Zgubilem tablice i co dalej???:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przednia i nie znajde co teraz mam zrobic?

Jeśli zgubiłeś nową tablicę, to prawdopodobnie będziesz musiał zmienić blachy, bo chyba nie dorabjają tych nowych. Jeśli zgubiłeś starą tablicę to są zakłady, które je dorabiają. Ja też kiedyś zgubiłem przednią tablicę i mi dorobili.
Musisz iść do wydziału komunikacji i się dowiedzieć jak to jest teraz z tymi tablicami.

Nigdzie nie chodź. Znajdz prywatny zakład co dorabia i niech ci zrobią... tak zrobiłem w przypadku swojej czarnej i matka w przypadku nowej u siebie w aucie i jest git.

Dejta u nas 25 złotych nawet kopie hologramu robią.
Bo wiesz oryginału nie dorobisz - ponoc da sie na lewo z fabryki za 50 zł ale po co ?????

Z przodu słabo widac tylne zwykle trezba robic dokładniej ...

sprawa wygląda panowie tak że niestety tablice trzeba wymienić ponieważ nie moga istnięc trzy tablice o tym samym numerze rejestracyjnym
następna sprawa to że dorobienie przez jakis zakład nieoryginalnej tablicy jest przestępstwem , poniewaz jest to na równi z podrobieniem dokumentów , znam sprawe z programu drogówka po to go ogladam można nieraz ciekawe rzecy wyłapac

Cytat:
2004-06-16 19:58:59, CZUCZU pisze:
Z przodu słabo widac tylne zwykle trezba robic dokładniej ...

Hmmm... jesli tak trudno dorobic tylna (w przypadq zgubienia) zawsze mozna przemienic z przodu na tył , i dorobic przednia

Cytat:
...następna sprawa to że dorobienie przez jakis zakład nieoryginalnej tablicy jest przestępstwem...

Zasady sa po to by je łamac , a swoja droga to ja np. widzialem duzo samochodow z podorabianymi blachami ....

POZDRAWIAM

Niestety ale w świetle prawa musisz zmienić tablice żeby wszystko było legalnie. Kierowca z pracy zgubił ze służbowego jedną i musieliśmy przerejestrowywać auto. Teraz ma dwie naklejki na przedniej szybie. Zawsze możesz zrobić tak jak napisał czuczu. Pozdrawiam Vad

Może spróbuj zgłosić na policje, że Ci ukradli... wtedy jak pójdziesz z protokołem do urzędu miasta to możliwe, że nie policzą za wymiane, albo policzą mniej
Albo olej to poprostu i jeździj bez, a jak Cie za3mają to powiesz, że właśnie musiałeś zgubić

Pozdrawiam

zrób sobie naklejke, juz kilka samochodów z taką rejestracją widziałem ale nie wiem jak t jest z punktu widzenia prawa

ja wiem jedno bedzie kosztowac

gdzies kuna zamiatal baki przyzaj sie ...

wlasnie widzialem twojego brata jak jechal 126 bez blach...

generalnie to wole na legalu

chyba to zgloesze na Policje ze mi ukradli, bo tez jest taka mozliwosc, ze jakis dupek podszedł i ukradl i teraz tankuje na jakis stacjach...

bede musial przerejstrowywac samochod? czyli znow musze liczyc sie z tymi samymi kosztami?

...ja sie wykoncze...
biednemu to zawsze wiatr w oczy, kij w plecy i ch... w dupe

chrzaniu mial tak samo szalal na parkingu zaczepil o snieg tablica spadal i juz nie znalazl jak zglosil na policji czy gdzies to i tak musila nowe blachy150zl tylk o wlasnie niepamietam czy on tych starych nie mial czasem czarnych

Ups ... kurcze to problem. Dorabiają tu i uwdzie tablice. Ale oryginału już nie załatwisz.

Ja też zgubiłem jakiepół roku temu. Obecnie moja tablica wyglada tak:

Tablice zrobilem wlasnorecznie z folii i kawalka kartonu. Roboty było dużo żeby ją ładnie odwzorować ale sie udało. Byłem z tą tablica również na przeglądzie i koleś albo nie widzial albo jej nie chciał widzieć

Miale kideys podobna sytuacje .Obdzwonile wszystki okloiczne warsztay zeby mi dorobili tablice ale powiedzieli ze tego nie zrbia i musiale wykupic nowe.

Oj Panowie Zdejmujesz tylną, idziesz na ksero kolor, odbijasz, laminujesz, jedziesz furą na jakieś błota żeby się pobrudziła i złapała troszkę muszek i gotowe. Koszt całości to jakieś 8-10 zeta Sposób sprawdzony