| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RomekM Carina E 2.0 Puławy | 2004-06-15 20:22:11 W carinkach takich "cudów" nie ma |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-06-15 20:30:18 jest kontrolka od klocków i jest kontrolka od poziomu oleju w misce .
Jak na bagnecie jest minimum to ta druga zaczyna sobie pomrugiwać tudzież zapalać się na chwilke . A pasek na wszelki wypadek wymień niezwłocznie . pozdrawiam... [ wiadomość edytowana przez: stoned_crazy dnia 2004-06-15 20:33:28 ] |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-06-15 22:14:34
Zdaje sie ze tu nie chodzi o kontrolke zuzytych klockow tylko niskiego poziomu plynu hamulcowego. A kontrolka poziomu oleju nie we wszystkich modelach jest podlaczona. |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-06-15 22:29:55
napisałem że piszczy jakiś świerszczyk- a kontrolki naturalnie, że ni ma |
camry TOYOTA DRIVER Camry Kombi 91 wałbrzych | 2004-06-15 22:51:09 HI
Proponuję wymiane paska, rolki i napinacza. Robota jedna ale spoko na dłuższy czas, po co za dwa lub trzy mieszki rozbierać i wyminiac rolkę lub napinacz dwa razy płacisz za jedną robotę tyle że inwestycja większa, ale takie są autka. Jeśli chcesz orintacyjne ceny to polecam. www.sowcar.com.pl zakładka sklep, a potem na japońskie, wybor cześci, autka i silniczka . Pozdro |
krawal TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-06-15 22:57:58 Natychmiast wymieniaj pasek rozrządu jak i pozostałe paski oraz plyny eksploatacyjne, wtedy "wiesz co masz"Chyba że masz udokumentowane dane odnośnie ostatnich wymian w/w elementów to możesz kontynuować wymianę pomiędzy zalecanymi instrukcyjnie przebiegami. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-06-15 23:22:53
Mam jak nic 2x się zaczeła zapalać i klocki były zawsze do wymiany Nawet za pierwszym razem myślałem ,że to sie ręczny popsuł jako nie obyty z nowo wtedy nabytym samochodem No chyba że to przypadkowa zbierzność i akurat płyn też sie kończył ale coś nie wydaje mnie sie to prawdapodobne.Gość z serwisu też powiedział że to od tego a żadnego płynu nie dolewał |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-15 23:42:11
Bo to jest tak: nie ma zadnej kontrolki zuzytych klocków tylko w momencie gdy masz mało klocka, ubywa płynu w zbiorniczu, zaswieca sie powoli kontrolka ostrzegawcza płynu lub innych usterek w ukł. hamulcowym! A mechanik nie dolewał płynu bo gdy cofnął cylinderki to stary płyn wrócił do zbiorniczka. Innej teorii na ten temat brak. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-06-15 23:50:35
No to wszystko jasne A zawsze sie ta kontrolka zapala jak sie klocki kończą? Bo jeśli tak to oznacza ,że ma w takim razie ukryte zastosowanie No chyba ,że jej zaświecenie oznacza ,że właśnie zarzynam swój układ hamulcowy ogólnie [ wiadomość edytowana przez: stoned_crazy dnia 2004-06-15 23:51:22 ] |
serwisSJ Zgłobice | 2004-06-16 00:02:50
Nie zawsze, to akurat jest zbieg okoliczności. Wystarczy ze zobaczysz ze jest mało płynu, dolejesz go, a klocki lub szczeki sie kończą i nigdy kontrolka sie nie zaswieci. A z innych jej zastosowań - informuje np. o braku podcisnienia w układzie serwo |
Many E x | 2004-06-16 03:26:45 Dobrze mówi, polać Mu...! |
bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-06-16 10:22:16 zgadzam sie to nie jest kontrolka stanu hamulców gdyż gdyby tak było to hamulce musiałyby miec jakies czujniki np rozstaw szczek i tak dalej albo klocki jakies czujniki to jest kontrolka ilosci plynu hamulcowego za to nie wiem dokłądnie co znaczy żółta i czerwona kontrolka oleju czy to chodzi o poziom i na ile im wierzyć |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-06-16 10:45:02
- nie wiem, do jakiego to auta, ale ostatni widziałem klocki z małym mosiężnym grzybkiem w głębi nacięcia - w miarę zużywania klocka - grzybek zbvliża się do tarczy, z drugiej strony ma kabelek idący do złączki przy zaciskach, jak się grzybek styka z tarczą - zamyka obwód, zapala się kontrolka. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-06-16 12:36:22
Jak napisał Kwieczor są takie klocki z czujnikami.Też takie widziałem . Mój stary takie ma i stąd myślałem,gdy szumiało oraz mrugało ,że to od tego
Żółta od poziomu oleju w misce a czerwona od ciśnienia. Jak sie żółta zapala to znaczy że trzba będzie oleju dolać a jak czerwona -natychmiast sie zatrzymać i wyłączyć silnik pozdrawiam... |
![]() arkady2222 TOYOTA CARINA E GORZÓW WLKP | 2004-06-16 17:43:24 Trochę mi się w głowie pomieszało od rad,które i tak sprowadzają się do tego,żeby jednak wymienić pasek rozrządu niezwłocznie. Dzięki za wszystkie rady i do zobaczyska na spocie (może w okolicach Gorzowa lub przynajmniej w woj. Lubuskim) A mało nas w tym regionie ,oj mało. Pozdrawiam |