| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() darecki_123 Omega B C-ów | 2004-06-14 17:11:03 No i stalo sie , zakupilem od naszych sasiadów Omege 2,0i CD - kierunki dzialaja ok, ale jak zalacze awaryjne to miga tylko jedna strona , co to moze byc ??? - przy elektrycznej regulacj lusterek jest zolta dioda , kiedy sie zapala ? - przy przelaczniku swiatel sa dwie regulacje - wysokosc swiatel i jakas druga z ikona podobna do zegarka ? do czego to sluzy ? - przetlumaczy ktos z Niemieckiego wyposazenie : AHK, Kopfstutzen im fond, get. rucksitzbank , el. Asp. , RC, grunkeil , scheckheft gefuhrt , finanzierung , inzahlungnahme samochodem jezdzilo dwoch dziadkow jeden sie urodzil w 36 a drugi w 37r Pozdrawiam |
![]() darecki_123 Omega B C-ów | 2004-06-14 22:33:21 tez tak mysle , bo ten wlacznik jest troche zniszczony , trzeba go wcisnac z boku zeby zalaczyl. A jak sie do niego dostac ?? trzeba zaczac od wyjecia radia , nie wiem jeszcze jak ugryzc ten kokpit??
a wiesz moze jak wymienic zarowke podswietlajaca regulacje temperatury ? bo z jednej strony sie nie swieci pozdrawiam |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-06-14 23:15:51 Przyciski wyciagaja sie bez rozbierania kokpitu. kazdy przycisk da sie wyciagnac osobno.
Gdzie ta dioda od tych lusterek ? Ja nie mam zadnej diody. |
Stahu LOB WETERAN ![]() MV6 wieś z tramwajami | 2004-06-14 23:44:15
A jo mom B i tyż jom mom Stahu |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2004-06-15 06:19:44 O ile ja się orientuje to maja ją wszystkie Omy z podgrzewanymi lusterkami. Tą diodę oczywiście |
CzaRny3000 seria :) POZNAN | 2004-06-15 10:14:15 a moja dioda jest zielona |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-06-15 10:16:35 Umnie tyż zjeljonkjawa jest... |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2004-06-15 10:53:46
ale to nie jest dioda , tylko żaróweczka |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-06-15 11:40:03 Ja tez mam zielona |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2004-06-15 20:16:46 a ja mam niebieską Vino a masz lustra podgrzewane?????????? |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-06-15 20:45:28 Jasne ze sa podgrzewane.
Ale gdzie ta diode macie, w ktorym miejscu ? Bo moze tez mam tylko nie kumam ze to moze o nia chodzi. |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-06-15 20:54:58 przy przycisku regulacji położenia lusterek jest u mnie żółta |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2004-06-17 16:01:35 darecki raz dwa trzy! Jjeśli masz problem z włącznikiem awaryjnych, to uzbrój się w sierpliwość i wyjmij go z kokpitu, następnie rozbierz na części i dobrze wyczyść, bo po tylu latach brudny jest zapewne niesłychanie (najprawdopodobniej właśnie dlatego nie świeci z jednej mańki). Jak go już rozbierzesz, to zobaczysz kawałek wyprofilowanej blaszki z małym kołeczkiem na końcu. Koniec ten będzie wygięty do góry (dlatego przycisk nie zostaje w położeniu wciśnięty, bo ten bolec wysuwa się z rynienki - jak rozbierzesz będziesz wiedział o co biega). Żeby przywrócić stan idealny weź mały młoteczek i połóż tą blaszkę najlepiej na imadle w taki sposób żeby wygięcie było do góry i sklep wygięcie, żeby blaszka była płaska (uważaj na bolec, co by go nie uszkodzić). W niektórych modelach przycisków awaryjnych zamiast blaszki jest plastikowy odlew o podobnych kształtach, ale pisałeś, że czasami trzyma, więc na 99% masz blaszkę.
Przed złożeniem wszystkie styki polecam przesmarować wazeliną techniczną (do nabycia w sklepach z klamotami elektronicznymi). |
sweetboy opel omega CD diamant Łapy | 2004-06-22 19:27:20 jeśli chodzi o regulację świateł to ta która rusza się w pionie służy do regulacji świateł mijania góra dół a te tajemnicze pokrętełko w włączniku świateł które rusz się w pozycji poziomej to jest ściemniacz do regulacji jasności zegarów, lampka przy regulacji lusterek zapala się wówczas gdy włączysz szybkę ogrzewaną bo razem z nią włącza się podgrzewanie lusterek |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-06-22 21:38:31 Nieźle Sweetboy!
My to wiemy ale inni pewnie nie. A jak myślisz co się stanie jak pociągniesz do siebie pokrętło przełącznika pomiędzy światłami pozycyjnymi a mijania? |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-10-26 15:33:29
U mnie uruchamia się wtedy szyberdach w opcji full-rozmiar i siedzenie pasażera startuje na napędzie własnym zapewniając szerokie horyzonty szczęśliwcowi. ps. na pace wożę kilka zapasowych siedzeń - ofkorse |