UWAGA !!! SKRADZIONO POLONEZA !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W NOCY Z ŚRODY NA CZWARTEK SKRADZIONO W MIEJSCOWOŚCI "URLE" KOŁO WYSZKOWA POLONEZA CARO
ROCZNIK 95`
NR. REJ. WZD-9439,

CECHY CHARAKTERYSTYCZNE :

KOLOR NIEBIESKO - ZIELONY METALIK,
PRZEDNI PAS PORDZEWIAŁY,
TYMCZASOWO POLAKIEROWANY PĘDZELKIEM W KOLORZE TROSZECZKE CIEMNIEJSZYM NIŻ LAKIER,
WGNIECIONE PRAWE TYLNE DRZWI W OKOLICACH KLAMKI,
CHARAKTERYSTYCZNIE URWANY PRAWY PLASTIK OSŁANIAJĄCY PRÓG SAMOCHODU,
WŁASNIEJ ROBOTY PODŁOKIETNIK ( JEDYNY W SWOIM RODZAJU - OBITY SKÓRO - PODOBNYM MATERIAŁEM )

POLDUŚ BYŁ !!!!! - MÓJ ((((( ZA ZNALEZIENIE 1000 ZŁ NAGRODY

TEL. KONTAKTOWY 600-290-553 , DZIĘKI ZA WSZELKIE INFORMACJE, MOŻE KTOŚ Z WAS JEST Z OKOLICY I POMOŻE ?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Polonez na targowku byl zarejestrowany.... Moim zdaniem w niedziele albo na zeran albo na slomczyn uderz i szukaj swoich blach...

Jak obity byl lekko to juz moze rozebrany czeka na gielde wybierz sie koniecznie na zeran w niedziele.

Cytat:
2004-06-10 19:41:18, Vasco24 pisze:
W NOCY Z ŚRODY NA CZWARTEK SKRADZIONO W MIEJSCOWOŚCI "URLE" KOŁO WYSZKOWA POLONEZA CARO
ROCZNIK 95`
NR. REJ. WZD-9439,

CECHY CHARAKTERYSTYCZNE :

KOLOR NIEBIESKO - ZIELONY METALIK,
PRZEDNI PAS PORDZEWIAŁY,
TYMCZASOWO POLAKIEROWANY PĘDZELKIEM W KOLORZE TROSZECZKE CIEMNIEJSZYM NIŻ LAKIER,
WGNIECIONE PRAWE TYLNE DRZWI W OKOLICACH KLAMKI,
CHARAKTERYSTYCZNIE URWANY PRAWY PLASTIK OSŁANIAJĄCY PRÓG SAMOCHODU,
WŁASNIEJ ROBOTY PODŁOKIETNIK ( JEDYNY W SWOIM RODZAJU - OBITY SKÓRO - PODOBNYM MATERIAŁEM )

POLDUŚ BYŁ !!!!! - MÓJ ((((( ZA ZNALEZIENIE 1000 ZŁ NAGRODY

TEL. KONTAKTOWY 600-290-553 , DZIĘKI ZA WSZELKIE INFORMACJE, MOŻE KTOŚ Z WAS JEST Z OKOLICY I POMOŻE ?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Widzialem poldzia ale zlotego (taki szarowaty) ic mial z lewej strony z tylu wgniecione, rejestracji nie pamiętam

ostatnio w okolicach wyszkowa, łochowa i Wegrowa strasznie kradna polonezy i inne "polskie" autka (CC,SC, tico uniaki).

wspólczuje, jedynie żerań cię czeka, może cos swojego znajdziesz

No ok, pójdzie na giełdę, jeśli nawet znajdzie cos swojego i co dalej??? Wezwie policję? Jeszcze musi udowodnić że to jego!!! A w jaki sposób? Takie elementy jak drzwi, maska nie mają żadnych znaków identyfikacyjnych. TO jest walka z wiatrakami.
Co innego jakby znalazł całe auto, to już można udowodnić, że numery sa przebite, a przynajmniej policja przyblokuje sprzedaż całego samochodu, bo chyba nie sądzicie, że policja zakaże sprzedaży maski jakiemuś handlarzowi. Bądźmy realistami
A z uporem maniaka twierdzę że to jest wina tych wszystkich, ktorzy kupują używane części na giełdach. Gdyby nie było popytu na częsci, nie byłoby kradzieży, bo złodziej nie kradłby tylko po to żeby sobie ukraść i połozyć na podwórku

[ wiadomość edytowana przez: majchal dnia 2004-06-11 23:46:58 ]

