MotoNews.pl

Stale swiecace przednie kierunkowskazy (sam. wersje USA)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W samochodach USA fajnie rozwiazane jest podswietlenie na stale kierunkowskazow ktore przy wlaczaniu po prostu jasniej swieca a nie jak u nas zapalaja sie i gasna.
Przegladam schemat elektryczny bo chcialbym cos takiego zrobic w Carniie E ale moze ktos z grupowiczow spotkal sie z takim gotowym ukladem? Zaoszczedziloby mi to kombinowania.

a ten kierunek nie bedzie mniej widoczny jak bedzie mrygal? bo przeciez nie bedzie gasl do konca.... uwarzaj bo ktos cie w tylek jeszcze pocaluje jakis slepy

2004-06-16 12:23:16, grzybek-r pisze:
.... uwarzaj bo ktos cie w tylek jeszcze pocaluje jakis slepy
------------------------------------------------------------------------
i policja sie przypieprza

Tyl swieci normalnie. Chodzi o przod i boczne kierunki

bo w USA przedni kierunkowskaz robi też często za światło pozycyjne - które u nich z przodu ma być pomarańczowe, z tyłu czerwone - mnie osobiście sie to nie podoba, a do tego jak się orientuje to teoretycznie powinno się to zlikwidować przy okazji przerabiania świateł by przejść badania tech.
lepiej tego nie ruszaj, bo będzie wyglądało jakbyś miał zwarcie w instalacji - i będzie też gorzej widoczne dla kierowców z przeciwka i wtedy skutki moga byc opłakane

Cytat:
2004-06-16 12:10:01, SylwekMad pisze:
W samochodach USA fajnie rozwiazane jest podswietlenie na stale kierunkowskazow ktore przy wlaczaniu po prostu jasniej swieca a nie jak u nas zapalaja sie i gasna.
Przegladam schemat elektryczny bo chcialbym cos takiego zrobic w Carniie E ale moze ktos z grupowiczow spotkal sie z takim gotowym ukladem? Zaoszczedziloby mi to kombinowania.

Niestety kolego nikt nie podbije Ci przeglądu w dowodzie z czymś takim, dlatego te rozwiązania sie przerabia na europejskie

w camry zrobiłem tak iż w kierunek wsadziłem dodatkową oprawkę z żarówką 3 watową. efekt był taki że skierunek świecił non stop a podczas skrętu świecił poprostu wiele mocniej (widoczność ok)
natomiast co do przeglądu to nie robiłem z tym patentem a policja przez prawie rok się nie przyczepiła co nie znaczy że przy najbliższej możliwej okazji nie zabrała by mi dowodu.
Może poprostu fart

Dzieki za podpowiedzi i jednak zrezygnuje z takich patentow