MotoNews.pl
2 Tankowanie w drodze do Chorwacji (52696/0)

Tankowanie w drodze do Chorwacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam klubowiczów, mam pytanko może ktoś jechał do Chorwacji przez Cieszyn Brno Wiedeń Gratz Maribor Karlovac i dalej na wyspe Rab i wie gdzie można po drodze zatankować gaz? lub może zna stronę netu gdzie takie informacje można uzyskać, jeśli tak będę wdzięczny. Pozdrowienia darek

Jade w tym samym kierunku i caly czas szukam podobnych informacji wiec przylaczam sie do pytania. Jak ja cos znajde to wrzuce tutaj

pozdr

Czechy - nie ma problemu, jest stacja przed granicą. W Austrii bryndza, w Słowenii nie chciało mi się szukać, ale też mało, a w Chorwacji podjedź na pierwszą napotkaną stację INA i tam dostaniesz informator o wszystkich stacjach gazowych Chorwacji. Generalnie są co ok. 100-200km ale też trzeba szukać bo na ogół są na zadupiach.
Pozdro.

na sloweni taki pan na stacji powiedzial mi ze maja tam 4 stacje LPG + jedna prywatna sa to: Ankaran, Krvavi Potok, Lubliana, Maribor + Ribnica. Osobiscie lalem w tej drugiej.
W Chorwacji Zadar, Karlowac, za Rjieka pare kilometrow. W Chorwacji uwazaj na znaki informujace o stacji lpg, jest to takie autko ktoremu z bagaznika wystaje taki pomaranczowy sznurek (przynajmniej ta kolo Rjeki tak miala)

w Austrii na tej trasie na autostradzie w zasadzie tylko jedna, miedzy Wiedniem a Grazem (i tylko w tym kierunku) - Loipersdorf
poza tym polecam - http://www.lpg.mtl.pl/ - w znacznej części sprawdziłem. A mapka z INA-y - najlepsza

ta stacja w Austri jest w dwóch kierunkach gdyż mozna na nią zjechac wiaduktem ale nawet nie warto tam tankować bo ostanio jak byłem wakacje 2003 to paliwo było po 0,92 a gaz po 0,78

prawda. ja tankowałem po 0,77