[127] Przeprowadzka baku do bagaznika...How to???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
wzielo mnie dzis na topiki nowe
a wiec jak w temacie.....mam zamiar zafundowac "przeprowadzke" swojemu bakowi paliwa do bagaznika...Nie pytajcie po co...Mam w tym ukryty cel I teraz pytan kilka :
Jak wyglada sprawa techniczna???Czy to ze bak jest wyzej nie bedzie sprawialo problemu???Mam zamiar uzyc baku od Trabanta 601 poniewaz ma on regularne ksztalty szescianu...Trabant nie ma powrotu paliwa do baku...jest tylko jeden krociec paliwowy...czy trzeba dorabiac drugi???Jak z przepisami???Czy Polucja moze zabrac DR jak stwierdzi takowa przerobke???
Blagam tylko mnie nie zjedzcie za ten pomysl,chce poznac wszystkie szczegoly techniczne,zeby wiedziec czy ma to w ogole sens!!!
pozdrawima!!!
el_

No własnie dowód .
Ale kto by patrzył do bagaznik - zawsze mozna zabudowac .
Qba wstawiał do bagazniak bak ale to do torówki.
Baki z homologacja sportowa to co innego - mogą sie poklepac ale ten co chcesz pochodzi z trabiego.
Zastanów sie czy poza lepszym rozkładem masy ma to sens.

ja mam tak zrobione w mojej ladzie. zbornik ladowski który znajdyje się w tylnym prawym nadkolu został wywalony. zamiast niego mam zbiornik z DF płasko na podłodze bagażnika. też chodzi o lepszy rozkład mas. a powrót paliwa będę miał zrobiony. muszę tylko kupić długą miedzianą rurkę.

dajac bak do bagaznika pogorszysz nieznacznie rozklad mas bo bak bedzie kilkadziesiat cm wyzej niz seryjny ukryty centralnie pod podloga bagaznika....bak w bagazniku musialbys dac centralnie zeby jeszcze bardziej rozkladu mas nie zmienic co zupelnie pozbawi bagaznik funkcji uzytkowych, a 127 ma 365 litrow bagaznik czyli sporo wiec szkoda go tracic....bak w bagazniku mialby moze sens przy przeswicie 5cm i jakiejs wyczynowej jezdzie po torze albo przeciwnie przy"terenowym" zawieszeniu i wariacjach po wertepach, fakt, ja w zeszlym roku bedac na wakacjach nad solina uderzylem bakiem kilka razy w glebe no i potem go latac trzeba bylo...ale mysle ze lepiej pomysl o plycie pod bak i tyle... chyba ze masz jakis inny powod wsadzania baku do auta{ np: przemyt marii huanity w duzych ilosciach z holandii }polis moze zabrac dowod jesli taki patent wypatrzy....

heheh jesli chodzi o ten przemyt to jest buheheeh dobra mysl
haahah el comendanto przemytnikiem na skale fiatowska

zakup sobe safety fuel cell taki jak zakladaja w monster garage do swoch wechikulow