Pytania nowicjusza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i stalo sie , zakupilem od naszych sasiadów Omege 2,0i CD .Mam w zwiazku z tym kilka pytan , bo jeszcze sie nie moge we wszystkim rozeznac..
- kierunki dzialaja ok, ale jak zalacze awaryjne to miga tylko jedna strona , co to moze byc ???
- przy elektrycznej regulacj lusterek jest zolta dioda , kiedy sie zapala ?
- przy przelaczniku swiatel sa dwie regulacje - wysokosc swiatel i jakas druga z ikona podobna do zegarka ? do czego to sluzy ?
- przetlumaczy ktos z Niemieckiego wyposazenie : AHK, Kopfstutzen im fond, get. rucksitzbank , el. Asp. , RC, grunkeil , scheckheft gefuhrt , finanzierung , inzahlungnahme

samochodem jezdzilo dwoch dziadkow jeden sie urodzil w 36 a drugi w 37r stan naprawde ok! ma 123 tys przebiegu a jest z 1994r/05 .Musze tylko obejrzec tlumiki bo troche pierdzi cos w okolicy 3 tys obrotow i lekko cos puka z lewej strony - moze tez tlumik albo zawiecha.
Pozdrawiam

Gratuluje zakupu.

Ad. 2. Zolta dioda sygnalizuje podgrzewanie lusterek. Wlacza sie razem z podgrzewaniem tylnej szyby.

Ad. 3. Regulacja jasnosci podswieltlenia wskaznikow.

Pzdr.

Czołem

u mnie z awarią też tak było -skopany włącznik, najlepiej podmień na moment na działający i będziesz wiedział trzyma sie tylko na złaczce elektrycznej to raczej nie powinienes mieć problemu z wyjęciem

pzrd

tez tak mysle , bo ten wlacznik jest troche zniszczony , trzeba go wcisnac z boku zeby zalaczyl. A jak sie do niego dostac ?? trzeba zaczac od wyjecia radia , nie wiem jeszcze jak ugryzc ten kokpit??
a wiesz moze jak wymienic zarowke podswietlajaca regulacje temperatury ? bo z jednej strony sie nie swieci

pozdrawiam

Przyciski wyciagaja sie bez rozbierania kokpitu. kazdy przycisk da sie wyciagnac osobno.

Gdzie ta dioda od tych lusterek ? Ja nie mam zadnej diody.

Cytat:

Cytat:
No i stalo sie , zakupilem od naszych sasiadów Omege 2,0i CD

ta dioda z reguły jest w Omach A

pozdrowienia
Sagittario

Cytat:
2004-06-14 23:29:52, Sagittario pisze:
Cytat:

Cytat:
No i stalo sie , zakupilem od naszych sasiadów Omege 2,0i CD

ta dioda z reguły jest w Omach A

pozdrowienia
Sagittario

A jo mom B i tyż jom mom

Stahu

O ile ja się orientuje to maja ją wszystkie Omy z podgrzewanymi lusterkami. Tą diodę oczywiście

a moja dioda jest zielona

Umnie tyż zjeljonkjawa jest...

Cytat:
2004-06-15 10:14:15, CzaRny3000 pisze:
a moja dioda jest zielona

ale to nie jest dioda , tylko żaróweczka

Ja tez mam zielona

a ja mam niebieską
Vino a masz lustra podgrzewane??????????

Jasne ze sa podgrzewane.
Ale gdzie ta diode macie, w ktorym miejscu ? Bo moze tez mam tylko nie kumam ze to moze o nia chodzi.

przy przycisku regulacji położenia lusterek jest u mnie żółta

darecki raz dwa trzy! Jjeśli masz problem z włącznikiem awaryjnych, to uzbrój się w sierpliwość i wyjmij go z kokpitu, następnie rozbierz na części i dobrze wyczyść, bo po tylu latach brudny jest zapewne niesłychanie (najprawdopodobniej właśnie dlatego nie świeci z jednej mańki). Jak go już rozbierzesz, to zobaczysz kawałek wyprofilowanej blaszki z małym kołeczkiem na końcu. Koniec ten będzie wygięty do góry (dlatego przycisk nie zostaje w położeniu wciśnięty, bo ten bolec wysuwa się z rynienki - jak rozbierzesz będziesz wiedział o co biega). Żeby przywrócić stan idealny weź mały młoteczek i połóż tą blaszkę najlepiej na imadle w taki sposób żeby wygięcie było do góry i sklep wygięcie, żeby blaszka była płaska (uważaj na bolec, co by go nie uszkodzić). W niektórych modelach przycisków awaryjnych zamiast blaszki jest plastikowy odlew o podobnych kształtach, ale pisałeś, że czasami trzyma, więc na 99% masz blaszkę.
Przed złożeniem wszystkie styki polecam przesmarować wazeliną techniczną (do nabycia w sklepach z klamotami elektronicznymi).

jeśli chodzi o regulację świateł to ta która rusza się w pionie służy do regulacji świateł mijania góra dół a te tajemnicze pokrętełko w włączniku świateł które rusz się w pozycji poziomej to jest ściemniacz do regulacji jasności zegarów, lampka przy regulacji lusterek zapala się wówczas gdy włączysz szybkę ogrzewaną bo razem z nią włącza się podgrzewanie lusterek

Nieźle Sweetboy!
My to wiemy ale inni pewnie nie.

A jak myślisz co się stanie jak pociągniesz do siebie pokrętło przełącznika pomiędzy światłami pozycyjnymi a mijania?

Cytat:
2004-06-22 21:38:31, PiotrS pisze:
Nieźle Sweetboy! My to wiemy ale inni pewnie nie. A jak myślisz co się stanie jak pociągniesz do siebie pokrętło przełącznika pomiędzy światłami pozycyjnymi a mijania?

U mnie uruchamia się wtedy szyberdach w opcji full-rozmiar i siedzenie pasażera startuje na napędzie własnym zapewniając szerokie horyzonty szczęśliwcowi.

ps. na pace wożę kilka zapasowych siedzeń - ofkorse