Klopoty z silnikiem 1,6 GLi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki maly klopot z moim poldkiem... na zimnym silniku ma prawie 2000 obrotów na bęzynie i na gazie. a jak złapie trochę temperaturki (tak około 50 st C) to już jest ok. Co to może być ?

moze ssanie

No to chyba jest normalne ze zimny silnik dostaje bogatsza mieszanke wiec obroty sa wieksze.

no na mój gust to tu jest wszystko w porządku .. kiedy silnik jest zimny jest na ssaniu automatycznym i jak sie rozgrzeje to obroty spadają .. profilaktycznie zresetuj sobie komputer w silniku i możesz jeszcze przeczyścic silnik krokowy ...

Cytat:
2004-06-20 15:40:50, piotrekrm pisze:
mam taki maly klopot z moim poldkiem... na zimnym silniku ma prawie 2000 obrotów na bęzynie i na gazie.

No to powinieneś się tylko cieszyć że tak masz , bo to prawidłowy objaw w GLI - gorzej jakby było odwrotnie czyli nie wchodziłby na obroty z tymże one też powinny dosyć szybko spaść - jeżeli tak sie nie dzieje to do wymiany silniczek krokowy

jest to dla mnie troche dziwne... mialem do niedawna roverka i tam czegos takiego miebylo nieznam dzialania komputera w tym modeli dlatego pytam czy to jest normalne czy może trzeba poszperac pod machą

Wszystko w normie

Było pozbywać się Roverka?

wiesz szczury go trochę w garażu obgryzły pod listwami i go pogoniłem... ale motor miał piękny