| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BartekN Miłośnik FSO FSO Atu/VW Passat St-ce/Lublin | 2004-06-21 00:53:35 byc moze bede zmuszony sprzedac atusa ze wzgledow finansowych |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2004-06-21 09:10:21
maciek ma tutaj duzo racji... sam sie zastanawialem nad takim rozwiazaniem |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-21 10:12:33
Jestem ciekaw na czym opieracie swoje spostrzeżenia że dobre auta zostały wykupione, ta europa wcale nie jest taka mała że kilka tysięcy wywiezionych aut spowoduje tam takie spustoszenie Ja osobiście wybrałbym sie po Lancie ... może nie tak komfortowa jak i tak bezawaryjna jak nasze FSO .... ale to Lancia Lancia_thema_v6 Dedra a wcale tak drogo to nie wychodzi Kalkulacja - 5000 zł samochód ok. 2000 zł wszystkie opłaty oczywiscie zaniżamy sobie kwote z umowy zeby nie placić akcyzy no i za jakies 7 tyś mamy całkiem niezłe auteczko. Wiem że to nie jest praworzadne myślenie i niezgodne z linią klubu, ale jak tylko uciułam troche grosza .... |
Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2004-06-21 10:16:51
171tyś km i wszystko jasne.... |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-21 10:24:32
171 tyś to nie mało ..... cudów nie ma 12 letni samochód srednio 15 tyś miesiecznie .... no nie czarujmy sie że kupisz 10 latka z przebiegiem 80 tyś .... tak jak u nas ... nikt nie chce kupić auta które ma wiecej niż 100 tyś ..... to sie majstruje .... no i kupujesz auto z małym przebiegiem zawsze możesz sobie podkręcić licznik i mieć lepsze samopoczucie |
Focus Peugeot 206 Warszawa | 2004-06-21 11:55:19 Moj starszy jezdzil tempra na taksowce przez 3 lata nakrecil 270 tys km i nie bylo zadnych problemow. Co prawda byla kupiona w salonie jako nowka... |
zenolop Polonez1.4 16V DOHC Warszawa | 2004-06-21 12:25:56 Za 6 koła kupujesz Polonez Caro/Atu 1.4 16V MPI ROVER K-16 103HP około 1995-96. Polecam, nadaje się do ekonomicznej jazdy (6l/100) jak i do jazdy z jajem. Popularny w Polsce i za granicą. [ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-06-21 12:27:53 ] |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-06-21 12:43:40
Masz racje 6000 u nas za auto to kupisz ZŁOM niesamowity, my natomiast rozważaliśmy dodatkowo sprowadzenie auta np. niemiec - gdzie jak sie okazuje za niewielką kase można kupić wcale nienajgorsze auta. Tak sie akurat składa, że u nich 10 letni samochód kosztuje naprawde niewiele .... i kilka latek jeszcze taki pojeździ ... Natomiast u nas za taki sam trzeba by zapłacić na pewno powyżej 10 tyś. tak to wychodzi .... oczywiście jest ta akcyza, której sie wszyscy tak boją i nie wiadomo jak długo nasi urzędnicy będa tolerowali wartośc samochodu na umowie zakupu rzędu 100 E . My natomiast kochamy polonezy i DF-y i ciezko nam jest przyjąc do wiadomości że te ZŁOMY z niemiec za kilkaset Euro są coś warte, co oczywiście wykorzystuje nasz rząd w propagandzie przeciwko sprowadzaniu takich samochodów z UE, narzucając co raz jakieś tam dziwne opłaty .... Bardzo lubie swojego poldzia .... służy mi wiernie ..... ale stan silnika zaczyna mnie martwić ..... i już chyba niedługo pociagnie. I co potem ???? remont , wymiana, założenie czegoś z poprzecznej Lancii ?? przeróbki skrzyni biegów, cały czas o tym myśle ... a może lepiej przywieżć coś co działa i nie trzeba sie martwić |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-06-21 12:49:40 Za tyle gotówki to warto kupić Poldka z 95 roku. Nie było wtedy obowiązku posiadania katalizatora itp niepotrzebnych badziewi. Ja mam rocznik 96 i niestety za brak kata mogą mi zabrać dowód. Wrrrr. |
BartekGTI lancia kappa turbo&p ... Warszawa | 2004-06-21 12:52:55 miałem taką lancie theme tylko 1995 rok i po faceliftimngu z silnikiem alfy bo ta co ją pokazałes ma jeszcze stary silnik europa i ma 147 KM i duuuuużo pali-ma do steki 8.3 lata 210 ale najwiekszy problem to paliwko i utrzymanie.To nie sa awaryjne auta i bardzo dobre pod wieloma względami>ALE NIE ZA TAKIE PIENIĄDZE BO ZA TYLE TO JEST PROSTE ŻE TO TRUPISKO DO REMONTU!!!!Za taką kaske też bym kupił sobie jakiegoś polonezika albo po prostu jak napisał PGN wypasionego deefa bo wszystko w sumie za tym przemawia. |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-06-21 13:09:55
Po pierwsze to jak już pisałem kilkanaście ceny wszystkich aut z zachodu (nie tylko z Niemiec) poszły konkretnie w górę i ich sprowadzanie wcale nie jest tak opłacalne jak było wcześniej. Ponadto większość dobrych aut już poszła, gdyż to nie tylko my tak hurtowo ściągnęliśmy kupę aut... Teraz już nie ma tak sporego wyboru, a napewno jechanie "na pałę" nie wchodzi w grę, gdyż można stracić dużo kasy i kupić niestety złom. Co do Lanci z 1995r w dobrym stanie to spoko to świetne auto, którego nie można porównać do 13-letniej padliny za 6 tysi. Masz tutaj Bartek 100% racji Niestety nie ma się co oszukiwać dobre auta kosztują konkretnie, a poniżej 10 tysi nie kupisz nic naprawdę sensownego w co nie trzeba ładować konkretnej kasy. Grzech ja wolałbym jednak nowszego Poldka z katem, lecz z hamulcami Lucasa. |
kUpEk BMW 730i/750i Gdynia | 2004-06-21 13:13:27 kup cos niemieckiego ponoc w lanciach i fiatach sypia sie zamki itp ale raczej ja bym wolal kupic na twoim miejscu kupic jakiegos c+ z klima |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2004-06-21 13:19:05 szuakaj deefa z mega silonikiem i super blacha. za 6 tys cos znajdziesz |