Jak się wam podoba mój nowy gaźnik [126]????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gaźniczek jest od Zastavki. Fura fajnie smiga. Najbardziej się poprawił dół. Jest dosyć elastyczna pomimo wałka 555 i ciągnie od wolnych obrotów. Druga rzecz to kultura pracy. Wolne obroty można ustawić na 700 a silnik dalej pracuje równiutko. Druga rzecz to taka że ssanie jest tylko do odpalenia, potem wyłaczam i można jechać już normalnie, a nie tak jak w maluchowskim.

Jedyna rzecz którą musze poprawić to taka że silnik się zalewa jak jeżdże po duuuużych dziurach pełnym ogniem. Jakąś nieprzelewkę trza zrobić czy cuś Na nawrotach i szybkich winklach po równym jest OK.

A ze spalaniem jak? Fajny gaźniczek , zawsze wiedziałem, żeś zdolniacha

A jeszcze nie wiem jak spalanie bo testy były tylko w warunkach bojowych ALe raczej w to nie wnikam bo to przecież nie na ryby samochód Jak założę spowrotem Wupexa po KJSie to trzeba będzie obadać ile to pali.

Widze w pelni profesjonale ciegno gazu. Gdzie takie sprzedaja?

zuraw czepiasz sie...
a sprzedaja w kiosku ruchu

A rzeczywiście cięgno gazu the best

Cytat:
2004-06-16 15:43:46, Zuraw pisze:
Widze w pelni profesjonale ciegno gazu. Gdzie takie sprzedaja?

NIgdzie nie sprzedają. To jest made by Strongi i zrobione jest z wieszaka na ubrania W pełni zdaje swój egzamin więc jak to Madcar napisał: "Żuraw czepiasz się"

Oooo - i kolanko widz jeszcze Czyzby zdejcie bylo nieaktualne po ostaniej ekslopzji?

a filterka nie posiadasz ? z jakiej to zastavki i ile dales jesli to nie secret ? 1100 ? co to za rurka idzie tam z prawej strony silnika ? tez takie ciegno kiedys mialem

Ad Żuraw: Zdjęcie zrobione dziś. Kolanko dało się przykręcić, głowica żyje Śruba się tylko wykręciła.

Ad Maskekk: Filtra jeszcze nie obmyśliłem bo jak założyłem rurę i puściłem do kratki a na końcu filtr to samochód nie wkręcał sie powyżej 5500. Dławił się i szarpał. Więc dalej bedę kombinował. gaźnik jest od Zastavki 1100 bo tylko takie były (chyba). Nic nei dałe bo wygrzebałem go w garażu na strychu.

Ta rura po prawej to jest rura wydechowa do strumiennicy.

A dużo problemu jest z montażem takiego gaźnika Wszystko można zrobić samemu czy potrzebana jest pomoc fachowców(spawacz tokarz )
Z tego co widzę to raczej bez wycięcia pólki nie da rady
Są jakieśgaźniki które pasują bez takich przerubek a dają podobny efekt

a czy do zalozenia takiego gaznika potrzebowales cos zmieniac z kolankie czy podchodzi normalnie

Strongi : co ci wypierdziało ze masz taki syf w komorze
Pozdro

ps. fajny gazniczek

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2004-06-16 18:03:35 ]

Cytat:
2004-06-16 17:31:08, Strongi pisze:

Ad Maskekk: Filtra jeszcze nie obmyśliłem bo jak założyłem rurę i puściłem do kratki a na końcu filtr to samochód nie wkręcał sie powyżej 5500. Dławił się i szarpał.

A kto usterke po pijaku zlokalizował?? hehee... A Breda tez mi znajomo wyglada.. hehee..

Samemu raczej wszystkiego nie da sie zrobić bo kolektorek który jest pomiędzy gaźnikiem a głowicą jest wytoczony na tokarce. A resztę można już samemu wykombinować.

Co do innego gaźnika bez wycięcia półki to nie wiem czy coś podejdzie bo tam jest mało miejsca. Trzeba by się porozglądać za czymś. Może leżący dwugardzielowy się zmieści Ja nie miałem takiej potrzeby bo nie miałem już półki

Jakoś przy okazji postaram się cyknąć fotki tego kolektorka i będą u mnie na stronce wiec szukajcie za jakiś czas.

Ad dejta:w sumie to chyba łatwiej by było powiedzieć co nie wypierdziało Ogólnie cały silnik się rozszczelnił i muszę go wytargać.

No pozamiatales,bardzo psotny pomysl,no malec musi miec wuchte w ch...,poprostu wypas.

A jaką srednice gardzieli ma ten gaźniczek Ja bede sie przymierzał załozyc gaźniczek od Daci

Gardziel ma 32 mm czyli 4 mm więcej od maluszka, ale najważniejszym elementem tego gaźniczka jest pompka przyspieszacza. Cud techniki heheh

Cytat:
2004-06-16 19:05:28, BareK126 pisze:
A jaką srednice gardzieli ma ten gaźniczek Ja bede sie przymierzał załozyc gaźniczek od Daci

A od Daci jak podchodzi ??