Cytat:
2004-06-11 23:45:11, MAJCHAL pisze:
A z uporem maniaka twierdzę że to jest wina tych wszystkich, ktorzy kupują używane części na giełdach. Gdyby nie było popytu na częsci, nie byłoby kradzieży, bo złodziej nie kradłby tylko po to żeby sobie ukraść i połozyć na podwórku

O to to

pozdr

Cytat:
No ok, pójdzie na giełdę, jeśli nawet znajdzie cos swojego i co dalej??? Wezwie policję? Jeszcze musi udowodnić że to jego!!! A w jaki sposób? Takie elementy jak drzwi, maska nie mają żadnych znaków identyfikacyjnych. TO jest walka z wiatrakami.
Co innego jakby znalazł całe auto, to już można udowodnić, że numery sa przebite, a przynajmniej policja przyblokuje sprzedaż całego samochodu, bo chyba nie sądzicie, że policja zakaże sprzedaży maski jakiemuś handlarzowi. Bądźmy realistami

no dobrze ale jest to tez wina producentow czesci... gdyby ich ceny byly konkurencyjne z tymi gieldowymi... to tak jak z piractwem fonograficznym

jak bym obecną pensje miał w ojro a nie w pln to tez bym nie chodził na giełde za gratami, ale to nie jest też wina naszych zarobkówm winne sa zakłądy ubezpieczeniowe, to one nakręcaja rynek coraz nizszymi odszkodowaniami za wypadki

przykro mi ale w tej okolicy to jest normalne, kradna tam jak najeci przynajmniej od dwuch lat,mi 2 lata temu z dzialki w tamtej okolicy gwizdneli malucyha.
Radze przejsc sie po okolicznych lasach, Jest tam,prawienapewno, albo przynajmniej to co z niego zostalo.
Ja swojego malucha znalazlem w lesie miedzy borzymami a zawiszynem,bez kol z dziura w baku po spuszczeniu paliwa i bez zadnego sprzetu w bagazniku ani wewnatrz samochodu zostala buda fotele i cala reszta,nie zdazyli go rozebrac bo znalazlem go jeszcze tego samego ranka.
Powodzenia w poszukiwaniach.
Wyrazy wspolczucia,wiem jak to jest.

[ wiadomość edytowana przez: burza dnia 2004-06-12 00:17:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: burza dnia 2004-06-12 00:18:24 ]

Cytat:
2004-06-12 00:05:53, SPAjK pisze:
Cytat:

no dobrze ale jest to tez wina producentow czesci... gdyby ich ceny byly konkurencyjne z tymi gieldowymi... to tak jak z piractwem fonograficznym

Spajki co to za gadanie? A może powiesz że to wina Hitlera że nie zabił kapitalistów i reszty, bo teraz nie windowaliby cen. A może to wina komuny, może wina systemu bo wykształcił kadrę rządzącą, może warto obwinić twojego szefa że tak mało ci płaci??? Kogo jeszcze można obwinić????
Kradzież to kradzież, nie ma mniejszej, bądź większej, jest po prostu KRADZIEŻ. Kupując używane części na giełdzie masz 99,99% pewności że pochodzą z kradzieży. Kupując je robisz to świadomie, i powinieneś się liczyć, że przed kolejną giełdą zginie kolejny Poldek/DF bo Spajki i tobie podobny poszedł kupić częsci.
Jeśli chcesz się tłumaczyć wysokimi cenami, to czemu nie ukradniesz paliwa na stacji, czemu nie wejdziesz do sklepu i nie ukradniesz 2kg schabu, albo ól litra wódy??? TO JEST TO SAMO!!!!!!! PRZEZ CIEBIE I TOBIE PODOBNYCH KTOŚ TRACI SAMOCHÓD. NIE MA USPRAWIEDLIWIENA, ZROZUMCIE TO WRESZCIE! Kiedy to do Was dotrze? Jak wam ukradną samochód? Nie ma wytłumaczenia na kupno kradzionych ( na takich giełdach innych nie ma ) części.
Każdy odpowiada przed samym sobą i jak będzie chciał to będzie kupował, ale zrozumcie że komuś musi zginąc samochód, żeby kupić tańsze, używane części. Dopóki będą klienci na taki sprżet będą kradzieże. Ludzie to jest moralność KALIego ( jak on ukraść to jest dobrze, ale jak jemu to już źle )

Nie odbierajcie tego co napisze osobiście SPAJK, JOJO i inni, ale życzę temu kto kupuje części na giełdzie ( i ma świadomość ze mogą pochodzić z kradzieży ), żeby jemu zapierdolili samochód.
Może wtedy zda sobie sprawę z tego co robi.

