| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-06-14 11:40:56 witam!
mam taka sprawe. ostatnio zalozylem do yarisa sprezyny eibach -30mm i jak jade z lekkim obciazeniem to na wiekszych dolach kola obcieraja mi o nadkola.macie pomysl jak to zrobic zeby tak sie nie dzialo? ja myslalem o zalozeniu amortyzatorow sportowych na tyl. moze wiecie gdzie kupic, jakie i ile kosztuja? Myslalem nad Koni Sport na tyl. U jedrasika sa po 304zl netto za sztuke na tyl. pozdrawiam |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-06-14 11:50:57 Możesz poszukać takich gumowych klocków które sie wtyka chyba między zwoje sprężyn.
pozdrawiam.... |
bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-06-14 15:16:26 dokładnie ale czy te klocki cos dają i czy sie zawiecha usztywnia |
MaciekB 4R W | 2004-06-14 15:25:51 Tradycja - podgiąć ranty nadkoli... |
FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-06-14 15:44:15 wolalbym usztywnic zawieszenie, gdzie zdobyc takie gumowe klocki???i jak bardzo usztywniaja one? |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-06-14 22:36:25
nic nie daja a jeszcze powypadaja Ci.... mialem je ! zostaja tylko sprezyny |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-06-14 23:05:42 Te gumy albo wypadają albo rozrywają osłony amortyzatorów...
Pozdrawiam |
bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-06-14 23:08:46 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26561896
a tego typu gumy ??? naprawdę Misiek uważasz ze nie warto a w jaki sposób one moga przerwać te osłony od amorków ??? bo nie za bardzo rozumiem a musze sie przyznac ze poważnie sie nad tymi wkładkami zastanawiałem |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-06-14 23:34:15 Tak to takie.
Osobiście uważam ze zawieszenie pracuje w takich hardcorowych warunkach ze rozwiązania za 7 zł to se można wiesz.... Takie jest moje zdanie. Co do szarpania osłon. Niestety wiem z doświadczenia. U kumpla było gorzej (w fordzie). Zamiast osłon amorków poszły osłony przegóbów (tylno napedowa sciera)...wtedy to juz na zawsze powiedziałem nie. Pzdr |
bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-06-14 23:46:38 ale to jakie widzisz rozwiazanie zeby nie kupowac 4 amorków za 1600 czy 2000. moze jakąs rozpórkę bo boje sie ze spręzyny go tak utwardzą ze jazda po naprawde dziurawym wrocławiu nie bedzie miałą zadnego komfortu a trzeba przyznać ze Carina E to miekka blacha i dosyć sie gnie na wrocłąwskich dziurach |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-06-15 00:25:11 sluchajcie te gumy w przypadku Yarka nie zdaja egzaminu bo sa za male.. jak stoi auto i ma scisniete zwoje to guma nie dotyka do obu zwojow tylko se poprostu lezy na jednym tak ze mozna z latwoscia ja wyjac a tak nie powinno byc.. poprostu sprezyny maja zbyt duze zwoje i niie kupujcie tego do yarisa bo nie ma takiej potrzeby...... |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-06-15 00:39:48
No szczerze mówiąc to bałbym się szybciej w zakręt wejść na takim zestawie. Bez jaj chłopaki, pomyślcie jakie siły działają na takie zawieszenie, żadnych gum, sznurków, zapinek na sprężyny ani tym podobnego stuffu. Jak już przerabiać zawieszenie to komleksowo, sprężynki plus amorki, a przedtem przemyśleć bardzo dokładnie czy rzeczywiście chce się poświęcić komfort i wszędobylskość samochodu, bo trzeba będzie uważać na krawężniki, dziury i tym podobne atrakcje. Foka zbieraj na amory, do tych sprężyn co masz, ale przygotuj się na twarde podróżowanie po mieście, ale jaka przyjemność w zakrętach to się nie da opisać, i również przy zmianach pasa auto jedzie jak po szynach, i pie...ić dziury |
FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-06-15 00:51:10 mam rozporke zalozona |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-06-15 00:56:09
No to poczekaj aż Cię będzie stać na 4 sztuki, warto |
Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-06-15 02:13:42 Jak zaladujesz wiecej kg to i tak trzec bedzie. Samochod robi sie nie praktyczny.
Gumy w sprezyny = wiejski tuning Zagieciu nadkoli mowimy zdecydowanie tak!! Jest to zabieg delikatny, bez blacharki i lakierowania. Na cieplo ugniataja blache. Ja mam tak zrobione i jest super. Nie ociera , lakier orginalny. Koszt 150zl. Tyl trzeba cale nagiac do 45 stopni z 90. Przod wystarczy zmienic srobki trzymajace zderzak na mniejsze i wystajaca blache lekko nagiac przy tych srobkach. Zmieniajac amorki komfort spadnie drastycznie, nie polecam, jak tak mialem zawiecha do wymiany, plastki w srodku graja w rytm dziur... Pozdrawiam |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-06-15 09:20:44
Witam. No z utwardzeniem to tak jest. Trzeba wtybrać. Ja narazie mam twardszy tylko tył i własciwie nie przeszkadza mi to za bardzo. Po prostu trzeba wybrać. Ja wybrałem świadomie utwardzenie i dlatego teraz nie czepiam sie aż tak bardzo komfortu. Teraz buda. Cariną II prawie 17 lat po tych wspaniałych drogach i nic nie pęka. Swoją drogą moja ma taki sprytny patent... Wbudowana "rozpórkę" z tyłu. Połączenie kielicha po przekątnej jakby z podgłogą bagażnika. Wygląda to jak taki "X" miedzy kielichami. Siedzenia przez to są nierozkładalne ale cos za coś Zostaje oczywiście kwestia stylu jazdy. Jak ktoś przejeżdża przez przejazdy tramwajowe z dużymi prędkościami to i rozpórka nie pomoże. Wtedy przydałaby sie cała klatka ... Foka, moim zdaniem wymiana amortyzatorów na niewiele sie zda. Nie będzie Ci haczyć przy 40 tylko przy 50km/h na tym samym wyboju... Szkoda kasy. Zrób jak radzą koledzy. A te gumy jeszcze. Efekt znikomy.... Chyba na zasadzie "wydałem pieniądze i jest lepiej". Niestety Pozdrawiam. |
FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-06-15 13:41:14 chyba pojde za rada Stacha.
no to w takim razie moze wiecie gdzie moge zrobic takie podgiecie jak proponuje stach?najlepiej w wojewodztwie lodzkim ew mazowieckim gdzies w poblizu skierniewic |
FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-06-15 16:03:01 juz mi nie obciera.powyginalem troche ranty kol i jest spoko |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-06-15 16:06:40 Gratulacje !
Tak samemu? Pozdrawiam |