| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-06-15 01:08:09 Jak komuś nie pasuje może od razu wyłączyć to .
Roku pańskiego 2002iego w sobotę przyjechał pewien znajomy z Pzu. Tego dnia zacząłem legalnie jeździć świeżo zakupionym fiatem 126 El na którego zbierałem wiele lat – odkładałem na konto. Tzn. zbierałem na hondę , ale rodzicie stwierdzili że za szybkie na pierwsze auto i się zabije. I w ten sposób dostałem eleganta chyba na dzień dziecka i 15 dni później po usunięciu usterek i montażu audio wyruszyłem na drogę. Wspominam to z łezką w oku bo wtedy nienawidziłem kszla. To nie była upatrzona honda civic i nienawidziłem go. Był mały śmieszny i się psuł. Powolutku jakoś się polubiliśmy i zacząłem jeździć tym czymś do szkoły. Cała klasa aż wrzała to było coś i auto dostawało po dupie ładnie. Po zakupie kiedy się dało zwiewaliśmy z lekcji i kszell robił 50 – 60 kilometrów – wypady nad wodę. A potem przyszła zima walnął w przód jakiś debil autko , potem drugi w bok , zaliczyłem rów – nie ma jak opony letnie przy 80iu na śniegu.....potem spadło coś na dach .... Auto się psuło non stop dokładałem kasę ale byłem niezależny od innych. A potem okazało się że codziennie ryzykowałem życie bo auto było z kartonu i z żywicy . Koledzy chcieli mnie zabić – autem jeździliśmy b.szybko – a jechaliśmy na odrobinie kartonu i żywicy zamiast podłogi i jakichś drutach. Niech żyje Sosnowiec i facet który tam to cos złożył. Auto poszło do lakiernika ale naprawa wydawał mi się nieopłacalna bo miałem okazje..... Czy żałuje zmiany na fla ?? Chyba nie !! Wsadziłem w to auto kasę , która niejednemu wydaje się chora ale mam coś niepowtarzalnego. I tak cały czas jeżdżę polonezem ojca i malec robi za ozdobę. Nauczyłem się że jadąc 80 tez dojadę do celu itp. Itd. .... Skarbonka bez dna, ale warto. Co za radość zdobywać części , polerować je i montować. Niektórych dziwi fakt przeróbek wnętrza – ale lubię wygodę. W jakim innym aucie można za 150 zamówić fotel robiony pod siebie jak nie w Koschworcie. Co z tego ze mam cały garaż części, liczy się frajda – a ta jest naprawdę wielka. Kupując 126 nieważne czy jesteś kucharzem , księgowym czy elektronikiem. I tak staniesz się mechanikiem.( To nie żart ) Tak mnie naszło – na niezbyt trzeźwo i tak sobie piszę. – chyba dam to na WWW – złote myśli. Aha Honde która upatrzyłem kupił pewien pseudo rajdowiec i do dzisiaj chyba ją remontuje – w ksjach się nią bawi. Gdyby nie wy , a zwłaszcza Barry który spędził w moim garaż dziesiątki godzin to pewnie bym się poddał. Ciekawe tylko co napisze za dwa lata , ale wiem jedno 126 będzie przy mnie – niekoniecznie taki jakiego mam obecnie , i niekoniecznie w tym kolorze. Przekonałem się ze użytkownicy Fiatów potrafią się świetnie porozumieć ( z wyjątkami ) i organizować super zloty ( tez z wyjątkami ) Następny taki temat za rok . Jak to przeczytałeś to znaczy że wypiłeś więcej ode mnie. Ps. Dla tych co się pytają to jest juz drugi tamten miał juz 2 włascicieli i pare wypadków - pechowe autko. |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2004-06-15 01:20:18 Hehe no ja Czu przeczytalem calosc, a nic nie pilem, wiec musi byc cos na psychice Gratuluje pasji i zycze powodzonka z Kaszelkiem |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2004-06-15 10:34:24 BOMBA Trzymaj przy swoim.
Wlasnie mi si eprzypomnialo ze mam swoja skarbonke 3lata i kilka dni |
sq8jx User Mazda 323F / KTM EXC ... Stalowa Wola | 2004-06-15 10:55:02 U mnie jutro mija rok od dnia kiedy kupilem swojego wrc |
Marek Moderator Multivan Stalowa Wola | 2004-06-15 11:12:03 Czuczu fajnie to napisałes.
Astra 11-ego miala urodziny, i w nagrode dostala fele i piekna ryse przez caly bok |
MAJER User MAZDA 323 GTX TURBO Stalowa Wola | 2004-06-15 12:08:51 powinienes dostac 5 z polaka za to |
dozer Opel Senator nisko | 2004-06-15 13:38:50 nie chcialbym byc nie mily ale teraz pomysl jak bys sie czul jakby ktos twoja pasje potraktowal tak jak ty mniesz i depczesz czyjes., gusta |
dozer Opel Senator nisko | 2004-06-15 17:40:32 nie toom to nie do Ciebie, bo nigdy nie spotkalem sie z tym zebys krytykowal czyjąś pasje ;] |