentarza... kolego nie "kumający" "dziwiący" się

Hehehe

No to git. Nie mialem zamiaru nikomu nic wtyka wytac itd.
A tym bardziej sie spierac czy klocic.

Cytat:
2004-06-10 14:34:11, Vino pisze:

Cytat:
(...) Zlodzieja z niego to nie robi. Chyba ze sam masz cos na sumieniu i stad ta irytacja. Luzik...

no to Ci sie Vino udało, oj udało Ci się to niesamowicie

btw. jesteś może policjantem ??

Cytat:
2004-06-09 13:07:56, Vino pisze:
Po trzecie, mozesz zalaczac alarm i blokade z zamka a nie z pilota. Raz w prawo to zamykasz i uzbrajasz, a drugi raz w prawo to blokady w drzwaich (silownikach). I nie ma znaczenia czy to zrobisz z pilota czy z kluczyka (w zamku). Przynajmniej ja tak mam.

hehe, Vino masz kradzione auto skoro u ciebie ktoś zlikwidował to zabezpieczenie.
Jeżeli alarm został uzbrojony i do otworzenia auta użyjesz kluczyka a nie pilota (w oryginalnym alarmie) to auta nie zapalisz - przynajmniej u mnie tak jest i podejrzewam, że u Shinobi też tak jest

PS. ja też mam jeden kluczyk i wcale nie czuję się gorszy

Cytat:
2004-06-10 15:05:46, Skee pisze:
Cytat:
2004-06-10 14:34:11, Vino pisze:

Cytat:
(...) Zlodzieja z niego to nie robi. Chyba ze sam masz cos na sumieniu i stad ta irytacja. Luzik...

no to Ci sie Vino udało, oj udało Ci się to niesamowicie

btw. jesteś może policjantem ??

chyba niezbyt rozgarniętym ,
a sumienie mam "czyste"
do widzenia

Ani nie jestem policjantem ani nie czuje sie lepszy, w ogole nie oto chodzilo.

Cytat:
hehe, Vino masz kradzione auto skoro u ciebie ktoś zlikwidował to zabezpieczenie.
Jeżeli alarm został uzbrojony i do otworzenia auta użyjesz kluczyka a nie pilota (w oryginalnym alarmie) to auta nie zapalisz - przynajmniej u mnie tak jest i podejrzewam, że u Shinobi też tak jest

Str. 50 instrukcji obslugi od Omegi.
Jak cos wiem to mowie. A jak nie wiem to pytam albo sie dziwie ja to niektorzy ujeli.

[ wiadomość edytowana przez: vino dnia 2004-06-10 19:11:28 ]

A jaki alarm najlepiej założyć do Omesi A Sedan? Pozdro.

Cytat:
2004-06-10 20:01:07, FanTM pisze:
A jaki alarm najlepiej założyć do Omesi A Sedan? Pozdro.

A może jeszcze ktoś zna cenę i jakiś godny polecenia warsztat w Bydgoszczy?

Vino to co jest w instrukcji napisane to jedno a jaka jest rzeczywistość to drugie. Jak otworzę auto z klucza (nie ważne jak je zamknełem czy pilotem czy kluczem) to go nie odpale dopuki nie odblokuje przy pomocy pilota. Jest u mnie tak jak u dARTi-ego czyli nie jest to odosobniony przypadek. Auto napewno nie było kradzione , a drugi kluczyk utopił się

Ok, jak masz pewnosc co do auta to spoko, przeciez nie chodzi o wytykanie. To taka moja watpliwosc co mi sie nasunela, ktoraprzeciez nie musiala byc trafna.

Co do instrukcji. to poszedlem zaraz po wyslaniu posta do auta i sprawdzilem. I u mnie jest jak napisalem. Zamykam z pilota (na dwa klikniecia) i otwieram z kluczyka, i auto odpala. Przy czym alarm na pewno sie zalacza bo to tez sprawdzalem. Wiec u mnie jest jak powiedzialem. A skoro dziala mi jak w instrukcji to mam fabryczny.

Wniosek moze byc z tego taki ze sa rozne fabryczne alarmy, albo masz cos uszkodzone.

I zaczynamy dochodzico do konsensusu, i nie wiem po co byly te "wytyki".

hmmmm, może mamy coś zkopane z alarmem w tych naszych omesiach. Vino sprawdź czy jak zamkniesz samochód z otwartą szybą i otworzysz auto od środka to czy włączy się alarm? Chyba czeka mnie wizyta w serwisie

Ok, sprawdze to dzisiaj i ci powiem.

Jest tak, ze jak zostawie otwrta szybe to alarm i tak sie zalacza.
Przy czym zalacza sie on tylko po drugim wcisnieciu pilota albo drugim przekreceniu kluczyka.
wiec drzwi otworzyc nie moglem, musialbym silowo guaik wyciagac, ale machalem reka w aucie przez otwarta szybe i sie alarm uaktywnial.