[125] twarde sprzęgło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam problem, ostatnimi dniami, mam wrażenie, że sprzęgło zrobiło się strasznie twarde. NIe jest to tylko moja opinia...więc mam do Was pytanie, co to może być...okropnie ciężko chodzi...wcześniej nic się nie działo...dziękuje...pozdrawiam!!!

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-06-10 23:29:05 ]
[ powód edycji: bo tak... ]

mi kiedys tez zaczelo bardzo ciezko chodzic az wkoncu spadlo na deche bo zerwala sie linka ktora obcierala o blache (taki pieknie zrobil mechanik) co powodowalo ciezkie wciskanie sprzegla

Cytat:
2004-06-10 17:37:45, Azazel_20 pisze:
Witam!!!
Mam problem, ostatnimi dniami, mam wrażenie, że sprzęgło zrobiło się strasznie twarde. NIe jest to tylko moja opinia...więc mam do Was pytanie, co to może być...okropnie ciężko chodzi...wcześniej nic się nie działo...dziękuje...pozdrawiam!!!

Linka sie popruła i haczy o pancerz ?

O to jak już o sprzęgle to ja mam taki problem w poldku, że strasznie ciężko mi chodzi pedał, ale jak zostawie go odpalonego na jakiś czas na luzie i z puszczonym sprzęgłem to na chwile robi się bardziej miękkie, a potem znowu twardnieje...
Co to może być za ustroństwo???

może kondycja lewej nogi jest "słabsza" i jak odpocznie to wydaje Ci sie że lżej chodzi
a tak serio to też może to być linka i jak sobie chwile pochodzi to sie jakoś w pancerzu ulozy i za pierwszym razem daje sie łatwiej wcisnąć....
coś na sprzegła czas przyszedł(lub raczej na linki) niedawno 01.06 u mnie też linka podziękowała za długoletnią współprazce i z cz-wy do s-ca wracałem bez sprzęgła

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

a wiecie może, czy dużo roboty może być z tą linka?? mam jutro bardzo ważny wyjazd, a ciężko się śmiga

czasowo to nie wiem mi ojciec zmienial bo ja na wyjezdzie bylem

co do ciezkiego smigania to jak spadnie ci na glebe to dopiero bedziesz mial jechanko ciezkie

jeszcze spytam tylko jaki to może być koszt??

Najprawdopodbniej linka w miejscu gdzie trzyma się skrzyni jest nadpęknięta co spowodowało wygięcie ów linki, koszt pewnie poniżej 10 złotych.Robota:odłączyć linike od pedału,odkręcić 3 śruby od wsoprnika wieszaka,odłączyć łącznik między lewarkiem a skrzynią,odłączyć linke od sprzęgła,podłożyć lewarek pod skrzynie,odkręcić śruby od flansz(, odkręciść wieszak skrzyni, opuścić ją troche,odkręcić mocowanie trzymające linke sprzęgła od skrzyni,wyjąć linke z prowadnicy pod autem.Zakładać odwrotnie.Zaznaczam że być może da się jakoś wyjąć tą linke bez opuszczania skrzyni ale nie wiem czy to w konsekwencji nie pożre więcej nerwów i czasu

WOW!! Dzięki!! Czyli robota porażka nie dobrze nie dobrze WIELKIE DZIĘKI & POZDRAWIAM!!

To jest godzina dwie roboty, tylko trzeba mieć grzechotki , klucze i lewarek

ok.zrobione.kosztowało mnie to niestety 29,90zł...ale cóż sprzęgło śmiga super