Wysokie obtoty w X25XE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Dziś zauważyłem że coś sie pokopało z obrotami w moim silniku. Wygląda to tak, że silnik nie schodzi na wolne obroty po zdjęciu nogi z gazu. Nie ważne czy na biegu (automat) czy na luzie. zostaje na obrotach 2500-3000 a czasami sam sobie dobije do takiej wartości. Taki objaw nie występuje zawsze - czasami - nie ważne czy silnik jest ciepły czy zimny. Nie wiem od czego zacząć poszukiwania - może ktoś miał taki problem - w archiwum nie znalazłem takiego samego przypadku.
Do usłyszenia

Gas?

Owszem jest gaz ale każdemu życzę takiej instalacji - wiesz że jest tylko kiedy tankujesz.
Problem już zniknął. Silnik pracuje znowu normalnie - wolne obroty na poziomie 600 obr/min. Otworzyłem maskę, porozpinałem wszystkie czujniki i poprawiłem kontakt we wszystkich wtyczkach odpowiednim sprayem do styków elektronicznych. Nie wiem który styk był niedrożny - żaden się specjalnie nie wyróżniał. Znowu lubię swoją Omesię.
Pozdrawiam

A ja bym sie tak nie cieszyl... mialem takie objawy tuz przed zdechnieciem cewki. Obroty skakaly do ponad 2k i wracaly po jakims czasie do normy. Jaz to drwalo dluzej, raz krocej. Cewka poszla w kibel.