| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-06-16 01:12:19 Dzisiaj wlasnie mialem okazje jechac maluchem z gazem |
Wujek-Kajtek F&F Sympatyk FSO KRAKÓW | 2004-06-16 01:20:45 Hmm...czyli to jest instalacja samoróbka Jeśli tak to szacuneczek dla tego gościa ze wpadł na pomysł i go zrealizował Szkoda tylko ze to nie jest legalne Ale mimo wszystko wielkie ![]() ![]() ![]()
Pozdrawiam |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-06-16 01:22:54
Na benzyne tez jezdzi ma zawor gazowy i ma zawor benzynowy. A jesli chodzi o policje..to moze auta nie beda przeszukiwac..ale wystarczy ze poprosza o pokazanie numerow na silniku..kumpel otworzy klape i zobacza zawor do tankowania gazu i dupa zbita! Ogolnie za zalozenie dal okolo 400-500 zl..ale to po znajomosciach..kolega z klasy jak to zobaczyl od razu pojechal sie dowiedziec do tego zakladu..i krzykneli mu 1500 zl p.s. z ta cyfrowka moze byc ciezko..ale postaram sie cos wymyslec |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-06-16 02:46:59
Mozna wykorzystać venturi gaźnika - wystarczy nawiercić otwór w odpowiednim miejscu w jego gardzieli. Każdy gaźnik podciśnieniowy ma przewężenie (czy nie?).
No tu chyba nic innego jak elektrozawory się nie wymyśli. Można od biedy zamontować zawór mechaniczny na przewodzie paliwowym, ale musi on przebiegać przez kabinę tak by był pod ręką. Jednak przy cenie nowego, kompletnego elektrozaworu ~50zl chyba nie ma to sensu...
Czyli jak police zatrzyma dowód przy kontroli drogowej to przegląd kosztuje tylko 20zł i sprawdzane są tylko elementy związane z powodem zatrzymania dowodu [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-06-16 03:09:56 ] |
mufaz Cifilis IV,V,seat 850 POznań,Munchen | 2004-06-16 08:04:50 Wczoraj widzialem bis-a w Poznaniu na gazie,nie mial foteli z tylu,tylko butle z boku na gaz,ale jadka... |
KrauzeR (S) Furious Moderator 126p Kraków | 2004-06-16 11:10:48 to jest teraz moje marzenie !! ZAGAZOWAĆ MALUCHA zeby on wiecej jezdzil niz stał na parkingu:/ |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2004-06-16 15:38:45 Tylko po co tak kombinować z tą butlą na tylnym siedzeniu. Przecież teraz tak popularne jest montowanie butli w miejsce kola zapasowego |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-06-16 15:54:36 Montuje sie zak ierowca i wbija w dowód auto 3 osobowe.
Ciekawe tylko czy jak w dowodzie jest wpisane auto 5 osobowe - kolega ma takie cos w latach 80 byli ambitni nie Koszt 1400 zł jest dla mnei zaporowy - trzeba by duzo jeździc. |
Booguc F&F Sympatyk Wspomnienie po piekn ... Warszawa/Ursynów | 2004-06-16 18:06:31 fajna sprawa nmaluch na gaz |
KrauzeR (S) Furious Moderator 126p Kraków | 2004-06-17 09:12:35 albo zamontować mniejszy normalny bak i obok małą butle na gaz
ciekawe czy jest do zrobienia samemu taka instalacja... kupic wtryskiwacz, butle i całe oprzyzadowanie i jakos patenciarsko zamontować... oczywiscie nielegalnie bo instalacja w maluchu to kupa kasy jakby sie chcialo w jakiejs firmie i to sie mija z celem :/ no i przydaloby sie zeby ta instalacja byla w miare nieinwazyjna i ukryta zeby police np przy sprawdzaniu numerow nie zauwazyla |
Prozak 125p Koronowo | 2004-06-17 10:34:45 wlos jezy mi sie na glowie jak czytam o tej instalacji swoja droga to taka instalacja w maluchu bedzie sie zwracac przez BARDZO dlugi okres 8 litrow to durzo kant pali niewiele wiecej a porownanie spalania bezyny to juz inna sprawa |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2004-06-17 21:19:45 Panowie ale nawet jeśli juz technicznie rozwiążecie problem zamontowania instalacji to przeciez malcem na gaz nie da się jeździć. Ja odczówam róznice w jexdzie na benzynie a na gazie w vanie mojego ojca, który ma dobrze ponad 100KM. To w maluchu spadek 4-5 KM spowoduje że to auto już wogole nie będzie przyspieszało a prędkość maksymalna to chyba 90km/h.
Moim zdaniem przesada........Aczkolwiek bezyna jest cholernie droga |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-06-17 22:23:31 ja widzialem w jakims malcu na necie ogrzewanie gazu przy wykozystaniu tłumika ale 8 litrow to strasznie duzo... przy takim spalaniu to traci sens. ponoc maluch na gaz pali ok 6l. tak gdzies czytałem |
tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2004-06-17 23:04:36 Mnie ten temacik zainteresował ale czego to polak nie wymysli...... W audi 80 mojego ojca na gazie ciagnie nieco lepiej niz na benzynie (teraz), gaz strasznie syfi wtryskiwacze (mechanik sie nie malo nameczyl zeby je wyciagnac, straszneie pordzewialy odkad jest LPG), ale po wymianie sytacja odwrotna czyli power na benzynie, i na gazie minimalnie slabiej.... |