majchal troche przesadzasz,wyluzuj. Prawda jest taka ,ze jak Ty nie kupisz tej czesci to kupi ja ktos inny,kto akurat nie dysponuje taka iloscia gotowki zeby kupic nowe w sklepie,a takich ludzi nie brakuje. Ta dyskusja jest bez sensu gdyz wszyscy nagle musieliby zaczac kupowac nowe czesci,a nikogo na to nie stac i zwykly szary obywatel bedzie wolal kupic uzywke a calego spoleczenstwa nie przekonasz zeby przestalo kupowac na gieldzie,zeby skonczyla sie kradziez prawa rynku ,jak nie kupisz to na twoje miejsce bedzie 100 chetnych i tak w kolko...
EOT

Cytat:
2004-06-12 01:11:07, burza pisze:
majchal troche przesadzasz,wyluzuj. Prawda jest taka ,ze jak Ty nie kupisz tej czesci to kupi ja ktos inny,kto akurat nie dysponuje taka iloscia gotowki zeby kupic nowe w sklepie,a takich ludzi nie brakuje. Ta dyskusja jest bez sensu gdyz wszyscy nagle musieliby zaczac kupowac nowe czesci,a nikogo na to nie stac i zwykly szary obywatel bedzie wolal kupic uzywke a calego spoleczenstwa nie przekonasz zeby przestalo kupowac na gieldzie,zeby skonczyla sie kradziez prawa rynku ,jak nie kupisz to na twoje miejsce bedzie 100 chetnych i tak w kolko...
EOT

Teraz własnie widzę że ta dyskusja jest bez sensu jeśli ty masz takie podjescie do sprawy
Co to za tłumaczenie, że "kto inny" pójdzie? Ten inny musi sobie zdać sprawę, że jemu zaraz też mogą zarąbać samochgód i nie będzie miał po co iść na giełdę. Poza tym co mnie obchodzi co robi "inny"
Cytat:
jak nie kupisz to na twoje miejsce bedzie 100 chetnych i tak w kolko

To nie jest żadne tłumaczenie, że jak ja nie kupię to na moje miejsce będzie ktoś inny. Części są, nie ma deficytu, więc jak ja przestanę kupować, to nagle nie zwiększy się ilość klientów dla złodzieja. Spadnie ilośc kupujących, to facet zacznie mniej zarabiać, a wtedy zacznie kombinować w jaki inny sposób może zarobić.
Cytat:
calego spoleczenstwa nie przekonasz zeby przestalo kupowac na gieldzie,zeby skonczyla sie kradziez prawa rynku

BRAWO ZA POSTAWĘ. Jeśli wszyscy kradną ty też kradniesz, jak wszyscy będą kopać pijaka ty też będziesz, bo przecież jesteś biedny, a pijak ma 10zł. Może ma 20, może 50zł. Za dychę byś kopał pijaka czy nie? A za 1000zł byś skopał???
Ludzie gdzieś w końcu musi być granica moralności. Nie bądźmy obłudni!!! Honor i duma to jest jedyna rzecz która nie jest na sprzedaż. Miejmy jakieś zasady w życiu, choćbyśmy mieli być biedni, bo rano trzeba wstać z łóżka i móc spojrzeć w lustro

[ wiadomość edytowana przez: majchal dnia 2004-06-12 01:36:23 ]

W tym co pisze Majchal jest dużo racji

Popieram Majchal, popieram. Nie mamy obowiązku kupowania używanych części tak jak nie mamy obowiązku używania samochodu, możemy jeździć autobusami.

Wszystko co piszecie o giełdzie to prawda, ale...

Jesli np ja zdcyduję się sprzedać swoje używane cześci na giełdzie
to też wrzucicie mnie do worka ze sprzedawcami kradzionych gratów.
A tak naprawdę nawiększą winę za ten stan rzeczy ponosi policja. I nie ma tłumaczenia że nie mają czegoś tam. Mają wszystko. Mamy już w pełni policyjne państwo które np na koszt podatnika archiwizuje WSZYSTKIE rozmowy telefoniczne na okres 3mcy.
Przezbrojenie w policji też było widać przy okazji tzw "szczytu".
Jedyne co potrafi to SBZOMO to napier* z ostrej do tych, których mieli chronić, - pawiany.
A jakie panują porzadki to widać na przykadzie kradzionych i sprzedawanych na części polonezach.
Oczywiście policja musi mieć z tego dolę, bo tej opieszałości nie sposób wytłumaczyć inaczej....

