Chromowane korbki od DF`a -> 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
stalem sie posiadaczem czterek chromowanych korbek do otw. szyb, najprawdopodobniej z DF`a... nie znam sie na nich... moze wlasciciele mi rozjasnia sprawe czy to jakis zabytek czy wszystkie DF`y takie mialy? skladaja sie z jakby 2 zeberek (wzdluz korbki jest otwor). chcialbym to zapodac mojemu kaszlowi i nie wiem czy jest sens rozbierac, ktos wie czy beda pasowac? do tego mam tez te wajchy do otwierania drzwi od srodka, w bobku sa tandetne plasiki co sie lubia lamac, te wygladaja identycznie tylko sa chromowane i tez pytanie czy przypasuja jezeli to DF-owskie? mialem tez chromowane klamki zewn. i znaczki tez cr ale wywalilem bo to chyba mial kazdy kanciak nie to co malec plastiki

cze ja mam niklowane ale to chyba malczakowskie..nieiwem jak w dfach było ale powinny podejśc

hello korbki na 100% podejda wiec mozna zakladac bez problemu a wajchy jesli sa na ciegno tak jak w malcu to tez powiiny spasic...

Pasuje na pewno. Osobiście robiłem taką przekładkę w malcu żony.

ooo no to bajer, wyrzuce ta tandete plastikowa... tylko kurcze nie mam tych plastikowych elementow ktore sie obracaja za ktore sie kreci (wiadomo o co chodzi chyba) i jak z malca sie przelozyc nie da t ocaly plan w cholere

nie wiem jak to jest ale w metalowych chyba mozna wybic jakos ale w plastikach to nie wiem ale chyba nie... ale najlepiej to sobie elektryczne zalozyc i wtedy nie ma problemu z korbkami bo ja np nie mam

jezeli juz jestesmy w temacie to polecam korbki od Forda Taunusa
sa przykrecane na srobke a nie jakies debilne patenty (kto wo wogole wymyslil ) wystarczy wiertelko, gwintowniczek i cieszymy sie pieknymi korbami tylko trzeba je najpierw miec

efekt zwala z nog, mialem takie w swoim kancie

Mówisz ze masz 4 korbki??
Nie chcesz 2 sprzedac??Bo ja juz szukam długo ich
Własnie takich jako opisujesz!!
A tobie tylko 2 potrzebne-hehe
Sprzedaj

E tam z Taunusa, najlepiej takie duuuupne z kołowrotu studziennego

Mam u siebie korbki ze 125p, są nieco krótsze niż te co miałem(włoskie) ale to nic. Mam też chromowane dźwigienki do otwierania drzwi z chromowanymi szyldzikami(jedna z Łady, druga nie wiem z czego, jest bardzo podobna, ale NIE ta sama), nie wiem czy pasują co innych drzwi niż standard.

Ja mam u siebie korbki chromowane do podnoszenia szyb od Fiata 850 Sport, języczki chromowane do otwierania drzwi z Łady 2107 i ich chromowane obwódki z Łady 1500S. Wszystko pasuje jak ulał. Stan super a ceny minimalne.

Zabytek to raczej nie jest u mnie w garazu ze 4 takie lezą
a do maluszka podchodza bez problemu

zgadza sie sa to korbki spotykane w ostatnich 125p (od 83??) i w poldach przed caro, dostepne na kazdym szrocie,

wprawdzie te korbki sie nie lamia ale czasami odpada galka, wiec cos za cos