Niebieskie podświetlanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kilka dni temu załoźyłem sobie śliiiiczne niebieskie podświetlanie deski rozdzielczej w mojej samarce.
Tak drastycznqa decyzja spowodowana była zepsuciem sie oryginalnego podświetlania.
Montaź jest prosty choć troszke męczący o szczegółach mogę indywidualnie napisać.
W planach jest zrobienie podświetlania na nogi kierowcy i pasaźerów...

Sartrek w budowie

Erwy jezeli bedziesz mial okazje do zdjecia srodkowej części konsoli,sprawdz z tylu czy nie masz mozliwości podswietlenia magicznych wlącznikow od awaryjnych,przeciwmgielnych i ogrzewania szyby.W niektórych modelach była do tego przystosowana(ma nawet otwory mocujące) a wlaczniki miały juz oryginalne kawalki przezroczystego laminatu.Mam tak u siebie w nocy nie szukam po omacku włącznika tylko mam go delikatnie podświetlonego.Jezeli chodzi o podswietlenie nóg nie proponuje tego sam mialem tak zrobione ale wywalilem zbyt rozprasza podczas jazdy.Wolalbym wstawic oswietlenie drzwi kiedy je otwierasz.

tak. dobre jest zwlaszcza podswietlenie w dol drzwi - wtedy w nic nie wdepniesz
dobrze tez dac wylacznik z opoznieniem do wnetrza i swiatel drogowych.... wtedy idziesz do domciu oswietlony.... a do tego bajerancko wyglada

Pomysł podświetlenia nóg pasażera , a raczej pasażerki podoba mi się szczególnie, w końcu lato jest i pasażerki ubierają krótkie spódnice więc... mmm, ale to może być niebezpieczne gdyż rozprasza uwagę kierowcy !!!

Podświetlenie jako takie podoba mi się przyznaje. Nie widze w nim niczego dresiarskiego, ale to kwestia gustu.

Auto ma wtedy jakiś kosmiczny styl ciężko to wyjaśnić ;]

Jednak jeżeli już to wyłącznie na zlocie spocie tuningowców klubów. Na ulice to się nie nadaje, chyba że naprawde w sporadycznych przypadkach. A co do przyciągania uwagi ... po stosunku napięcie seksualne spada więc trzeba się relaksować przed drogą a nie w trakcie ;p

Cytat:
2004-06-21 18:21:40, adasco pisze:
dobrze tez dac wylacznik z opoznieniem do wnetrza i swiatel drogowych.... wtedy idziesz do domciu oswietlony.... a do tego bajerancko wyglada

Jak to zrobić? Bo opóźniony wyłącznik byłby fajny, ściemnienie we wnętrzu...

Cytat:
2004-06-22 20:38:22, krycho pisze:
Cytat:
2004-06-21 18:21:40, adasco pisze:

Jak to zrobić? Bo opóźniony wyłącznik byłby fajny, ściemnienie we wnętrzu...

odpowiedzią chyba będzie

Wyłącznik czasowy

dodam że ta fima jest też na allegro

podświetlanie nóg jest super napisałęm o nim bo już coś takiego miałem u rodziców w poldolocie i jest super jednak ja od razu pomyślałęm i dałęm wyłącznik tych bajerów więc kiedy rzopraszało zawsze można było to cholerstwo wyłączyć a efekt jest suoper i można się do tego na tyle przyzwyczaić że nie rozprasza

Erwy, a jakie żarówki dałeś do podświetlania nóg?? Jako ciekawostka powiem,że do podświetlania zegarów dałem zwykłe żarówki tylko mocniejsze a pod pryzmat który rozprasza światło po zegarach wsadziłem skrawki okładki do zeszytu w kolorze zielonym i jest całkiem całkiem. Nadmieniam, że to nie mój patent.

jeszcze nie mam na nogi... podświetlanie miałem(mam) w poldolocie rodziców i tam było zrobione z żarówek rurkowych połączonych szeregowo owinientych okładką do bindowania ale w ładzianioe zrobie z 4(na strone)djód jasnoświecących...jeśli będzie mało albo za dużo to skoryguję ale plan jest na 4 djody

W Geancie widziałem ciekawe akcesoria do podświetlania. Zajrzyj na stoisko motoryzacyjne bo były tam np ciekawe swietlowki ktore mozna owinąc w okół głosników i święcą na niebiesko. One take giętkie byly z tego co mi się wydaje i mogą chyba świecić w takt muzyki.Było do tego jeszcze coś w rodzaju "panelu sterowania" , Koszt chyba coś koło 50zł i 30zł w zależności od wersji.

odnośnie podświetlania włączników to kumpel założył właśnie takie podświetlane od Poloneza. Przy odrobinie sprytu można od razu założyć płynną regulacje nawiewu, koszt takiego przełącznika ok 50 PLN

założyłem nowy bayer ...
oproucz podświetlania na nogi mam podświetlanae również klamki wewnętrzne efekt jest piorunujący iścina z nóg każdego jednak żebby nie rozpraszało zbytnio cała instalacja ma osobny wyłącznik...A prazy ustawieniu go w pozycji włączonej djodki odpalająsię przy włączeniu świateł postojowych
a to jeszcze nie koniec ośwetlana samarki...
planowane jest upodobnienie mojej biełej damy do choinki właćznie ze świecącym na czerwono mikołajem kostkami na lusterq i o3wiście pytą cidi oraz kierownicą obszytą futerkiem...

żartuje