MotoNews.pl
9 Regeneracja - chromowane zderzaki [126p] (52564/0)

Regeneracja - chromowane zderzaki [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dostałem niedawno w swoje ręce chromowane zderzaki do malca , ale ich stanie jest conajmniej kiepski ( bardzo kiepski nawet ) jak wygląda niezadbana powieżchnia chromowana to chyba każdy wi więc nie będe opisywał . Ale na miłość boską jak je teraz uratować??? Jak je wyczyścić i czym polerować?? myślałem nad papierem ściernym ( wodnym ) tak z 2000-2500 ?? co wy na to??

te zderzaki nie sa z nierdzewy nawet jak wypolerujesz to korozja zlapie, chyba ze mazjiesz jakims trwalym lakierem bezbarwnym nie zolknacym od promieni slonecznych

a jezeli chodzi o ponowne pochromowanie to i tak musisz zedrzec resztki chromu i wypolerowac blache na lustro, bo chromowanie z przygotowaniem kosztuje a jak sobie sam przygotujesz to troche zaoszczedzisz

taniej wyjdzie niż ta Twoja praca kupić nowy...
50 zeta od sztuki biorą za nówke funkielke

ja mam komplet chromowanych za 120 zetów

a tylni zderzak do klasyka 125p? w +dobrym i lepszym stanie chromu to sie kupi?

jakbym miał za co kupić nówki to bym się nie babrał tymi starymi,
ale swoją drogą gdzie można dostać nówki???

skad wy bierzecie te ceny?!
ja kupilem na szrocie jeden za 10zeta idealny
a na drugim szrocie drugi troche gorszy za 8 zeta
to bylo jakos w zimie
sprobuj kupic paste do regeneracji lakieru.. taka lekko scierna, z dodatkiem wosku i polerowac do skutku
napewno to pomoze na jakis czas

Ja brałem po 5 - 6 zł .
Niestety ktos sie wycfanił i wykupił wszystko jak leciało .
I zrobił biznes.
Co do tego sposobu z papierem to jest bez sensu - próbował kiedys znajomy lakiernik i lipa.
A zastosowany był b.dobry preparat - zderzak był ładny swiecił ale był matowy niestety i nic nei pomagało !!!

no wlasnie kto ma monopol na zderzaki ten dyktuje ceny