MotoNews.pl

LPG a filtr stożkowy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Slyszałem ostatnio ze jeżeli ktoś ma założony gaz w samochodzie to o stożkowym filtrze powietrza może zapomieć, że są jakieś "przeciwskazania" ... slyszeliście coś na ten temat???

[ wiadomość edytowana przez: ogo dnia 2004-06-11 20:26:22 ]

Cytat:
2004-06-11 20:25:53, ogo pisze:
Slyszałem ostatnio ze jeżeli ktoś ma założony gaz w samochodzie to o stożkowym filtrze powietrza może zapomieć, że są jakieś "przeciwskazania" ... slyszeliście coś na ten temat???

[ wiadomość edytowana przez: ogo dnia 2004-06-11 20:26:22 ]

bajki
ja mam bezposrednio wlot zimnego powietrza z wlotu na masce do stozka i smiga na LPG jak wariat

Potwierdzam , ma ,mój

do moderatora:
ten pan nie jest z OKP i sieje tu zamieszanie wiec prosze o usuniecie jego posta
z gory dziekuje i pozdrawiam

tak jest
tylko formalne wypowiedzi...
ASTRA F !!!!!!!!!!!!!!

jak juz mowilem naprawde mozna zakladac bez problemu

No co ty, to są mity....

moj jest przykrecony bezposrednio do miksera

ale jest jedno ale .....
jak nie masz dmuchawy świerzego powietrza na filtr jak stoisz to przez opary gazu będzie ci sie dusic, dlatego filtr moze byc ale musi dyć dalej umiejscowiony ale jezdzi
bynajmniej tak jest u mnie

Grzesiek powiedz mi jak Ci sie zmienilo spalanie po zalozeniu stozka?? pali wiecej czy mniej? tak zciekaowsci pytam
bo u mnie troche sie pozmienialo

No Romku nie mam pojęcia... Już od kilku lat nie sprawdzam spalania. A co Tobie sie zmniejszyło?

filtr stozkowy -uwazam -niema nic do gazu,co najwyzej moze mniej palic bo te filtry maja mniejsze opory. Pozdrawiam

no wlasnie robie jakies 40-60 km wiecej na jednym baku przypadek? sam niewiem

aha wyjezdzilem dopiero 4 baki gazu odkad mam stozek tzn 4 dni

ja jak mialem gaz to na stozku nawet lepiej mi chodzil!!!tylko polecalbym zrobienia przegrody miedzy storzkiem a silnikiem aby nie ciagnal cieplego powietrza!!!!!czyli wstawienie po prostu blachy no moze nie doslownie blachy!!!!!Blachy kwasowej czy jakos tak!!!!cos takiego mozna czasem w rzezni dostac!!!!

Czy faktycznie daje coś filtr stożkowy?
Pytam bo nie posiadam jeszcze nic takiego (myślałem nad kupnem i założeniem), ale cały czas się zastanawiam.
Może coś doradzicie mi w tej sprawie.
Dzięki za pomoc.

Teoretycznie daje, zmniejszenie oporów przepływu powietrza za cenę gorszej filtracji. W praktyce jednak różnie to bywa, przedewszystkim musisz zadbać o dolot zimnego powietrza.

Czyli jednym słowem. Na jakości pracy silnika może pomóc - ale nie musi, ale jeśli będe się chciał pochwalić że mam - to jak najbardziej. Muszę się jednak zastanowić, czy jest warte wydawanie pieniędzy.

Czesc. Przeciwskazania do gazu? Moze chodzi o to ze JEZELI "kichniecie" DOJDZIE do filtra to moze rozrzedzic, wydmuchac material filtrujacy, uszkodzic filtr a dobrej firmy troche kosztuje.Jezeli plucze sie mocnym strumieniem wody, tez mozna go uszkodzic. Wazny jest dolot zimnego powietrza. Beda bardziej slyszalne "szmery ssania".Dobrze filtruje. Wymaga umiejetnej obslugi:mycie, suszenie, naoliwienie.Zamiast stozkow sa rowniez wklady, zamienniki papierowych.Sluza dlugo i mozna miec czesto czysty. co za tym idzie male opory dla powietrza. No i papierowe tez kosztuja.
Powodzenia

Cytat:
2004-06-13 16:27:34, Bufi pisze:
Czy faktycznie daje coś filtr stożkowy?
Pytam bo nie posiadam jeszcze nic takiego (myślałem nad kupnem i założeniem), ale cały czas się zastanawiam.
Może coś doradzicie mi w tej sprawie.
Dzięki za pomoc.

auto szybciej wchodzi na obroty , niema momentu zadlawienia przy wcisnieciu gazu do dechy