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-06-12 11:08:21 ]

...chodzilo mi tylko o to ,ze jesli Ty ja czy nawet caly klub przestanie kupowac czesci na gieldzie to nic nie zmieni bo prawda jest taka ze popyt na tanie uzywane czesci zawsze byl,jest i bedzie.
Nie dokonuj takich porownan i prosze nie pisz ze kradne,bo to nie ma nic wspolnego z prawda. Nie ocenia ludzi pochopnie...
Rownie dobrze mozesz nazwac polowe klubu zlodziejami,bo pelno osob ma kolektory od poloneza GSI w swoich autach i to w wiekszosci kupione na gieldach a te juz prawie napewno pochodzily z kradziezy...

Cytat:
2004-06-12 00:57:56, MAJCHAL pisze:
Cytat:
2004-06-12 00:05:53, SPAjK pisze:
Cytat:

Spajki co to za gadanie? A może powiesz że to wina Hitlera że nie zabił kapitalistów i reszty, bo teraz nie windowaliby cen. A może to wina komuny, może wina systemu bo wykształcił kadrę rządzącą, może warto obwinić twojego szefa że tak mało ci płaci??? Kogo jeszcze można obwinić????
Kradzież to kradzież, nie ma mniejszej, bądź większej, jest po prostu KRADZIEŻ. Kupując używane części na giełdzie masz 99,99% pewności że pochodzą z kradzieży. Kupując je robisz to świadomie, i powinieneś się liczyć, że przed kolejną giełdą zginie kolejny Poldek/DF bo Spajki i tobie podobny poszedł kupić częsci.
Jeśli chcesz się tłumaczyć wysokimi cenami, to czemu nie ukradniesz paliwa na stacji, czemu nie wejdziesz do sklepu i nie ukradniesz 2kg schabu, albo ól litra wódy??? TO JEST TO SAMO!!!!!!! PRZEZ CIEBIE I TOBIE PODOBNYCH KTOŚ TRACI SAMOCHÓD. NIE MA USPRAWIEDLIWIENA, ZROZUMCIE TO WRESZCIE! Kiedy to do Was dotrze? Jak wam ukradną samochód? Nie ma wytłumaczenia na kupno kradzionych ( na takich giełdach innych nie ma ) części.
Każdy odpowiada przed samym sobą i jak będzie chciał to będzie kupował, ale zrozumcie że komuś musi zginąc samochód, żeby kupić tańsze, używane części. Dopóki będą klienci na taki sprżet będą kradzieże. Ludzie to jest moralność KALIego ( jak on ukraść to jest dobrze, ale jak jemu to już źle )

Nie odbierajcie tego co napisze osobiście SPAJK, JOJO i inni, ale życzę temu kto kupuje części na giełdzie ( i ma świadomość ze mogą pochodzić z kradzieży ), żeby jemu zapierdolili samochód.
Może wtedy zda sobie sprawę z tego co robi.

hmm, a Ty nigdy nic nie kupowales an gieldizE?

Niestety to co pisze Majchal jest 100% prawdą. Z kolei prawdą jest że popyt na takie części będzie zawsze... Kiedy zniknie? Wtedy gdy poziom życia będzie u nas taki sam jak na zachodzie. I tylko od tego to zależy....
Nie ma się teraz co kłócić,obecnej sytuacji i tak nie zmienimy...

Cytat:
hmm, a Ty nigdy nic nie kupowales an gieldizE?

NIGDY!!!!!!!!!!
Trzykrotnie ukradli mi koło w maluchu, dwa lusterka, kołpaki, radio i NIGDY nie kupowałem części na giełdzie. Był moment że nie miałem kasy i już prawie się złamałem, ale powiedziałem że złodziejom nie dam zarobić, bo kupując koło na giełdzie przyczyniam się do tego że zaraz komuś zginie kolejne, bo ten złodziej musi mieć w "ofercie". Tak więc niejako to tak jak ja bym poszedł odkręcić komuś, tak więc byłbym zwykłym złodziejem, tylko że nie swoimi rękoma bym odkręcał koło.

Cytat:
Rownie dobrze mozesz nazwac polowe klubu zlodziejami,bo pelno osob ma kolektory od poloneza GSI w swoich autach i to w wiekszosci kupione na gieldach a te juz prawie napewno pochodzily z kradziezy...

Niech sami się określą kim są. Kupić kradzioną komórkę, cyfraka, koło czy most to nic innego jakby to samemu ukraść. I to nie jest niczym do usprawiedliwienia. Postawcie się w sytuacji że to wam kradną, bo jest na to kupiec
Czy wy naprawdę nie rozumiecie, że giną samochody, bo jest popyt na części, które są kupiowane na giełdzie? Nie rozumiecie, czy udajecie że to was nie dotyczy i nie chcecie się przyznać sami przed sobą?
Gdzie jest i jaki jest wasz system wartości moralnej???